FOOD BLOG ROKU 2014


Ano, je to tak. Dne 14. května se konal už 2. ročník soutěže Food blog roku 2014.
 
Pro ty, kterým tato soutěž nic neříká. Tak je to soutěž pro všechny české food blogy. Každý se do ní může přihlásit a pak už jen čeká, co se bude dít. Volí, jak čtenáři, tak porota. Takže šanci má úplně každý.
 
Nebaví tě číst. Pusť si video!
 
13. května jsem byla na vyhlášení soutěže a vařícím dni v ChefParade (článek zde) a hned 14. května se konalo vyhlášení Food blog roku. Takže jsem si vzala dva dny dovolené a rozhodla se, užít si je.
 
Ve čtvrtek jsem si šla sednout s mamčou do Le Caveau a opravdu jsme si užily půl den. Daly jsme si od každého něco a k tomu sklenku bílého vína. Ano, v dopoledních hodinách. No co, je to francouzská kavárno vinárna a ve Francii je tohle normální :-)
Na vše jsem klasicky měla dostatek času a pak nestíhala. Tak jsem si letmo vyfoukala vlasy, natřela řasy řasenkou a vyrazila se svým manželem na vyhlášení soutěže.
Když jsem vkročila do prostor Pop Up Store, tak jsem valila bulvy. Bylo to tam vážně nádherné. Čistě bílé prostory bez jakéhokoliv nábytku, pouze dva stoly, na kterých se podávalo víno a Aperol a k tomu dvě natřené palety, což byl rádoby stupínek nebo pódium. A v kombinaci s aperolskou oranžovou se to nádherně doplňovalo.
Catering zajišťovalo Ambi a bylo to znát. Já rauty osobně nesnáším. Lidi se tam nahrnou, jako mouchy, na talíř si naplácají od každého něco, takže ke gastronomickému vychutnávání to má hodně daleko a doslova se přežerou.

Tady to bylo naopak. Chodila zde velmi sympatická a usměvavá dívka, která měla kameninový podnos a na něm naservírované Řepové makronky se smetanovým sýrem, Zauzeného lososa a Hovězí pupek se sušeným rajčetem. Ještě v prostorách bylo rozmístěno několik kornoutků s Lanýžovým popcornem.

Krásně to uspokojilo chutě a musím říct, že to bylo naprosto dokonalé.
K tomu se podával Aperol, výběr několika druhů vín a jahodová či okurková voda.
Hned u vstupu jsem potkala Dominiku z Pieces of my world a její sestru Péťu z Just be yourself by Petra.
Daly jsme se do řeči a probraly absolutně vše.
Dále jsem se zde potkala s Martinkou ze Sugartown. Strašně milá holčina a jsem moc ráda, že jsme se konečně poznaly osobně.
Bylo krásné pozorovat, jak se všichni znají a jak se food svět propojuje. Dokonce, když jsem tak pozorovala lidi kolem mě, tak mi přišlo, že jsme spíše na srazu fashion blogerů. Všichni byli opravdu krásně stylově oblečení do posledního detailu.
Tak dlouho jsem vyhlížela Kitchen and the city, až jsem jí  pouze zamávala z dálky u vyhlášení a pak už jí nezastihla. Škoda, tak snad to napravím na jiné food akci :-)
Lukáš Hejlík, jako moderátor se poctivě připravoval na vyhlášení soutěže.
A tady už jsem opět s Domčou a Péťou.
I Jirku s Marikou z Kitchen Story jsem potkala.
A nakonec i Jarmilu z Little-honey-bunny. S tou se potkávám asi nejčastěji. Protože pracuje pro ChefParade a tam já jsem často a moc ráda.
Po chvilce klábosení zavelel Lukáš a svolal nás na vyhlášení. Bylo to takové nenucené a rychlé. To se mi moc líbilo.
Za Fotografii vyhrála první místo Kitchenette. A měla to zaslouženě. Její blog je pro mě asi ten nejlepší, které v České republice je. Zvládá svou práci, svůj e-shop, zvládla vydat kuchařku a k tomu vydávat recepty na blog. Vše má krásně designově dotáhnuté do posledního detailu a recepty nejen lahodí oku, ale i žaludku.
V kategorii Food styling to vyhráli Kitchen story. Manželé v kuchyni byli vloni objevem roku a letos už dokázali převálcovat blogy, které jsou na blogové sféře již několik let. Takže velká gratulace a jen tak dál.
V kategorii Dezerty a pečení to vyhrála Maškrtnica. I když sleduji plno blogů, které vyrábí nádherné dortíky a vše sladké (které já naprosto miluji a bez něj bych nemohla žít), tak Maškrtnica je prostě unikát. Dokáže napéct tak úžasné chleby a pečivo, že jsem se divila, že je tak mlaďounká. Upřímně jsem si za tímto blogem představovala postarší ženu, která už má něco napečeno. Takže o to ještě více smekám a gratuluji.
V kategorii Recepty to vyhrál blog Vegatonic a v kategorii Cestování blog Cake days and ways. Bohužel, ani jeden z blogů nedorazil.

Poslední kategorie byla Objev roku. Tam jsem se dostala i já. Byla jsem jedna z pěti blogů vybrána porotou. Už tohle byla pro mě obrovská pocta. Být jedna z pěti nejlepších v České republice je něco neuvěřitelného. Nakonec jsem i pátá zůstala.

