ZE ŽIVOTA: (NE)CÍTIM SE DOBŘE!

Je důležité se cítit jako dokonalá máma, ale stejně tak je důležité se cítit jako krásná žena!

Jak už název napovídá, tak tento článek bude tak trochu o ženství, ale hlavně dobrém pocitu. Ten je ku spokojenosti člověka jeden z nejdůležitějších. Nechci tu ale rozebírat psychiku jako takovou, na to nejsem odborník. Chci se s vámi podělit o svých pocitech při těhotenství, po porodu a hlavně o tom, co a proč jsem udělala, abych se opět cítila jako žena. Krásná žena.
Těhotenství
Jak už jsem vám v plno článcích psala, tak mi v těhotenství nebylo vůbec dobře. Vlastně bylo. Přesně 5 týdnů. A to od 15tého do 20 týdne. Do toho 15tého týdne jsem jen ležela, skučela a nemohla nic. Byla jsem opravdu ráda za to, že jsem 2 měsíce před tím odešla ze zaměstnání a vlastně jsem od prvního dne nemusela nikomu vysvětlovat, jak mi je a hlavně proč mi tak je. Byla jsem na tom tak zle, že mi třeba trvalo 3 hodiny, než jsem mohla ráno vstát z postele. Měla jste to také tak některá?Také si pamatuji, jak jsem ležela na gauči a chtěla si dojít pro pití. Hlava se mi točila natolik, že jsem si po bytě musela udělat stanoviště po cca 2 metrech. Rozmístila jsem si židle a vydala se na svou cestu za sklenicí vody. Zvedla se z gauče, došla k první židli, sedla si na ní a musela počkat pár minut, než se mi udělalo lépe a já se mohla vydat k další židli a pak zdárně pro sklenici vody. Šílenost. Ale těhotenství je dar a já se rozhodně nerouhala a soustředila se na to nejdůležitější. Na to své miminko v bříšku.
Po těchto stavech nastalo období, kdy mi ale bylo výborně. Já se cítila úžasně, bříško jsem měla malinké, ale těhotenství na mě už bylo vidět. Chodívala jsem na procházky, hladila mini pupík a cítila se žensky. Madla lásky jsem měla větší a to mé postavě společně s bříškem dodávalo tu pravou ženskost. Dříve bych se za své boky možná i styděla a schovávala je, ale nyní jsem to vnímala jako součást tohoto období, které je obrovským darem.
Jenže po 20tém týdnu nastala období, kdy moje tělo přestalo zvládat nápor těhotenství a začala úporná bolest zad, pálení žáhy, že jsem si připadala, jak když šlehám oheň z úst, komplikace se srdcem, bloknutá žebra či záda, že jsem měla pocit, jak když mám zapíchnutou kudlu v těle a k tomu obrovská nechuť, nevolnost a zvracení. Tohle trvalo až do porodu. Bylo to náročné, ale stále jsem si opakovala, že nikdo neví, zda si to budu moci prožít ještě jednou a tak jsem si říkala, že si musím užít každičké chvíle, kdy mi je dobře. A vlastně i té, kdy není.
Proč tu ale o tom mluvím. Ač jsem se snažila chodit občas ke kadeřnici, ke kosmetičce, na nehty, na obočí či třeba na těhotenskou masáž, tak pocit, kdy bych vyšla z domu a cítila se krásná se pomalu a jistě vytrácel. Energie pomalu a jistě docházela a tu, která zbyla jsem si šetřila na jiné aktivity a potřeby. Došlo to až do stádia, kdy jsem nosila pouze černé upnuté kalhoty a černé upnuté tričko, v čemž jsem se cítila aspoň trochu hezky. Cokoliv jsem aplikovala do své vizáže, v čem jsem se dříve cítila, vypadalo děsně. Nebo já se v tom tak cítila. Tělo se mění, obličej také, vlasy také a i ta pleť. Nakonec jsem to přijala jako součást života, kdy vlastně nejde o nás, ale o to malé. A tak to vlastně je. Těšila jsem se asi jako každá z nás, že až budu mít to své zlatíčko v náručí, tak se pro něj a pro svůj dobrý pocit opět proměním v tu krásnou a rozkvetlou růži, nakoupím nové oblečení, upravím se a vyjdu do světa.
Po porodu
Období po porodu bylo úžasné. Byla jsem tak nabitá hormony, že jsem myslela, že mám energie na rozdávání. A také měla. Vlastně, když nad tím tak přemýšlím, tak jí mám doteď. Konečně totiž žiji ten život, který jsem si tak dlouho snila. Každý den si to uvědomuji a čerpám z toho.
