Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

čtvrtek 24. dubna 2014

KLÁŠTERNÍ ROHLÍČKY

Doba přípravy: 15 minut
Chlazení: 60 minut
Pečení: 12 minut
Náročnost: malá
 
INGREDIENCE:
  • 50 g tmavé čokolády (vychlaďte ji v lednici)
  • 140 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 1 žloutek
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 30 g moučkového cukru
Zdobení:
  • tmavá čokoládová poleva
  • případně nasekané lískové oříšky na obalení


Postup aneb jak jsem postupovala já:
Vychlazenou čokoládu nastrouhejte v robotu a hoblinky uložte do mrazničky. Kdybyste je nechali v teple, rohlíčky by byly také dobré, ale měly by jednolitou barvu, takhle budou pěkně kropenaté. Smíchejte ostatní přísady - nejlépe v robotu, zformujte kouli a dejte ji minimálně na hodinu do chladničky. Pak zapracujte do těsta čokoládu a opět dejte aspoň na chvíli vychladit.

Z těsta tvarujte malé válečky (měly by se ke koncům zužovat), zahněte do rohlíčků a pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 10-12 minut při 160 °C. Po vychladnutí namáčejte v tmavé polevě a podle chuti ještě obalte v nasekaných oříškách.


Žádné komentáře:

Okomentovat