Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

čtvrtek 17. července 2014

LÍVANCE (KYNUTÉ LÍVANEČKY)

Neznám větší klasiku, jako jsou lívanečky. Je to pokrm, na kterém asi vyrůstal každý z nás. Vůně smažených lívanečků, která se line z kuchyně od babičky nebo maminky, olala.
Bohužel, možná bohudík se dostáváme do věku, kdy právě z nás stávají maminky či babičky.
Vím, že tento recept nikoho asi nezaskočí, ale mít ho na blogu je téměř povinnost.

Třeba alespoň pár fotek, které jsem nafotila za poslední dobu při výrobě lívanců Vám způsobí nekonečný příval slin a chutí. A nakonec si je doma, třeba dnes večer k večeři uděláte :)


Doba přípravy: 25 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4
 
 
INGREDIENCE:
  • 700 ml vlažného mléka
  • 400 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 50 g cukru krupice nebo krystal
  • 1 pytlíček sušeného droždí na 500g mouky(uvedeno na zadní straně obalu)
  • špetka soli

  • Na dochucení - javorový sirup, marmeláda, bílý jogurt, zakysaná smetana, skořicový cukr, Nutella. Chuti se meze nekladou :)

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Do vetší mísy navážíme mouku, cukr, přidáme vejce, pytlíček droždí, špetku soli a vlažné mléko.
Vše metličkou ušleháme.

Poté si dáme vařit do rychlovarné konvice vodu. Vezmeme ještě větší mísu, do té nalijeme horkou vodu a položíme na ni mísu s těstem. Přikryjeme utěrkou. Necháme kynout.

Poté si rozpálíme pánev, potřeme mašlovačkou olejem a pomalu vytváříme lívanečky.

Jelikož jsem dlouho neměla lívanečník, tak jsem objevila tyto silikonová kolečka, se kterými se dají vytvářet lívance, volská oka a jiné pochutiny.

Lívance jsou úžasná věc i na piknik.

Lívance se zakysanou smetanou a skořicovým cukrem.

Lívance s javorovým sirupem, bílým jogurtem a směsí čerstvého ovoce.


Žádné komentáře:

Okomentovat