RICOTTOVÉ BULKY (BEZ LEPKU)

Pokud chcete odlehčit svůj jídelníček od pečiva, tak zkuste tyto riccotové bulky. Je neuvěřitelné, jak pár ingrediencí dokáže nahradit mouku tak, že byste to ani nepoznali.

Doba přípravy: 2 hodiny
Náročnost: střední
Počet porcí: 20 kousků

INGREDIENCE:
  • 500 g ricotty
  • 4 vejce + 1 vejce na potření
  • 6 lžic psyllia (sušené vlákniny)
  • 40 g chia semínek
  • 20  g dýňových semínek
  • 20 g slunečnicových semínek
  • 20 g sezamu
  • sůl, pepř

Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Všechny suroviny smícháme v robotovi nebo ručně a necháme cca 15 minut odpočinout. Sušená vláknina a chia semínka nasají vodu a nabobtnají.
Ze směsi vytvoříme cca 20 menších bochánků. Doporučuji udělat opravdu menší, aby se to snáz propeklo.
 Rozpálíme si troubu na 150 stupňů.
 Každou bulku potřeme vejcem.
 Posypeme semínky.
 Pečeme cca 60-80 minut. Je potřeba tyto bulky péct pomalu a spíše sušit.
 Po rozkrojení vás vůbec nenapadne, že v bulce není ani gram mouky.
Tento recept byl sepsán pro časopis Story.

5 komentářů:

  1. Vypadaji mooc dobre...urcite vyzkousim 😊👍

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Kačí, mužů vynechat psylium nebo lze ho něčím nahradit?

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Kači, lze připravit i bez psylia nebo ho lze necim jiným nahradit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nelze, to je tam dost zásadní, ale seženeš ho v každé lékárně.

      Vymazat