středa 5. července 2017

JOGURTOVÁ BUCHTA SE SKOŘICÍ A KAKAEM

Určitě znáte takovou tu chvíli, kdy máte na něco šílenou chuť, ale kde nic tu nic. Mně se to přihodilo o tomto státním svátku. Nebylo by na tom nic divného, kdybych byla doma a měla u sebe narvanou ledničku jídla a když ne tu tak nespočet supermarketů, kde bych mohla nakoupit.

Jenže já byla na chatě. Takové té chatě, která je malá, dřevěná, útulná a na okraji lesa, kde lišky dávají dobrou noc. Takže daleko od všech možných obchodů a vlastně civilizace. Dobře přeháním, pár kilometrů odsud je hrad Křivoklát, ale tam by mi hradní stráž asi moc nepomohla :-)

A tak jsem koukla do skromných zásob a zkusila upéct buchtu. V remosce (miluji pečení v remosce).Takovou tu Co dům dal. V tomhle případě Co chata dala. A víte co? Byla vážně super. Taková snadná, rychlá, neškrobená, prostě taková ta, která si na nic nehraje, ale potěší a udělá dobře chuťovým pohárkům a hlavně žaludku.

A teď si říkáte, proč vám to tu píšu. Tento recept by mě ani ve snu nenapadlo dávat na blog, jenže jakmile jsem dala fotku na instastories, tak jste mi začali psát, že chcete recept. Když přišel asi 20 vzkaz, tak jsem si řekla, tak jooo :-)

Doba přípravy: 20 minut (+ 30 min. pečení)
Náročnost: malá
Počet porcí: 12

INGREDIENCE: Pečící forma průměr 26 cm
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 vejce 
  • 3/4 hrnku cukru
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 hrnek jogurtu
  • 1 kypřící prášek
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžíce kakaa
Pokud máte oříšky, rozinky nebo kousky čokolády, tak je tam přidejte také.

Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si vymažeme a vysypeme formu na pečení. Nebo vysteleme pečícím papírem.
Předehřejeme troubu na 170 stupňů.

Do mísy vložíme mouku, vejce, cukr, olej, jogurt, kypřící prášek a skořici a důkladně promícháme.
Do formy nalijeme polovinu těsta.
Do druhé půlky těsta přidáme kakao a opět promícháme. Těsto nalijeme do formy na světlou část.

(pokud máte oříšky, rozinky nebo čokoládu, tak pokrájíme na menší kousky a nasypeme na vrch)

Pečeme cca 30 minut, poté uděláme test se špejlí a pokud se těsto nelepí, tak je hotové. Buchtu poprášíme moučkovým cukrem a můžeme podávat s hrníčkem plným vychlazeného mléka.

PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:


9 komentářů:

  1. ... nafocené to máte hezky, já peču něco podobného a mám luxusně nadýchané, toto mi připadá takové, tuhé...,ale tj můj názor Ifka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ifko je to možné, v remosce peče trochu hůře, ale nic to neměnilo na tom, že to bylo výborné a za chvíli snědené :-)

      Vymazat
  2. Dobrý den, mám otázku, cukr ne?
    Já jej tam přidala, tak snad jsem neudělala chybu, už se peče.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě, že tam má být, děkuji za upozornění :-)

      Vymazat
    2. Teď na to kouká, vždyť tam cukr je :-D

      Vymazat
  3. Dneska zkouším upéct. Místo hl.mouky jsem dala celozrnou a malinko mleka, testo bylo tuhé. Vrch jsem posypala horkou 85% čokoládou a lesním ovocem. At ma buchta trosku barviček. �� Doufám, že se mi povede stejně jako Vám ��.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  4. ... vypadá, že bude tuhý, hmm, spíše nepovedený

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I nepovedené kousky můžou chutnat výborně :-)

      Vymazat