Kila šla dolů a já se těšila, jak si konečně nakoupím nové oblečení a sebevědomě vyrazím ven. Jenže jsem zjistila, že mi vlastně nic není a ač jsem byla na své původní váze, tak se postava změnila a rozhodně se necítím dobře v tom, v čem dříve ano. Nákupy a péči o sebe jsem ale hodila stranou a věnovala se na plno životu s Tobínkem. Necvičila jsem, nestarala se o svou pleť, nestarala se o své nehty, nestarala se o své vlasy a nechodila ke kadeřnici, nekoupila si nic na sebe. Nebyla to moje priorita. Priorita byl Tobínek. Každou minutu jsem chtěla věnovat jemu a představa, že ho má někdo hlídat pro mě byla nereálná. Ups. Vlastně doteď je. Přiznávám se. Jsem závislák (že to tak má i někdo další).
Jak se ale říká, že jak čas letí poznáme až na dětech, tak je to vážně pravda. Neskutečná pravda. Vlastně ani nechápu, jak se mohlo stát to, že už za 2 měsíce oslaví Tobínek rok. Když mi tohle před měsícem došlo, tak jsem si uvědomila, že je opravdu na čase věnovat čas i sobě. Svému tělu a tedy i svému pocitu. Zajít si na vlasy, na kosmetiku, zařadit do svého života nějaké rituály na očistu těla, pleti, ale i duše. Prostě začít dělat něco pro sebe...
Nyní
Asi tak před měsícem se sešly 2 kosmetické firmy, které mi nabídly spolupráci. Přesněji jedna firma mě chtěla zapojit do kampaně a druhá se mnou chtěla natočit video, jakožto s inspirativním člověkem, který o sebe rád pečuje. Tohle mě opravdu potěšilo, ale zároveň jsem si uvědomila, že to není to, co to bývalo. A že je vlastně hamba, že se až tak zanedbávám. Je důležité se cítit jako dokonalá máma, ale stejně tak je důležité se cítit jako krásná žena!
Tohle byl popud, který jsem potřebovala. Ač Nový rok, na který se dávají předsevzetí byl už nějakou dobu za námi, tak jsem si sepsala body, které chci dodržovat ihned a které zapojit časem. Celé jsem to nasdílela na Instagramu a zapojila do toho i vás. Opravdu mě "potěšilo", že se našlo několik žen, které to měly stejně a které zase naopak na můj popud s těmito body začaly. Není důležité dodržet vše, ale důležité je, abychom se nakonec cítily opravdu dobře, sebevědomě a žensky.
A jelikož teď na trh přišla novinka - další řada Smooth Sugar Scrubs produktů od Lorea´l pro péči o pleť, tak jsem se rozhodla své body zrekapitulovat, zhodnotit a hlavně rozšířit.
Na těchto produktech mě baví nejvíce ten název. Smooth Sugars Scrubs pro Smooth jsou jako dělané. Vlastně si vždy říkám, že to jsou produkty dělané mně na míru :-) Ale samozřejmě mě nejvíce baví to, že čerpají z přírody, jsou krásně barevné, voňavé a příjemné. Řada masek na pleť byla z jílů a tato nová řada cukrových scrubů Smooth Scrubs je plná kiwi, oleje z hroznových semínek a kakaového másla.
Cukrový scrub proti černým tečkám s kiwi je ještě plný mátového oleje a oleje z citrónové trávy. Barva a struktura vypadá jako krásně zelené smoothie. Čemuž tleskám a vlastně mám občas problém, abych to nesnědla. Tady se vlastně hodí malé přiznání. Jednou jsem si dělala masku a trocha mi ukápla na stůl, automaticky jsem to setřela prstem a olízla. To mám z toho, jak stále dojídám a olizuji Tobínka přírodní masku (jeho příkrmy). Někomu může tato parfemace vadit, mně osobně naopak voní. Dokonce mi nevadilo ho zkusit i na peeling rtů (na který je doporučen). Ale jelikož je v ústech nahořklý, tak na rty budu raději nadále používat přírodní produkty, které i dobře chutnají. Velké hrudky cukru krásně odstraní hrubé nečistoty a pleť mám po něm jako malé miminko. Jemnou a hebkou.
V nabídce mají i cukrový scrub pro rozzářenou pleť s olejem z hroznových semínek, olejem monoi a práškem acai. Jak určitě víte, tak na acai bowls mám absolutní závislost a tak jsem neváhala ani vteřinu (dobře, váhala jsem 2 dny) a zkusila i tento produkt. Nakonec musím přehodnotit své nadšení z kiwi scrubu, protože tohle vyhovuje mé pleti ještě více. Opět obsahuje hrubé krystalky cukru, které krásně odstraní nečistoty z pleti, zjemní jí a vyhladí. Pleť je po něm opravdu rozzářená. Vůně je ještě příjemnější, připomíná mi kus přírody. A tak to má být, když je to založené na zdrojích z přírody.

