TVAROHOVÉ LÍVANCE

Tento článek vznikl ve spolupráci s firmou Bosch.

Lívance. Ty u vás jedou. U nás ještě víc. Vlastně díky nim jsem měla vždy hotovou svačinku pro Tobínka. Dělala jsem ovocné, zeleninové nebo mléčné. Bez cukru. Vzbudilo to takový úspěch, že jsem díky tomu založila instagramový profil @vyrobenozlasky.

A tak zkouším další a další varianty. Jedny z mých nejoblíbenějších jsou kefírové (které naleznete na výše zmíněném profilu) a tvarohové. Na ty vám přinesu recept právě dnes. Jsou úžasně vláčné, nadýchané, nekynou a jsou raz dva hotové. Tak jdeme na ně.

TVAROHOVÉ LÍVANCE



Postup:
Do nádoby si vložíme tvaroh.

Poté přidáme vejce.
Dále hladkou mouku.

Také vanilkový cukr. Ten můžete zaměnit za skořicový. Nebo jen cukr a citronovou kuru.

Dále přidáme kypřící prášek. Nejlépe ten z vinného kamene. 

A nakonec mléko. Těsto by mělo být husté jako těsto na kynuté lívance. Takže rozhodně ne řídké jako na palačinky. Jinak byste neudělali pěkně nadýchané lívance.
Důkladně vyšleháme.
A pečeme na pánvi. Můžete použít lívanečník. Pečte na střední plamen. Lepší je pomalejší pečení.


RECENZE NA RUČNÍ MIXÉR ERGO MIXX
Před rokem jsem navázala dlouhodobou spolupráci s firmou Bosch. Původní spolupráci jsme navázali na vestavěné spotřebiče do mé nové kuchyně, která by už za měsíc měla plně stát. Ani nevíte, jak se těším. Snad to bude opravdu ta moje jednoduchá, ale vysněná kuchyně. Ta první. Ta první moje.

Během této doby jsme ale rozšířili spolupráci o stolní kuchyňsky robot, jelikož se mi s návalem pečení rohlíků ten můj původní spálil. Na tento jsem vám už recenzi psala. Najdete jí zde.

Jenže, jak už to tak v životě někdy bývá, tak mě moje původní vybavení kuchyně začalo opouštět. Tentokrát vypověděl službu ponorný mixér. Na jednu stranu člen mé kuchyně, který nepoužívám naplno, ale zároveň bez něj nedokážu žít. Používám ho hlavně ve chvíli, kdy stolní mixér je plně obsazený a já potřebuji třeba ušlehat šlehačku nebo vyšlehat bíly. Také ho často používám při mixování polévek. A tak jsme se se značkou Bosch domluvili na další rozšíření spolupráce a to o jeden ruční ponorný mixér.

Nakonec jsem si vybrala Ergo Mixx MS62B6190. Tento mixér jsem si vybrala hlavně pro jeho jednoduchost a výkonnost.

Součástí příslušenství je metlička na šlehání smetany či jiných krému, mixovací hlavice pro rozmixování polévek či koketejlů, ale také nástavec na strouhání a sekání.

Kdyby vás zajímala technická specifikace, tak tohle všechno umí:
  • výkonný motor/1 000 wattů
  • zpracuje i velmi tvrdé ingredience
  • je lehký, dobře padne do ruky
  • má odolný QuattroBlade nůž se systémem AntiSplash, který zajišťuje účinné mixování bez vyšplíchnutí ingrediencí
  • 12 rychlostí plus turbo tlačítko
  • multifunkční příslušenství obsahuje: food processor (1250 ml), nerezovou šlehací metlu a nádobu s měrkou a víkem (600 ml)
A co bych k němu řekla já? Za mě naprostá spokojenost. Je lehký, dobře se drží a ihned se stal perfektním parťákem při přípravě nejen receptů na blog.
Takže, ať už se vrhnete  na přípravu tvarohových lívanců nebo si vybíráte nového pomocníka, tak vám přeji šťastnou ruku a příjemné chvíle v kuchyni s těmi nejlepšími strávníky.


1 komentář:

  1. Děkuji za recept. Dneska vyzkoušen pro syna(18 měsíců) ke snídani a nadšeně spořádal tři kusy, což je na něj opravdu výkon. I já si pochutnala, takže je zavádíme do pravidelných snídaní. Váš blog je fakt super a blahopřeji k narození dcerky.

    OdpovědětVymazat