POLENTOVÁ KAŠE S RAJČATOVOU OMAČKOU

Před pár dny jsem si vzpomněla na polentu. Jak dlouho jsem jí neměla. A přitom to je tak dokonalá věc. Lze jí připravit na několik způsobů, jako třeba grilovat nebo z ní udělat kaši.

Já osobně jí mám nejraději ve formě kaše. A úplně nejvíc, když do té kaše přidám ještě trochu sýra. A když se připojí nějaká grilovaná zelenina, tak to je úplná dokonalost. Mno a tak jsem zapátrala v surovinách, posbírala rajčata ze zahrádky, přidala pár bylinek, které mi rostou v truhlíku a večeře byla na stole...

Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 3

INGREDIENCE:
  • 150 g polenty
  • 1 l mléka
  • 100 g goudy
  • máslo
  • sůl, pepř
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • 4 velká rajčata
  • 6 sešených rajčat
  • pár kousků artyčoků naložených v oleji (můžete vynechat)
  • hrst černých oliv
  • tymián, bazalka, sůl, pepř, olivový olej
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si připravíme zeleninu.
Cibuli si pokrájíme na půl měsíčky, mrkev na malé kostičky, rajčata na větší kousky, sušená rajčata a artyčoky na cca 1 cm velké kostičky.
Rozpálíme si pánev, přidáme na ní olivový olej a ihned cibuli s mrkví. Orestujeme do zlatova.
Poté přidáme rajčata, sušená rajčata a artyčoky. Ještě bylinky, olivy sůl a pepř. Necháme max 5 minut propojit chutě.

U toho si do kastrůlku nalijeme mléko, které přivedeme k varu a postupně do něj zamícháváme metličkou polentu, poté přidáme nastrouhaný sýr, lžíci másla, osolíme a opepříme.

Polentu rozprostřeme na talíř a přidáme rajčatovou směs. Nechte si chutnat.
A pokud chcete další inspiraci, klikněte ZDE




Žádné komentáře:

Okomentovat