TIPY A TRIKY: JAK SNADNO A RYCHLE VYPECKOVAT TŘEŠNĚ

Určitě znáte takovou tu chvíli, kdy se chcete pustit do pečení třešňového koláče, ale vůbec se vám nechce každou třešni rozříznout a složitě z ní vypreparovávat pecku. Plno lidí z tohoto důvodu dává do bublaniny třešně i s peckou. Což je absolutní šílenost. Protože, když se člověk zakousne do krásně nadýchané bublaniny a v ten moment kousne do pecky je vážně nepříjemné.

A tak jsem se rozhodla nafotit takový mini návod, jak na vypeckování tohoto červeného pokladu. Jedna věc je u tohoto postupu rozhodující. Je to snadné a rychlé. Tak jdeme na to...

Nejprve je důležité nějaké ty třešně nasbírat nebo koupit.
Poté si připravíme skleněnou láhev například od limonády nebo piva, tvrdé brčko a třešně.
 řešni položíme na hrdlo lahve a brčkem zatlačíme do místa, kde byla šťopka. Pecka propadne do lahve a třešeň zůstane vypeckovaná.
Halelůja. A takto vypeckované třešně můžete použít na koláč, zamrazit a nebo třeba zavařit.
Zajímá vás nějaký recept s třešněmi? U mě na blogu naleznete tyto:



Žádné komentáře:

Okomentovat