Vítězem byl blog Kublanka, kterým jsem fandila. Je to asi divné, když to říkám právě já, jakožto soupeř, ale oni jsou opravdu perfektní. Krásně se doplňují a za pár měsíců blogování udělali obrovský krok.
V příštím roce je vidím na prvních příčkách jiných kategorií.
A nakonec byla volba absolutního vítěze. Vloni to vyhrál blog Menu domů a letos své vítězství Koko obhájila.
Sice říkala, že za její neaktivní aktivitu si to nezaslouží, ale já si myslím, že ano. S Kitchenette patří mezi dva nejlepší blogy a také blogují téměř nejdéle.

Já se v této volbě čtenáři umístila na 9. místě. To bylo pro mě neuvěřitelné zjištění. Být devátá ze všech blogů z České republiky je něco úžasného.
A za to patří velké díky právě vám!
Úsměv mi z tváře stále neopadal. Já byla opravdu spokojená.
Nakonec přišlo vyhlášení soutěže Aperitivo moment. To byla soutěž, ve které jsme měli nejlépe vystihnout Aperitivo moment.

Jak jsem zpětně koukala, asi jsem to špatně pochopila. Myslela jsem si, že máme pozvat přátelé, uvařit finger food a užít si večer, který máme přenést do článku. A tak jsem to také udělala.

Nakonec jsem zjistila, že asi stačilo "pouze" připravit finger food a ten nafotit. Ale i toto mé zpracování, ve kterém jsem lpěla na zábavu, Aperitivo moment a ne tolik na kvalitu fotografií mě dostal mezi pět nejlepších blogů.

Vyhráli jsme poukaz na 10 000 Kč, za které si koupím Smoothie maker. Už jsem si dva vyhlídla. Oba stojí kolem 7 000 Kč. Takže výhra bude použita do kuchyňského prostředku. Přecijenom právě kuchyně mě dostala sem. Do Pop Up Store-u.
Manžel byl na mě opravdu hrdý. Chvílemi mi přišlo, že měl větší radost, jako já. Ale spíš mi to nedocházelo.
Když jsem ulehla do postele, tak jsem nad tím stále přemýšlela a měla takovou radost, že jsem nemohla usnout.
Pak jsem se vzbudila ve 3 hodiny ráno a opět nad tím přemýšlela.

9. místo za díváky
5. místo za porotu
5. místo za Aperitivo moment

Něco neuvařitelného!
Po vyhlášení se všichni rozběhli zahnat žízeň a ochutnat vyhlášené dobroty z venkovního grilu.
Houpačka uprostřed Pop Up Store-u zabavila většinu z nás.
A tady už  máte všechny výsledky.
Kolem 23 hod. jsme vyrazili domů. A asi včas. Jak jsem se totiž dočetla z ostatních blogů, tak se to tam pěkně zvrhlo :-) Já musela jít na 11 hodin do práce, takže jsem si toto opravdu nemohla dovolit.
Takže poslední věta na závěr.
 
Děkuji strašně moc právě vám. Bez vás bych nebyla, tam kde jsem. Čtenost mého blogu mluví za vše.
2 000 lidí, jako denní návštěvnost mě každé ráno nakopne a dodá sílu jít dál, být dokonalejší, dělat vše opět o kus lépe a snažit se být blíže a blíže právě vám.
 
 
Děkuji za vše
 
K.
 

Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:
 
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:


13 komentářů:

  1. Super článek! Rádi jsme vás oba konečně poznali. I když až na konci, kdy už jsem byl lehce společensky unavený :) A gratuluji k úspěchu. Byla to sranda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to k tomu patří. Ještě po tom, co jsem se dozvěděla, že na prstech jedné ruky spočítáte, kolikrát jste byli bez dětí. Gratuluji hlavně vám. Jste úžasní a těším na vás další rozvoj a hlavně další soutěže, kde o sobě zajisté dáte vědět. Viz BlogerkaRoku.cz. Tam se musíte přihlásit. A letos by měl být i bloger roku, takže můžete zkusit obě soutěže :-)

      Vymazat
  2. Super report, z fotek a tvého vyprávění to vypadá jako velmi příjemné a nenucené setkání s lidmi, kteří se rádi baví vařením, žádná vražedná nálada ale naopak fajn parta :) to je super. Gratuluji a užij si výhru, těším se na nové smoothie!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak to má být a doufám, že to tak nevypadá a opravdu to tak je. Kohokoliv jsem potkala, tak byl a je moc miloučký a vždy se těším, až se opět uvidíme. Jídlo prostě spojuje lidi. Děkuji a hned, jak budu mít smoothie maker, tak začnu zase přidávat recepty :-)

      Vymazat
  3. Dočteno, tvoje články jsou vždycky na 15minut, ale moc příjemých 15minut čtení ;) Ještě jednou gratulace, máš to opravdu zaslouženě! Mimochodem, já jsem taky pochopila, že v článku má být zakompomonávo právě to posezení a nejen fotka jídla =)

    OdpovědětVymazat
  4. Gratuluju ke krásnému 9. místu, taky mi nedá napsat, že tvůj manžel je hodně podobný na moderátora :D neříkal už mu to někdy někdo? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hih, tomu tam nikdo neříkal, ale určitě mu to bude lichotit :-)

      Děkuji moc za gratulaci, moc si toho vážím :-)

      Vymazat
  5. Krásné fotky i video .. tyjo, teď mě fakt mrzí, že jsem si to nějak nedokázala zařídit a přijet .. muselo to být super. Tak snad třeba příští rok :-) Moc pěkný článek :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ti to říkala. Bys tam byla naprostá celebrita, dostat se pod Menu domu a Kitchenette s blogem, který je téměř nový je něco neuvěřitelného :-) Tak pro příště aspoň víš :-)

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Já děkuji Vám za perfektní organizaci, prostory, jídlo a hlavně za to, že takovouto soutěž pořádáte.

      Vymazat