CHŘEST S CUKETOU V RAJČATOVÉ SALZE

Nejprve se chci omluvit za fotku. Většinou vařím cca kolem 21 hod. večer. Protože pracuji do 19h a jsem doma kolem 20h. V tu dobu už není tak dobré světlo, abych nafotila jídlo venku na denním světle. Tam vše vypadá o poznání lépe:)

Toto jídlo jsem zvolila jako naprostou rychlovku, když jsem potřebovala péct sušenky a koláč na teambuilding a můj manžel chodil kolem mě a říkal: "Mám hlad!".
Bylo mi jasné, že pečení sušenek  mi zabere hodně času, tak jsem nahlédla do lednice a vytáhla chřest, žlutou cuketu, rajčata a koření, které bylo v květnovém Brandnooz boxu a už to jelo.

Fantazie se spojila s chuťovými buňkami a představení v doprovodu orchestru v podání bublající omáčky, zvuku dopadajícího nože na prkénko při rozkrojení cukety a cibulky se rozjelo v plném proudu...

A výsledek? Naprosto dokonalá večeře zakončena slovy" Škoda, že nic nezbylo!". Takže až budete mít chuť na lehkou večeři, která Vám nezabere moc času, ale nadmíru uspokojí žaludek a chuťové pohárky, tak zvolte toto. Pozor! Ale musíte mít rádi chřest, cuketu a rajčata :)


Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4
INGREDIENCE:
  • 2 stroužky česneku
  • bylinky dle chutí + grilovací  koření "Ochutnávka koření Grešík" - výborná záležitost
  • 1 střední cuketa (já použila žlutou kvůli barvě)
  • 1 balení chřestu
  • 2 malé plechovky rajčat
  • 200 g masa (já použila vepřovou plec) - kdo chce vege, vynechá maso
  • sůl, pepř
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Připravíme si suroviny. Z chřestu odkrojíme konce, cca 1 cm a vyhodíme. Zbylý chřest pokrájíme na kousky, viz. obrázek. Konečky si necháme zvlášť.

Pokrájíme si maso na tenké plátky, pánev si rozpálíme, pokapeme olivovým olejem a vložíme na ni maso. Posypeme kořením Grešík a restujeme.



Tady na obrázku můžete vidět, jak je koření opravdu kvalitní. Skládá se pouze z nasušených bylinek. V balení je 6 druhů, jako např. Grilovací, Provencálské, Na špagety, Do polévky....
Celé balení stojí 45 Kč. Toto koření jsem objevila díky Brandnooz boxu a jsem za něj opravu ráda. Do budoucna určitě budu kupovat.


Když je maso zatáhnuté, zalijeme ho rajčaty, přisypeme čerstvé bylinky dle chuti, vylisovaný česnek, sůl, pepř, vložíme chřest a necháme povařit. Cca 5 minut.


Mezitím si pokrájíme cuketu na půl kolečka.
Když je chřest měkký, přidáme cuketu a povaříme cca 3 minuty. Cuketa je hned, chřest nesmí zhnědnout.

A je hotovo. Nakonec můžeme zakápnout olivovým olejem nebo posypat parmazánem, ale to je pro nedietáře :)




Žádné komentáře:

Okomentovat