CHŘESTOVÁ POLÉVKA BEZ SMETANY

Momentálně začíná sezóna chřestu. Vídáte ho všude, ale nevíte jak na něj?
Mám pro vás jednoduchý recept na jednoduchou lehkou chřestovou polévku.
Zvládne ji i úplný začátečník.

Můj problém byl, že většinu polévek každý zjemňuje smetanou. Já ale smetanu v polévce dá se říct nesnáším. Tak jsem hledala a zkoušela, až jsem našla naprosto lehonkou variantu chřestové polévky. Která nezatíží žaludek, ani v ten nejvíce teplý letní den.

Video recept ZDE:


Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 6
INGREDIENCE:
  • 1 polévková lžíce másla
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 2 cibulky (šalotky), jemně nakrájené
  • 700 g chřestu, očištěného
  • 500 ml zeleninového Konečně vývar nebo vlastního domácího
  • sůl a pepř na dochucení
  • balsamikový krém
  • opražená slunečnicová semínka
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Oloupeme si chřest, bílý se loupe, zelený nemusí. Chřest loupeme škrabkou.
Odkrojíme si špičky cca 5 cm od konce a zbytek pokrájíme na 1cm velký kousky.
Poté si orestujeme šalotku na másle s kapkou olivového oleje do zlatova.
Když cibule zlátne, přidáme chřest. Špičky chřestu si necháme stranou. Ty použijeme později.
Orestovanou cibulku a chřest zalijeme vývarem, přidáme sůl a pepř a pár minut povaříme. Cca 5 minut stačí.
Když je chřest měkký, tak polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.
Na závěr přidáme špičky chřestu do rozmixované polévky a povaříme dalších 5 minut.
Na suché pánvi si opražíme slunečnicová semínka. Nemusíme, ale zvýrazní to chuť.
A když je polévka hotová, tak jí nalijeme na talíř bez špiček. Polévku zakapeme olivovým olejem a balsamikem. Špičky vložíme doprostřed talíře a posypeme slunečnicovými semínky.
A můžeme podávat.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
Máslo - President
Olivový olej - řecký z Světbedýnek.cz
Šalotka - Světbedýnek.cz
Chřest - Světbedýnek.cz
Zeleninový Konečně vývar - Světbedýnek.cz
Sůl - Kotanyi
Pepř - Kotanyi
Balsamikový krém - Kalamáta Papadimitriou
Slunečnicová semínka - Globus
Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:


PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:


5 komentářů:

  1. Kačíí, bezvadňácká polévka ;) Oceňuji jak jednoduše to jde bez smetany a je fakticky výýtečnáá ;) Děkuji za recept. M.

    OdpovědětSmazat
  2. Výborná!!!! Děkuji za recept;)

    OdpovědětSmazat