Třetí cukrový scrub pro vyživenou pleť je složen z kakaového másla, kokosového oleje a kakaových zrn. Tento poslední produkt jsem ještě nestihla zkusit, ale už podle složení si troufám říci, že to bude také voňavá a příjemná dokonalost. Až ho vyzkouším, tak vám dám vědět třeba pod jiný článek týkající se návratu k ženskosti. Nebo vám to napíši třeba k některé fotce na Instagramu.
Návrat k ženskosti
Nyní se vrátím k původnímu tématu a to návratu k ženskosti a dobrému pocitu.

Jak už jsem vám psala, právě tato (přesněji předchozí) kampaň mě vyhecovala k pár krokům, které pravidelně dodržuji a i když se mi do nich občas nechce, tak se vyhecuji a zpětně to opravu ocení. Nebudu nalhávat, že mi v tom pomáhá i sdílení, komunikace a vzájemná podpora.

Tady vám zrekapituluji mé body a připíši, co dodržuji, jak a co mi to dává:
  1. DODRŽOVAT PITNÝ REŽIM - Tohle je hodně důležité. Když budeme dodržovat pitný režim, tak se nám tělo hodně odmění. Pokud máte problematickou pleť či suchou pleť, tak zkuste začít více pít a uvidíte tu změnu. Tohle se mi potvrdilo už několikrát. Ale už i několikrát jsem bohužel opět sklouzla k nepravidelnému pití. Mám na to ale dvě vychytávky. Existuje aplikace do mobilu, kam si zadáte váhu, výšku a věk a ono vám to vypočítá, kolik vody byste měly vypít. Pak si tam zadáte každé množství, které jste vypily a ono vás to zároveň upozorňuje, abyste nezapomněly pít. Na konci dne vidíte, zda jste splnily cíl. Mám tu ale další tip. Každé ráno si naliji vodu do takového toho 0,7l kelímku s uzavíratelným víčkem a brčkem. Díky tomu, že je tak velký, tak ho nemusím věčně dolívat, díky tomu, že je uzavřený, ho můžu mít všude položený (u postele, při hraní s Tobínkem, na stole či v kočárku) a díky tomu, že vím, jaký má obsah si snadno spočítám, kolik jsem toho za den vypila (pokud nepoužívám tu aplikaci).
  2. JÍST PRAVIDELNĚ - Tohle byl největší oříšek. Ale od doby, co i Tobínek má své pravidelné příkrmy, tak i já pravidelně jím. Vždy připravím jídlo jemu i mně, sedneme k jednomu stolu, oběma prostřu a jíme společně. Je to nejpřirozenější pro mě i pro něj.
  3. NÁVRAT KE SMOOTHIE - V těhotenství mi bylo zle snad po všem, ale nejvíce po syrovém ovoci a zelenině. Bohužel je pravdou, že v té době mi vyšla moje první kuchařka na téma Smoothie a já si to neužila, tak jak jsem chtěla a tak jak bych měla. Po porodu jsem zjistila, že zrovna smoothie mi hodně pomáhá v časovém presu a právě ve chvílích, kdy na sebe zapomínám. Je to hotové za 5 minut a mohu si to vzít s sebou na procházku s kočárkem. Už se ale těším, až budou trhy opět plné čerstvého barevného ovoce a tím pádem i mé smoothie dostane jiný rozměr. Teď miluji asi nejvíce Jablko+banán+matcha+bílý jogurt+kokos a mléko na naředění.
  4. STARAT SE O SVOU PLEŤ - Udělala jsem si takový rituál a každou neděli, když Tobínek usne si udělám peeling. 2x do týdne si udělám masku. Každé ráno a večer si obličej natřu olejem na pleť. Každé ráno a večer si mažu rty domácím medovým balzámem. A každé ráno a večer si mažu oblast kolem očí krémem na tuto oblast určeným. A jednou za měsíc chodím na kosmetiku.
  5. CHODIT PLAVAT - Když bylo Tobínkovi 6 měsíců, tak akorát začal zimní kurz plavání. Ihned jsem ho do něj zapsala a od začátku ledna jednou týdně spolu chodíme plavat. Ono se to nezdá, ale kolikrát ty pohyby dají zabrat stehnům, zadku a hlavně rukám. Tobínek za 2 týdny tento kurz ukončí. Nyní se nebojí vody, umí zadržet dech a umí plavat pod vodou. A tak jsem neváhala a zapsala jsem ho i na jarní kurz. Tento společně strávený čas nás hodně baví.
  6. NAJÍT PÁR CHVIL SAMA PRO SEBE (KNIHA, RELAX, VYPNUTÍ) - V tomhle stále pokulhávám. Pravdou je, že když jde Tobínek spát, tak většinou připravuji a fotím recepty, upravuji fotky a píši články. Na jednu stranu to vypadá, že stále nevypnu, na druhou stranu mě to strašně moc baví a naplňuje. Ale mám takové pravidlo, že po večerech upravuji fotky a píši články vždy obden a to, když jde Arty běhat. Jiné dny trávíme spolu povídáním a vyprávěním zážitků.
  7. PRAVIDELNĚ NACHODIT X KM S KOČÁREM - Poslední dny byla poměrně krutá zima a tak je pravdou, že jsem tohle dost omezila. I když každodenní procházku jsem si nikdy neodpustila, ale rozhodně jsem nenachodila 10 km denně, jako dříve. Teď už má být ale tepleji a tepleji, farmářské trhy mají opět svou pravidelnost několikrát do týdne a já tedy motivaci a cíl, kam vyrazit.
