POLENTOVÁ KAŠE SE SÝREM A KADEŘÁVKEM


Před pár dny jsem si vzpomněla na polentu. Jak dlouho jsem jí neměla. A přitom to je tak dokonalá věc. Lze jí připravit na několik způsobů, jako třeba grilovat nebo z ní udělat kaši.

Já osobně jí mám nejraději ve formě kaše. A úplně nejvíc, když do té kaše přidám ještě trochu sýra. A když se připojí nějaká grilovaná zelenina, tak to je úplná dokonalost. Mno a tak jsem zapátrala v surovinách, přidala jedno vejce, které ujíždí na trávě a vykouzlila tento plnohodnotný oběd. Pojďte to také zkusit...

Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 3

INGREDIENCE:
  • 250 g polenty
  • 1 l mléka
  • 100 g goudy
  • sůl
  • 4 listy kadeřávku
  • hrst špenátu
  • 1/2 cukety
  • 100 g slaniny
  • 3 vejce

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si postupně orestujeme zeleninu na kapce olivového oleje. Začneme pokrájenou cuketou a když je hotová, dáme jí stranou a přidáme na chvíli listy kadeřávku. 
U toho si do kastrůlku nalijeme mléko, které přivedeme k varu a postupně do něj zamícháváme polentu, přidáme nastrouhaný sýr a osolíme.
 A na třetí plotýnce si pomalu vypražíme na kousky pokrájenou slaninu a uděláme volské oko.
Servírujeme tak, že na spodek talíře dáme polentu, na ní položíme orestovanou zeleninu, pak vajíčku a zasypeme kousky vypražené slaniny.


2 komentáře:

  1. Hmmmm to zní i vypadá dobře- jen nevím co je polenta- musím najít na webu a poučit se .H.

    OdpovědětVymazat