ČOKOLÁDOVÉ ROHLÍČKY

Do tohoto receptu patří původně moučkový cukr a pšeničná hladká mouka. Já se ale rozhodla pro tuto obměnu a vyhovuje mi mnohem více. Rohlíčky jsou krásně nahořklé po čokoládě a kakau. Proto, pokud máte rádi opravdu sladké cukroví, tak se tomuto receptu vyhněte nebo rohlíčky obalujte v bíle čokoládě, která je osladí.


Doba přípravy: 30 minut
Chlazení: 60 minut
Pečení: 12 minut 170 stupňů
Náročnost: malá
 
INGREDIENCE:
  • 70 g 70% čokolády
  • 150 g hladké špaldové mouky
  • 100-120 g másla pokojové teploty
  • 1 žloutek
  • 100 g mletých lískových ořechů
  • 50 g kokosového cukru nebo 30 g moučkového cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžička kypřícího prášku
Zdobení:
  • 100 g 70% čokolády (popřípadě můžeme použít bílou pro větší kontrast barvy i chutě)
  • nasekané lískové oříšky na obalení
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si nasekáme oříšky, nejlépe v robotu. Poté si pokrájíme čokoládu nožem na drobnější kousky maximálně o velikosti 2 mm. 

Nyní si odvážíme všechny suroviny a vložíme do mísy. Bílek odložíme stranou. Nezapomínejte, že bílky lze mrazit a po rozmražení při pokojové teplotě je můžeme využít do nějakého receptu.

Všechny suroviny důkladně zpracujeme. Opět doporučuji použít robot, protože díky tomu se těsto nezahřívá. Přeci jenom v něm máme hodně másla a čokolády.

Když je těsto zpracované, tak ho uložíme do lednice minimálně na 1 hodinu. 

Zapneme si troubu na 170 stupňů. 
Z těsta uválíme malé rohlíčky. Z této várky jich mám cca 40 kusů, ale samozřejmě záleží, jak veliké je budete dělat.

Rohlíčky pečeme 12 minut na horkovzduch.
Po upečení na rohlíčky nesaháme, mohli bychom je polámat. Necháme je vychladnout.

Nyní si v horké lázni rozehřejeme čokoládu a nasekáme nožem najemno hrst lískových oříšků.
Každý rohlíček z půlky namočíme do čokolády a ihned do oříšků a položíme zpět na plech, kde necháme čokoládu zatvrdnout. Já osobně dávám vždy plech s cukrovím do chladu.

A máme hotovo. Pokud chcete mít zdobení barevnější, tak dané rohlíčky můžete obalovat v najemno nasekaném ovoci sušeným mrazem. To vypadá také moc pěkně.



Žádné komentáře:

Okomentovat