UNITED FLAVORS OF HUMMUS V BISSLI ANEB DEGUSTACE HUMUSŮ

Jednoho dne mě navnadila moje švagrová tím, že vyhodila na facebook událost, že se koná United flavors of hummus.

Tak jsem si tuto událost rozklikla, přečetla si, o co jde a ihned rezervovala termín. Nebylo nad čím přemýšlet. Za 150 Kč/os. se ochutnávalo 7 druhů Hummusů v krásném prostředí restaurace Bassli v ulici Na Příkopě v Praze.

Po tom, co mi přišlo potvrzení do emailu jsem se začala opravdu těšit. Hummus mám moc ráda, ale často ho nejím. Což je chyba. Můj manžel ho jedl dokonce poprvé.

V sobotu dopoledne jsme vyrazili na farmářské trhy na Jiřího z Poděbrad, abychom si zkrátili to čekání na Hummus day. Jelikož byla poměrně zima, tak jsem vyhlížela něco teplého do žaludku. Do očí mi padla tato zeleninová polévka z PastaArt. Stála 49 Kč.
Manžel jakožto hamburgerový  maniak si koupil u jiného stánku Plieskavici v housce s grilovanou zeleninou. Cena 89 Kč.
U PastaArt stánku bylo příjemné posezení. Tak jsme se usadili a zahřívali svá těla.
Po slaném chodu to chtělo něco sladkého. Neváhala jsem dlouho a utíkali jsme do Le Caveau a koupili si horkou čokoládu se šlehačkou. Já měla 70% a manžel 30%. Každá stojí 46 Kč.

Po dopití čokolády a pokochání se na trzích jsme nasedli na metro a jeli do Bissli.
U vchodu nás uvítaly slečny a usadily ke stolu. Ihned nám na stole přistál první hummus. Byl to Humus Tahini s olivovým olejem, pastou Tahini, čerstvou cibulí a petrželkou.

Jako startovní hummus byl zvolen perfektně. Po okrajích byl příjemně dolazen hummus a uprostřed omáčka. Když se to spojilo dohromady a ještě pak natřelo na připravenou topinku, tak to bylo naprosto dokonalé.
Každá dostal ještě tento leták, na kterém viděl, co právě jí a ještě mohl zaškrtnout, co mu chutnalo nejvíce. Mě chutnalo vše, ale měla jsem tam 3 favority.
Druhý hummus byl servírovaný Hummus Falafel z Izreale. Byl to hummus se smaženými cizrnovými kuličkami. Což bylo musím podotknout vážně skvělé. Tohle mi opravdu chutnalo.
 Mezi druhým a třetím humusem nám donesli tácek s olivami, pečeným lilkem a zeleninou na kyselo.
Jako třetí hummus nám donesli Hummus Msabbaha z Egypta. Byl dochucen kořeněnou cizrnou a zkaramelizovanou cibulí.
Čtvrtý hummus byl Hummus Pakora z Indie. Ten byl podávaný se smaženými zeleninovými plackami a lilkem.
Pátý byl Hummus Con Carne s mletým masem, jalapenos a nachos. Byl lehce pálivý, ale tedy paprička jalapenos mi dala dobře zabrat :-)
Jako šestý přistál na stole můj další favorit a to Hummus Larb Gai. Ten byl servírovaný s kořeněnými kousky kuřete a nasekanou chilli mátou. Spojení krásně krémového hummusu se svěží mátou a pálivostí chilli bylo opravdu úžasné. Ten si určitě ještě někdy dám. 
A jako poslední nám servírovali Hummus Schwarma s kořeněným jarním kuřetem.
V tuto chvíli nám praskal jeden knoflík za druhým a my se museli rozhodnout, který hummus je ten náš favorit. Jak už jsem psala, já měla hned 3. O žádném nemohu říct, že by byl špatný. Některý měl jednodušší chuť a některý zase výraznější, ale všechny bych si kdykoliv s radostí dala.

Na zadní straně tohoto letáku jsme mohli ještě vymyslet svůj vlastní hummus. Já vymyslela s avokádem, chilli a rajčetem. Další s chřestem, který se rozmělní do hummusu a bude se podávat se špičkami chřestu. Nakonec mě napadl ještě na sladko s grilovaným ananasem, karamelem a piniovými oříšky. Určitě je někdy doma zkusím.
Dojídali jsme poslední kousky a funěli. Ufff. Bylo to vážně dobré, ale bylo toho opravdu hodně. Upřímně za 150 Kč jsem se takhle ještě nikdy nenajedla :-D.

Takže děkuji restauraci Bissli, že tento United flavors of hummus uspořádala a snad vymyslí v blízké době opět něco podobného.

Příště, až půjdu okolo, tak se u nich stavím a určitě si hummus koupím.
Nakonec jedna fotka v královském křesle, rozloučení s velmi příjemnou restaurací a personálem a jdeme domů.
Ještě jedou děkujeme za uspořádání této akce a těším se na další.

Pro ty, kteří zde nebyli, ať už, že se o této akci nedoslechli nebo nevěděli, co od ní čekat. Tak doporučuji, ať příště dorazí. Ale pozor, akce byla do posledního místa vyprodaná, tak příště neváhejte a rozhodujte se rychle.

Krásný den přeji všem
Kačí
 
Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Olympus PEN E-PL7


4 komentáře:

  1. ta akce vypadá super! ♥ já zatí mzkoušela humus jen doma.. takže nevím jak moc daleko tomu pořádnému má.. ale zrovna dneska na mě v lednici k večeři čeká

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já ho naopak nezkoušela doma nikdy a vždy ho jedla někde koupený. Ale tahle akce mě nakopla, abych ho konečně také udělala :-)

      Vymazat
  2. Hummus naprosto miluji! :) Chodím si ho občas kupovat do M&S Food :) A tuhle ochutnávku bych si hned nechala líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tenhle s MS rozhodně srovnat nejde. Je mnohem lepší. Jestli jsi z Prahy, tak tahle restaurace je Na Příkopě, jak je pasáž Myslbek tak vedle je ještě jedna pasáž tak v ní. Je to celkem zapadlé ale stojí to za to objevit jí. Já se tam stavím pravděpodobně v pátek :-)

      Vymazat