pátek 24. března 2017

JÁHLOVÁ ČOKO KAŠE S BORŮVKAMI

Jakmile je za okny pochmurno, fouká vítr a prší, tak na sebe beru pohodlný svetr, vařím si šálek čaje a dostávám chuť na kaši. Teplou a snídaňovou.

Jakou mám nejradši? V podstatě jakoukoliv. Ale v poslední době jsem si oblíbila jáhlovou. Její příprava je supr snadná (asi  jako všech kaší) a je chuťově neutrální (opět jako asi všechny kaše).

A jelikož zrovna v neděli takové pochmurné počasí bylo a my dostali chuť právě na svetr, čaj a jáhlovku, tak jsem si řekla, že vám ten postup rovnou nafotím a přidám recept pro inspiraci.

Ovoce si můžete zvolit dle libosti. Myslím, že k čoko chuti se hodí absolutně vše.

Tak jdeme na to...

Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2

INGREDIENCE:

  • 100 g jáhlové kaše nebo jáhel
  • mléko
  • 3 lžičky oříškového másla (já použila Šufánek)
  • 4 lžíce hořkého kakaa
  • javorový sirup
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • čerstvé ovoce


Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Do kastrůlku si nalijeme cca 200 ml mléka a přivedeme k varu.

Jakmile mléko bublá, tak do něj začneme přisypávat jáhlovou kaši. Nejlepší je to celé míchat metličkou, abychom tam neměli hrudky.

Mícháme a vaříme cca 3 minuty. Pokud bude kaše hustá, tak do ní přidejte ještě mléko dle potřeby.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud ale máte problém s touhle snadnější verzí, tak jí zkuste připravit z klasických jáhel. Postup je podobný.
Smícháme jáhly s mlékem a vaříme do té doby, než jáhly změknou. V případě potřeby přilijte více mléka.
 Jakmile je kaše hustá, tak do ní přidáme oříškové máslo a opět promícháme.
 Dále přidáme hořké kakao a opět promícháme.
 Hotovou kaši přelijeme do misky.
 Posypeme jí strouhaným kokosem.
 Přidáme čerstvé ovoce.
 Přidáme ještě slunečnicová semínka.
 A celé to zalijeme troškou javorového sirupu.
 A můžeme podávat. Na ozdobu a zvýraznění chuti je výborná čerstvá máta.


10 komentářů:

  1. jaké mléko jste použila? Obyč či rostliné? :) děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klasické živočišné. Alel asi by to šlo i z rostlinného :_)

      Vymazat
  2. Vypadá pěkně,ale proč není z jahel ale instantní?
    Tery

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože tento recept je připraven z téhle, která mi vyhovuje a chutná a jiný bude třeba přímo z jáhel :-) Každý si vybere to své.

      Vymazat
  3. Mňam, vypadá úžasně, jáhlovou jsem ještě nikdy nezkoušela, zatím vede ovesná, ale myslím, že ji určitě zkusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to super alternativa a určitě si jí zamiluješ :-)

      Vymazat
  4. instatní kaše nominal jsou super, ale pridam se k nazoru ze neni treba na ne dávat recepty. stejně se dají jahly uvarit a rozmixovat jak v mléce, rostliném mléce, či kojeneckém mléce - nutrilonu - to poznáte:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to hodně věc názoru, protože zase plno lidí mi psalo, že za tuto variantu jsou rádi, protože z klasických jáhel ráno nestíhají. Myslela jsem to opravdu spíše jako inspiraci, jak si tu kaši dochutit.

      Ale důležité je uspokojit poptávku a tak jsem tam přidala návod i na kaši z klasických jáhel. Je to vlastně to samé, jen to déle trvá :-)

      Vymazat
  5. To vypadá božsky ;) Dostala jsem hned hlad.

    SISTERSHOODS

    OdpovědětVymazat