KOČOŘKY (CUKROVÍ)

Abych se přiznala, tak naprosto, ale naprosto miluji karamel. Kdo by taky ne, že? Vlastně od mala miluji čokoládu, kokos (já vím, je to také ořech), ořechy a karamel. A tak jednoho dne, kdy jsem měla na vše chuť jsem to spojila do jedné kostky a bylo hotovo.

Výsledkem byla křehká a vláčná cukrátka a k tomu jako bonus jedna spokojená Kačí. A tak by byl hřích se s vámi o to nepodělit.

Doba přípravy: 15 minut
Pečení: 10 - 12 minut
Náročnost: malá
Kusy: 50 ks

INGREDIENCE:
  • 200 g hladké mouky
  • 50 g kokosu
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g moučkového cukru
  • 150 g másla
  • 1 lžíce kakaa
Krém:
  • 1/2 karamelizovaného kondenzovaného mléka
  • 120 g másla
  • (popřípadě trocha vaječného likéru)
Ozdoba:
  • víceprocentní čokoláda (nejlépe 50% a více)
  • ovoce sušené mrazem či jiná ozdoba (oříšky, zdobící kuličky,...)
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Do mísy vložíme mouku,
 dále kokos,
 dále mleté ořechy,
 dále moučkový cukr,
 také máslo,
 ještě kakao.
 Celé těsto propracujeme a dáme do lednice vychladit.
 Po hodině vyndáme těsto z lednice, vyválíme placku a vykrájíme kostičky.
 Pečeme na 170 stupňů cca 8-10 minut.
 Nyní si připravíme krém.
Do misky vložíme karamelové kondenzované mléko. Pokud ho nemáme, tak klasické kondenzované mléko vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme hodinu.
 Do karamelového salka přidáme máslo.
 A důkladně vyšleháme.
 Zájemci mohou přidat panáka vaječňáku.
 Upečené kostičky namažeme krémem.
 A slepíme.
 Každý kousek namočíme v čokoládě, posypeme rozdrceným ovocem sušeným mrazem či jinou ozdobou a dáme na pečící papír vychladit.
 Nejlepší jsou rozležené.


Žádné komentáře:

Okomentovat