  8. OPERACE OČÍ - Tohle byl jeden z mých snů, který jsem si řekla, že si splním, až porodím. Věděla jsem, že v dodání sebevědomí to bude ten největší zlom. A také byl. Nyní je to 17 dní po operaci a já se cítím naprosto božsky. Za poslední 2 roky mi sem tam někdo řekl, že mi to sluší a převážně to bylo v těhotenství a to ze zdvořilosti. Teď? Snad denně mi přijde 20 zpráv, jak mi to bez brýlí sluší. A věřte, že mi to strašně pomáhá a těší. Klidně v to pokračujte :-D A tak jen připomínám, nebojte se lidi chválit. Každičkému člověku to může ve vteřině zlepšit den a potěšit ho to.
  9. ZMĚNA ÚČESU - Poprvé jsem šla ke kadeřnici 6 měsíců po porodu. Byla jsem na Tobínka tak fixovaná, že jsem si nedovedla představit, že ho bude někdo hlídat. Ani Arty. Ano, je to hloupé, ale svým pocitům kolikrát nejde poručit. Až po 6ti měsících jsem se hecla, Arty jezdil s kočárkem kolem kadeřnictví a já si šla nechat ostříhat konečky. Ta "hlavní" změna ale nastala po operaci očí. Chtěla jsem celkovou proměnu a tak s odstraněním brýlí jsem si nechala ztmavit vlasy, zkrátit, zastřihnout do rovna a ustřihnout ofino patku. A jsem absolutně spokojená. Cítím se opravdu skvěle. Doporučuji malou změnu každému.
  10. PRAVIDELNÉ BĚHÁNÍ A CVIČENÍ S JILLIAN MICHAELS - Ajaj. Tak sem jsem se ještě nedostala. Ale slíbili jsme si s Artym, že jakmile bude světlo, až bude chodit z práce, tak dáme Tobínka hlídat mamce, která bydlí 200m od nás a půjdeme běhat do parku a přírody. S tím chci začít cvičit 30shred od Jillian Michaels, protože těchto 20 minut denně po dobu 30ti dní mi vždy dalo úplně nejvíc a viděla jsem ihned změnu.
  11. PRAVIDELNÁ ÚPRAVA OBOČÍ - Ač se to nezdá, tak obočí dělá hodně. Jenže jak jsem schovávala obočí za brýlemi, tak jsem to dost flákala. Do Brow baru jsem chodila sem tam a kolikrát si ho vůbec neupravovala. Nyní se v tom úplně vyžívám. Hlavně, když to někdo umí a dokonale ho vytrhá a vystříhá a nabarví, tak péče doma je minimální a opravdu to udělá hodně. Takže na téhle pravidelnosti jsem zapracovala a jsem za to moc ráda. 
  12. JEMNÝ MAKE UP - Když mi bylo zle, jak v těhotenství, tak po porodu, tak jsem líčení a česání moc nedala. Většinou jsem se nelíčila vůbec a vlasy jsem stáhla do drdolu. Ale dala jsem si takové pravidlo, že jemný make up stihnu i s Tobínkem a tak si vždy udělám jemný make up, tvářenku, trochu rozjasňovače, obočí a rtěnku. Občas, když si chci vyhrát, tak si namaluji i oči. Ale to nyní po operaci očí ještě nějakou tu dobu nemohu.
  13. ÚPRAVA NEHTŮ - Tohle byl krok, za který jsem vážně ráda. Objevila jsem super truper lak na nehty, který mi vydrží i 10 dní. Takže mě to motivuje k pravidelné úpravě a každou neděli, když Tobínek večer usne si udělám takový nehtový rituál. Odstranění kůžičky, zkrácení, začištění, barevný lak, top coat, výživa na kůžičku a krém na ruce. Už to držím několik týdnů a užívám si to. Co si budeme povídat, nehty, zuby a vlasy dělají opravdu hodně.
  14. VYBĚLENÍ ZUBŮ - Dříve jsem podstoupila bělení zubů u své zubařky, ale s příchodem těhotenství a kojení jsem to vynechala. Ač to není uvedeno jako kontraindikace, tak mi moje zubařka řekla, že bude lepší ten peroxid do těla nepouštět a počkat, až přestanu kojit. Sama mi řekla, že zase tak strašně žluté zuby nemám a že to určitě vydržím. Je pravdou, že americký úsměv nemám, ale vše má svůj čas. Takže až půjdu za 3 měsíce na další kontrolu, tak se jí na to zeptám a opět si své zuby o nějaký ten odstín zesvětlím.
  15. PEDIKÚRA - V zimě na ní spousta lidí zapomíná, ale není nic lepšího, než se nestydět za své nohy. A tak jsem si řekla, že minimálně jednou za týden, až dva budu věnovat péči svým nohám. Sice nechodím nikam do salónu, protože někam dojet, sedět tam a zase přijet je zdlouhavé a já jsem prostě stále fixovaná na toho našeho lumpíka. Ale myslím, že i domácí péče se počítá.
  16. POŘÍDIT SI NOVÉ KOUSKY DO ŠATNÍKU - Tady na tom jsem ještě tolik nezapracovala, ale trochu se to lepší. Sem tam si něco koupím. Základním krokem pro mě ale je, prodat to, co tu mám. A tak rozprodávám kousky, na které jsem více jak rok nesáhla a vždy, když se mi uvolní nějaké místo, tak ho nahradím nějakou novinkou. Ale rozhodně ne ve stejném měřítku. Mám to cca za 10 kusů pryč, přibude 1 nový. Mám v tom lepší přehled a stejně nejsem schopná to unosit. Maminky asi chápou, ale nejčastěji se mi tu točí tepláky a triko na doma nebo pyžamo.

