ZE ŽIVOTA: ŽEHLÍM SI KARMU A POMÁHÁM. KOMU?

Na začátku února jsem vás informovala o nadačním projektu, do kterého jsem se zapojila. Kdo neví, o co šlo, tak článek máte ZDE.
Je to projekt na pomoc předčasně narozeným dětem a jejich rodinám. Málo komu totiž dochází, že o ty nejmenší je díky našemu úžasnému zdravotnictví postaráno nejlíp, jak jen jde. Ale o rodiny už tak dobře ne. Ne každý má totiž například finance, aby mohl denně dojíždět za svým miminkem, protože bydlí klidně i 100 km od porodnice, kde jejich poklad leží. Takže nejen, že řeší psychickou zátěž, ale i tu finanční. A od toho je tu nadace a také my všichni.
Vím, že nadačních projektů je v této republice nespočet a tak je jen na nás, který se rozhodneme podpořit a jak. Je jasné, že každý si vybere téma, které mu je z nějakého důvodu blízké. Já se rozhodla pomoci párům, kteří procházejí těžkou cestou k miminku, jako jsem to měla já a to psaním článků na toto téma. Jenže, jakmile jsem ležela na rizikovém oddělení a poté porodila, tak jsem si ihned uvědomila, jak často se stává, že miminka jdou na svět o několik týdnů i měsíců dříve. A proto jsem se rozhodla zapojit se do tohoto úžasného projektu a pomoci.
V únoru jste měli možnost si zakoupit mnou navržený a sestavený cupcake s názvem Dotek lásky. Koho zajímá, jak vypadal, z čeho se skládat a proč tam co bylo použito, tak opět čtěte ZDE.
Teď si asi říkáte, čím jsem tedy té nadaci pomohla. Určitě tím, že jsem se projekt rozhodla podpořit a zveřejnit ho. Nakonec jsem ale otevřela kasičku, kam vkládám peníze za prodané věci (které prodávám ZDE) a hotovost věnovala přímo zástupkyni nadace. Zprvu na mě nevěřícně koukala, ale když jsem jí utvrdila, že ty peníze jsou opravdu na to určené, tak částku přijala a na stotisíckrát děkovala. Ptala se mě, jakou porodnici touto částkou chci podpořit. Jelikož jsem rodila u Apolináře, tak jsem říkala, že tato porodnice je mi logicky nejblíže, ale že mi je to jedno. Hlavně, ať se to dostane tam, kam má. 
Dále jsem ještě oslovila firmu Bezva plenky, jestli by darovala plenky pro ty nejmenší. Souhlasili a zanedlouho přijel kurýr a dovezl opravdu hodně balíků plenek. Když jsem viděla ten váhový rozsah, pro který je plenka určená, tak mi z toho bylo smutno. Ještě smutněji mi bylo z toho, když jsem si uvědomila, že se rodí děti o mnoho a mnoho menší. Zástupkyně nadace byla moc potěšená a slíbila, že je předá tomu, kdo je potřebuje.
Tímto tedy děkuji firmě Bezva plenky, že na mojí prosbu kývla, darovala plenky od firmy Moltex (eko a rozložitelné do 2 let) a pomohla potřebným.
1. března jsem předala pomyslný štafetový kolík Milanu Peroutkovi a ten ho zase předá dál. Takhle se vystřídá 9 známých osobností. Proč 9? Protože i miminko by mělo být v maminčině bříšku 9 měsíců.
Milan miluje tvaroh a tak navrhl cupcake ve stylu cheesecaku a musím říct, že to je absolutní bomba. Dole je cheesecakový sušenkový korpus, dále vrstva pečeného tvarohu a na vrchu čokoládový krém zdobený ovocem a ořechy. Je to absolutní dokonalost. Takže neváhejte a vydejte se i pro tento cupcake.
Kdo nestihl ochutnat můj cupcake a tím podpořit předčasně narozené děti a jejich rodiny, tak nezoufejte, v listopadu bude ještě týden, kdy Lelí stáhne celou stálou nabídku a v prodeji budou pouze nadační cupcaky. 
A to by bylo z dnešní ho článku vše. Mějte se krásně a myslete na svojí karmu a pomáhejte potřebným.

S láskou vaše Kačí


2 komentáře: