ZE ŽIVOTA: PITNÝ REŽIM (výzva)

Tento článek vznikl ve spolupráci s firmou Oslo Skin Lab.

Před 2 týdny mě napadla výzva. Co kdybychom se vzájemně podporovali a motivovali k navýšení denního příjmu tekutin? Bylo by to skvělé!

Proč?
Už několikrát jsem vám psala v článcích, že trpím na suchou a vrásčitou pleť. Jedním z důvodu je určitě i špatný pitný režim. Abych pravdu řekla, tak jsem vždy pila ukázkově. Bylo to hlavně v době, kdy jsem denně cvičila. Jenže po narození Tobínka jsem se začala pěkně odbývat. Za prvé jsem vždy myslela hlavně na něj a tak jsem ho obstarala a až, když jsem se zastavila, tak jsem si uvědomila, že jsem vůbec nepila.
Dalším důvodem bylo i to, že jsem byla často venku na procházkách. A ač jsem se naučila si brát s sebou lahev s vodou, tak jsem nakonec raději nepila, protože jsem nevěděla, kam si pak s kočárem odskočit.
A tak to vedlo k tomu, že jsem byla scvrklá jako rozinka.
Jednoho dne jsem ale započala boj za lepší já. Mno lepší, rozhodně za to být více uvědomělá a přemýšlet také nad sebou. Přeci jenom je potřeba, aby i maminka byla plná sil, že?
A teď zpět k té výzvě. Před týdnem jsem odstartovala na svém Instagramu výzvu ve spolupráci s Oslo Skin Lab The solution. To je ten úžasný kolagen, o kterém vám tak často vyprávím. Je mi totiž jasné, že užívání kolagenu mi sice pomůže, ale když budu myslet i na další faktory, které ovlivňují naší pleť, tak to vše bude snazší a s ještě lepším efektem.
A co podle mě ovlivňuje naší pleť? Určitě má velký podíl genetika. Dále také životní styl, strava, stres, líčidla, kosmetika, odličování, spánek a v neposlední řadě hydratace. A jelikož je nás opravdu hodně, hodně těch, kteří na hydrataci těla často zapomínají, tak jsem si řekla, pojďme s tím něco udělat.
Každý den jsem vám sdílela tipy na to, jak do sebe dostat více tekutin. Nejsou to žádné nesplnitelné tipy, naopak úplně snadné a jasné. Jen je potřeba někdy začít. Tak pojďte. Ihned. Neodkládejte to. Jdeme na to. Teď!

TIP Č. 1
Stáhněte si aplikaci na hlídání pitného režimu. Existuje jich mnoho a stačí do vyhledávače ve stahování aplikací zadat "pitný režim". Já jsme stáhla "Pitný režim - sledovač pití vody zdarma".
Je to skvělá věc, která vás tak trochu nahání a hlídá. Po vypití každé skleničky si to do aplikace zapíšete a ona už sama vypočítává, kdy byste se měli opět napít a ráda vám to připomene.

TIP Č. 2
Najděte si hrnek, kelímek nebo jakoukoliv nádobu, ze které se vám dobře pije. Nejlépe takovou, která má větší objem. Já  mám nejradši uzavíratelný kelímek s brčkem. Mám ho hned vedle postele, na stole, jednoduše vždy po ruce a nebojím se, že by mi ho Tobínek vylil.
Tím, že budete vědět, jaký má kelímek objem, tak se vám bude snáz počítat, kolik jste toho vypili.
Za mě byl vždy obrovský problém, když jsem si nalila malou skleničku, kterou jsem ihned vypila a už pak nedoplnila. Proto doporučuji tu s větším objemem.

TIP Č. 3
Když jdete ven, vezměte si s sebou lahev s vodou. Nejhorší je, když máte žízeň a chcete pít a nemáte co. Už se mi nejednou stalo, že jsem pak upíjela pití Tobínkovi z lahve. Mít pití vždy po ruce je cesta k úspěchu.

TIP Č. 4
Najděte si to, co vám chutná. Nejlepší je sice pít čistou vodu, ale naopak nejhorší je se do něčeho nutit. Proto si do vody přidejte třeba šťávu z citronu, pomeranče nebo grepu. Nebo třeba bylinku. Nevěřili byste, jak super je voda se snítkem tymiánu. Někdy stačí jen pár lístků máty nebo meduňky. A proto je i skvělý  mátový či meduňkový čaj. Nebo třeba odvar ze zázvoru. Výborné jsou také ovocné či bylinkové čaje, které mají i plno blahodárných účinků.

TIP Č. 5
Když už si nalijete sklenici vody, zkuste jí vypít do dna. Samozřejmě se v ní neutopte, ale aspoň v začátcích je to dobré. Někdy se totiž může stát, že si vodu nalijete, dáte si pár loků s tím, že se za chviličku napijete znovu. Pak to ale dopadne tak, že sklenice zůstane na kuchyňské lince a vy po x hodinách zjistíte, že jste vůbec nepili.

TIP Č. 6
Pijte vývar. Někomu to přijde zvláštní, ale je to skvělé. Samozřejmě jezte i polévky, ale zkuste si uvařit vývar, přecedit a pít jen tu vodu. Dejte si ho do hrníčku od čaje a usrkávejte místo čaje. Dávejte to i svým dětem. Tobínek ho takhle pije už druhou zimu. Ze začátku vám to možná bude připadat zvláštní, ale pak si to zamilujete. Vývar má mnoho živin a tak je úžasným společníkem po celý den.

TIP Č. 7
Vždy, když dopijete, ihned si připravte další nápoj. Není nic horšího, když je sklenice prázdná a vy se chcete napít. V tu chvíli pravděpodobně kolem ní projdete a řeknete si, že si dolijete za chvíli. Ta chvíle může ale trvat až do večera.
Tipů bych dokázala vymyslet mnoho, ale zkuste do svého života zapojit alespoň těchto sedm. Když to běželo na Instagramu, tak to mělo pěknou odezvu. Spousta lidí mi psalo, že tohle funguje a že vážně začínáte více pít. Uvidíte, že vás to tak nakopne a půjde to. Pamatujte si, že nejtěžší je začít. Začít s čímkoliv. Pak už to je o vůli. Ale vy to dáte. A když vůle začne upadat, zkuste do toho zapojit někoho ve vašem okolí a motivujte se navzájem. Taková kolegyně, která sedí naproti vašeho stolu to moc ráda uvítá.
Jak už jsem psala, tento článek vznikl ve spolupráci s norskou firmou Oslo Skin Lab, protože i zde si myslí, že pitný režim je základ úspěchu. Každodenní užívání jejich kolagenu, který si musím vždy rozpustit ráno ve vodě nebo smoothie, mne popostrčilo k přemýšlení o mém špatném pitném režimu. Podívejte se na jejich stránky a vyzkoušejte kolagen Oslo Skin Lab stále s ještě platnou slevou 60% na první zásilku zadáním slevového kódu KACI60.


Vodě zdar!
Vaše Kačí



Žádné komentáře:

Okomentovat