A to je vše. Doufám, že jsem tímto článkem opět předala to, co jsem chtěla. Občas v souhře myšlenek s tím mám problém. Budu ráda, když mi napíšete, zda je nějaký rituál či pravidelnost, kterou v péči o své tělo a celkovou vizáž dodržujete. Nejde jen o péči o tělo, ale i ducha. Ať je to, co je to, tak budu ráda, když se o to podělíte a namotivujete další a další čtenářky. Není totiž nic lepšího, než se cítit dobře. Jen tak z nás vyzařuje pozitivní energie a my můžeme rozdávat úsměvy na potkání.

Mějte se krásně a budu se těšit u dalšího článku.
S láskou vaše Kačí




28 komentářů:

  1. Super článek,úplně se mi po něm zachtělo něco ze sebou začít dělat.jaky používáš ten lak na nehty?ahoj martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, děkuji moc. To byl přesně účel :-) Už na Ig tehdy to na lidi zafungovalo.
      Používám značku Sally Hansen Miracle lak s top coatem, je to duo. Stojí sice asi 400 Kč, ale vážně drží a super rychle schne. Ale snad bude stejně držet i tobě. Každopádně je dobré nehty odmastit, někdo mi doporučoval jablečný ocet a také si vždy zapiluji lehce povrch špiček nehtů, aby to bylo hrubší a lépe drželo. Většinou lak vydrží 7-12 dní.

