pondělí 11. prosince 2017

KOKOULE (DOMÁCÍ BOUNTY)

Abych pravdu řekla, tak když se zamyslím nad příchutí, kterou miluji snad celý život, tak je to kokos. Vždy jsem si vybírala kokosové tyčinky, sušenky, jogurt s kokosem, na Vánoce milovala kokosky, každoročně si kupovala celý kokos nebo třeba kokosovou vodu.

Pozn. Jen neplést kokos a koks. Už se mi jeden takový překlep stal a díky tomu jsem vám napsala, že jsem upekla kokosový dort. Dort sice s koksem nebyl, nýbrž jen s kokosem, ale aspoň jsem pobavila půlku Instagramu :-)

Abych se vrátila k receptu, tak jsem stále pozorovala, jak běží vlna receptů na domácí bounty tyčinky. Ty já také miluji od mala a tak jsem si řekla, že se do nich musím pustit. Stále jsem ladila recept, až jsem došla k takovému, u kterého absolutně nepoznáte rozdíl. Tedy já ho opravdu nepoznala a to ten jazýček mám hodně zmlsaný :-)

Tak jdeme na to...

Doba přípravy: 90 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 80 kuliček

INGREDIENCE:
  • 200 g jemně mletého kokosu
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 3 vrchovaté lžíce sušeného mléka do kávy
  • 1-2 lžíce kokosového oleje
  • čokoláda na obalení (300 g 50% a výše)
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si odvážíme kokos.
 Přilijeme kondenzované mléko.
 Přidáme sušenou smetanu do kávy.
 A rozehřátý kokosový olej.
Všechny ingredience důkladně promícháme, doporučuji vidličkou nebo v robotu, protože se to hodně lepí na ruce.
Poté si připravíme misku s vodou, do které si lehce namočíme ruce a vytváříme malé kuličky. Díky vodě se hmota nelepí na ruce.
Kuličky pokládáme na prkénko vedle sebe a když máme všechny hotové, tak je dáme minimálně na půl hodiny do mrazáku, klidně ale přes noc.
 Zmražené kuličky vyndáme z mrazáku a začneme obalovat.
Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu, já použila 70%, kuličku napíchneme na párátko, obalíme a necháme okapat.
Poté najdeme nějakou mřížku, do které párátko zapíchneme a necháme čokoládu zatuhnout. Jelikož jsem kuličky namražené, tak je to rychlovka.
Jelikož jsem chtěla kuličky udělat lehce vánoční, tak jsem je obalila v čokoládě a ještě před zatuhnutím do půlky obalila v kokosu.
A máme hotovo. Když je čokoláda zatuhlá, tak sundáme párátko, přendáme do krabičky a udržujeme v chladu.
 Tak, co na ně říkáte?

Je to sice lehce pracnější nebo přesněji zdlouhavější, ale stojí to za to!


6 komentářů:

  1. Vyzkouším, díky za recept, miluji bounty :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jdu zkusit, vypada to naramne. Market

    OdpovědětVymazat
  3. Krasny recept, Kaci :) V sobotu je vyzkousim ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Také zkusim! A vidím te v koulicce :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vše mám doma kromě sušeného mléka, je možné necim nahradit?

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat