FRANCOUZSKÉ TOUSTY Z MAZANCE/VANOČKY


Každý to známe. Těšíme se na mazanec, tak ho upečeme. Jenže pak dostaneme jeden o maminky, druhý od babičky a třetí třeba ještě od tchýně. Nebo aspoň tak se to děje u nás. Takže i přes obrovskou chuť ukrojit si plátek toho lahodného nasládlého bochníku namazaného máslem se po chvíli dostaví malá zoufalost, co s ním. Vždy jeden zamrazím na pozdější chvíle a z dalšího kousku udělám francouzské tousty.

Věřte, že to je dokonalost. Ty kousky rozinek a mandlí v tom jsou naprosto boží. Takže neváhejte a hned zítra to vyzkoušejte. Nebo ještě dnes?

Doba přípravy: 10 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2

INGREDIENCE:
  • 4 plátky mazance
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkové pasty nebo 1 lusk vanilky
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 dcl mléka
  • špetka soli
  • lžíce másla na opečení
Na ozdobu:
  • jahody, kiwi, banán či jiné ovoce
  • javorový sirup
  • šlehačka
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Do hlubokého talíře si vyklepneme vejce.
 Přidáme špetku soli.
 Také skořici.
 Ještě vanilkovou pastu nebo vanilkový lusk.
 Naředíme mlékem.
 A pořádně promícháme.
 Pokrájíme si mazanec.
 Rozpálíme pánev na střední plamen a přidáme máslo.
 Vyrácháme mazanec z obou stran ve směsi.
 Opečeme pomalu z obou stran.
 Podáváme s kupou ovoce a šlehačky.
 Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.

Žádné komentáře:

Okomentovat