Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

úterý 21. dubna 2015

CHŘESTOVÁ POLÉVKA BEZ SMETANY

Momentálně začíná sezóna chřestu. Vídáte ho všude, ale nevíte jak na něj?
Mám pro vás jednoduchý recept na jednoduchou lehkou chřestovou polévku.
Zvládne ji i úplný začátečník.

Můj problém byl, že většinu polévek každý zjemňuje smetanou. Já ale smetanu v polévce dá se říct nesnáším. Tak jsem hledala a zkoušela, až jsem našla naprosto lehonkou variantu chřestové polévky. Která nezatíží žaludek, ani v ten nejvíce teplý letní den.

Video recept ZDE:


Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 6
INGREDIENCE:
  • 1 polévková lžíce másla
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 2 cibulky (šalotky), jemně nakrájené
  • 700 g chřestu, očištěného
  • 500 ml zeleninového Konečně vývar nebo vlastního domácího
  • sůl a pepř na dochucení
  • balsamikový krém
  • opražená slunečnicová semínka
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Oloupeme si chřest, bílý se loupe, zelený nemusí. Chřest loupeme škrabkou.
Odkrojíme si špičky cca 5 cm od konce a zbytek pokrájíme na 1cm velký kousky.
Poté si orestujeme šalotku na másle s kapkou olivového oleje do zlatova.
Když cibule zlátne, přidáme chřest. Špičky chřestu si necháme stranou. Ty použijeme později.
Orestovanou cibulku a chřest zalijeme vývarem, přidáme sůl a pepř a pár minut povaříme. Cca 5 minut stačí.
Když je chřest měkký, tak polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.
Na závěr přidáme špičky chřestu do rozmixované polévky a povaříme dalších 5 minut.
Na suché pánvi si opražíme slunečnicová semínka. Nemusíme, ale zvýrazní to chuť.
A když je polévka hotová, tak jí nalijeme na talíř bez špiček. Polévku zakapeme olivovým olejem a balsamikem. Špičky vložíme doprostřed talíře a posypeme slunečnicovými semínky.
A můžeme podávat.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
Máslo - President
Olivový olej - řecký z Světbedýnek.cz
Šalotka - Světbedýnek.cz
Chřest - Světbedýnek.cz
Zeleninový Konečně vývar - Světbedýnek.cz
Sůl - Kotanyi
Pepř - Kotanyi
Balsamikový krém - Kalamáta Papadimitriou
Slunečnicová semínka - Globus
Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:


PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:


1 komentář:

  1. Kačíí, bezvadňácká polévka ;) Oceňuji jak jednoduše to jde bez smetany a je fakticky výýtečnáá ;) Děkuji za recept. M.

    OdpovědětVymazat