FOOD BLOK 2015 2. část

Upozornění na začátek:
Tento článek je rozdělen na 2 díly. A to hlavně z toho důvodu, že by byl neuvěřitelně dlouhý. Koho by to pak bavilo číst, že? :-)
----------------------------------------------
Tak kde jsme to skončili. První část FoodBlok 2015 (najdete ZDE) jsem zakončila zmínkou o kluků z Konečně vývar.
Kluci zde vystavili své sklenice s vývarem a dávali ochutnat samotný produkt. Dávali vybrat mezi zeleninovým a kuřecím, který měl ideální picí teplotu. Do vývaru si každý mohl dle své libosti nasypat čerstvé bylinky, jako medvědí česnek, pažitka, petržel nebo třeba chilli.
Každý si mohl odnést sklenici plnou vývaru domů za 48 Kč. To je i normální cena v obchodech.
Já sama´, když vařím usrkávám samotný vývar. Je to to nejlepší, co Vás může v zimě zahřát. Prostě si nalít do hrníčku vývar a upíjet.
  Stejný stánek tu měli i z Kiš-kiš.
 V jedenáct hodin začal grilovací čas s LotusGrillem. Kdo sleduje můj Instagram (@SmoothCooking.cz), ta už ví, že tento gril mám doma. Je to bezkouřový gril vhodný na pikniky, zahrady nebo balkóny.

V neděli jsem ho poprvé vyzkoušela a musím říct, že z grilu nešel ani kousek kouře. Jen se linula krásná vůně pečícího masa.

Takže už se nemohu dočkat, až ho vytáhnu na pikniku.

 Ve chvíli, když jsem pokukovala, jak se pracuje s LotusGrillem, tak přijel Food truck.
Během minuty se utvořila fronta, až snad na Žižkov. To mě lehce odradilo tam něco ochutnat. I když jídlo vypadalo opravdu božsky.

Utěšovala jsem se, že u nich ochutnám něco ne SeaFood festivalu, který se konal minulou sobotu. Jenže bohužel měli ve 12 hod. už vyprodáno. Takže zase nic Kačí.
Počasí bylo naprosto úžasné. Venku jsem chodila s krátkým rukávem. Jenže program se odehrával uvnitř, tak jsem se tam po chvilce relaxu na sluníčku vrátila.
Mezitím skončil kurz potahování dortů, který vedla Janča Chotová. Ta byla, jak organizátorkou FoodBloku, tak i člověkem, který vedl workshop.

Když jsem viděla ty dorty, tak jsem si říkala, jaká je škoda, že jsem na to potahování nešla také. Když já ten marcipán nemám na dortech moc ráda. Tak ani nevím, zda bych to někdy využila.
Nedalo mi to a ochutnala jsem. Musím uznat, že dort byl vážně dobrý. Byl výborný, jak vzhledově, tak i chuťově.
Polykala jsem poslední sousto dortu a už nám oznamovali, že v zadních prostorách se koná workshop s firmou KitchenAid. To mě opravdu zajímalo. Po jejich strojích koukám už delší dobu a chtěla jsem vědět, zda investice do nich se vrátí.

Kurz byl lehce chaotický a vlastně jsem moc nevěděla, kdo je zde jako přenášející a kdo jako účastník. Tak jsme se zapojily všechny dívky a celkem si to i užily. Trochu jsme se seznámily a popovídaly osobně.

Většinou se známe totiž pouze přes online svět.
Připravovaly jsme hned několik sladkostí a slaností. Například dezert Pavlova, slané krekry, Grissini a nebo také Focacciu.
Focaccia s rozmarýnem
Grissini
Pavlova, správně na ní patří ještě šlehačka a čerstvé ovoce
Upřímně tato přednáška mě moc neoslovila. Vlastně jsem se o přístrojích nic nedozvěděla. Což je škoda. Výsledek mi chutnal, ale myslím, že i jiný stroj to dokáže stejně. Já třeba Focacciu hnětu ručně a myslím, že je lepší :-)

Ale musela bych ho vyzkoušet sama.

Takže jsem po chvíli odešla a šla se podívat, co se kde opět děje. V příchozí hale na nás čekal tatarák z lososa z kurzu Krájení nožem.
Fiskars tu měl také své zastoupení. Byl partnerem FoodBloku. Jeden nůž ze základní řady jsem vyhrála a zpětně jsem zjistila, že jeden už mám dva roky doma. A je to můj nejoblíbenější :-)
 Bylo 15 hod. a mě začínal poslední workshop a to Carving pro Food styling s Honzou Hajným.

Na stole leželo naaranžované ovoce.
Honza nás krásně uvedl do světa Carvingu. Do té doby jsem se s ním nesetkala. Tedy s Honzou ano, ale s Carvingem ne :-)
Bohužel, jako základní nástroj pro Carving je tento nůž. Pořizovací cena je 800 Kč, což mě od Carvingu lehce odradilo.
 Nejprve jsme s ním okrájeli mrkev.
A pak vyráběli tyto růžičky. Naštěstí nám Honza ukázal i pár fíglů s klasickým nožem. Jako třeba tento s okurkou.
 Nebo tento s jablkem.
Tenhle kurz mi dal hodně. Určitě mnoho fíglů využiji při zdobení pohoštění pro přátelé. Je to malý detail, který dokáže rozzářit mnoho pochoutek.

Po kurzu nás čekalo ještě několik workshopů pro akreditované foodblogery. Dozvěděli jsme se, čemu se vyvarovat při psaní blogu. Nebo jsme se setkali s některými z partnerů FoodBloku.

Tato setkání byla velmi přínosná. Hlavně sezení s Florentýnou. To uteklo, jako voda a chtěly jsme, aby bylo mnohem delší.

Pak už jsem si stihla popovídat s dalšími blogery a byl konec. Když jsem ráno vylézala z postele, nikdy bych neřekla, že tento den tak rychle uteče.
Je ještě tolik informací, o kterých bych zde mohla psát. Tento den byl tak přínosný, zažila jsem tolik zajímavého, poznala mnoho nových lidí a ještě se něco naučila.

Když jsem si kupovala vstupenku, tak jsem ani trochu nedoufala, že budu z této akce, tak nadšená. Ano čekala jsem od ní hodně, ale tohle? Asi to ani v tomto článku nevyznělo, ale bylo to opravu úžasné.

Čerpám z toho doteď a pokaždé, když si na to vzpomenu, tak bych se tam chtěla lusknutím prstu vrátit.

Těsně před odchodem jsem ještě slupla tento rozkošný muffin, obdržela dary od partnerů FoodBloku a vyrazila domů.
Na závěr chci moc poděkovat Janě Chotový a Florentýně za super organizaci. Holky na to, že to byla první konference, tak myslím, že jste to zvládly na jedničku podtrženou.

Už teď se těším na další ročník.

Ještě chci poděkovat ChefParade, že vůbec přemýšlí nad těmito akce a pořádá je. Toto v česku chybělo a vy jste vyplnili díru na trhu. Jen tak dál.

Kačí
Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:

Odkaz na první část článku je ZDE!

Žádné komentáře:

Okomentovat