pondělí 27. března 2017

CHŘESTOVÝ SALÁT S JAHODAMI

Podobný recept jsem potkala na zahraniční stránce, tak jsem si řekla, že ho zkusím a samozřejmě si ho lehce osvojím. Jenže mi přijde, že už ho vidělo více lidí a tak se s ní roztrhl pytel.

Proč ne? Je totiž vážně výborný.

Když začne chřestová sezóna, tak se snažím chřest používat naprosto všude. Chci se ho vždy nabažit, protože to trvá chvilku a je po sezóně.

Dále se snažím, abych co nejvíce zachovala chuť, vitamíny a živiny v chřestu. Sice quiche z chřestu je také naprosto skvělý, ale takový blanšírovaný je snad nejlepší.

Jak ho milujete nejvíce vy?

Další chřestové recepty:
Noky s pancettou a zeleným chřestem
Chřest s cuketou v rajčatové salze
Quiche se zeleným chřestem
Chřestová polévka bez smetany
Bramborový salát s chřestem a pomerančovou zálivkou


Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4

INGREDIENCE:
  • 500 g zeleného chřestu
  • 4 hrsti baby špenátu
  • 4 hrsti rukoly
  • jahody
  • balsamico, sůl, pepř

Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Napustíme hrnec vodou, osolíme a dáme ji vařit.
Když se voda vaří, tak do ní vložíme chřest a za 2 minuty ho vyjmeme.
Tím zachováme barvu, živiny a hlavně chuť chřestu.
Poté chřest nakrájíme na 5 cm kousky.
Omyjeme rukolu, špenát a jahody.

Smícháme rukolu se špenátem a vložíme na talíř. Poklademe chřestem a kousky jahody.
Celé zakápneme krémovým (hustým) balsamicem, olivovým olejem, osolíme a opepříme. A můžeme podávat.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.    

Žádné komentáře:

Okomentovat