      Vymazat
  2. Krásný článek, mohu se zeptat na ten lak na nehtíky? :) Mám stejně starou holčičku a lak si můžu měnit každý den :) takže bych ocenila tip. Moc děkuji za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc.
      Používám značku Sally Hansen Miracle lak s top coatem, je to duo. Stojí sice asi 400 Kč, ale vážně drží a super rychle schne. Ale snad bude stejně držet i tobě. Každopádně je dobré nehty odmastit, někdo mi doporučoval jablečný ocet a také si vždy zapiluji lehce povrch špiček nehtů, aby to bylo hrubší a lépe drželo. Většinou lak vydrží 7-12 dní.

      Vymazat
  3. Kačí to je super! Takhle sepsaný beauty plán, když to tak řeknu.. přesně to potrebuju, chci se dat do svatby nějak víc dohromady. Co to bělení zubu? Kolik za to davas, jestli se muzu zeptat? Nechce se mi dat 5tis za bělení, ale zase nemá cenu dávat x stovek za domácí bělení s nejistým výsledkem :( Jinak doporučil cvičení na YT kanálu Little Niky, precvicila Jill do CZ a má i svoje videa, jedu ted 3 tyden 12tydenni výzvy a bomba! :)
    A operace oci? Jaké byly první dny? Chystám se taky, ale každou chvíli slyším, ze by do toho nikdo znovu nešel :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za tip.
      No já za to přesně těch 5 tis dala. Ale udělali mi takové individuální vaničky a ted si vždy koupím gel za 160 Kč a bělím dle potřeby. Takže byla drahá ta prvotní investice a ted už je to za pár korun.

      Vymazat
  4. Super Kačí :) Maminka sice nejsem, ale musím říct, že poslední dobou jsem se sebou také nebyla příliš spokojená :) Děkuju moc za inspiraci.
    Mně samotné pomáhá napuštění vany a vzít si tam knížku a relaxovat. Navíc mě tam napadají vždy nejlepší nápady (důležité je si tam ale nebrat mobil, což občas dělám, ale zkazí to celé to vypouštění starostí :D )
    Sweet Life with Lena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vanu bohužel nemám, ale jak to píšeš, tak bych si jí hned napustila :-)

      Vymazat
  5. Kači, první tři měsíce těhotenství jsem to měla dost podobně jako ty. A to mám za sebou už dvě těhotenství a obě byly proti tomuhle začátku procházkou růžovým sadem. Vůbec jsem nechápala co se děje. Asi stará matka. Po tom třetím měsíci se to uklidnilo, ale pořád jsem dost unavená a taková ne ve své kůži. Takže už se těším, až v srpnu porodím :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je pravda, že každé je jiné. Celou dobu jsem byla smutná, že nejsem prostě vhodná na odnosení dítěte. Každý mě uklidňoval, že to může být teď a jindy lepší. Ale je pravda, že to první nevydařené těhotenství probíhalo dost podobně. Takže kdo ví...
      Každopádně držím moc palce, ať už se cítíš dobře a hlavně gratuluji k dalšímu pokladu :-)

      Vymazat
  6. Dobry den, date tip na masku na oblicej?
    At se dari!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď naposledy jsem používala zelenou loreal jílovou. Ta mi vyhovovala. :-)

      Vymazat
  7. Mohu se zeptat trochu vice na ty probleny se srdcem,nebo to patrilo jen k tem zadum? Ha jsem ve 20 tt a taky chodim porad na ekg....nejak je to prej spojeny s tehu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak celkově těhotenství je zátěž na srdce. Já ho mám ale už 2x operované. Trpím na tachikardii a arytmii. Před těhu už to bylo lepší, ale těhu mi to rozjelo a měla jsem záchvaty několikrát do týdne. Po porodu je to lepší, ale tak jednou do měsíce se to stejně objeví.

      Vymazat
    2. Tak na tachykardie jsem trpela taky kdysi a podstoupila jsem katetrizaci,ale ted mi tvrdej ze je to pouze tehotensky problem,,atj..preskakovani ,,a ja si prave myslim ze se mi to rozjizdi znovu prave kvuli tehu,takze te chapu,jaky to bylo,,me se chce vzdycky brecet kdyz to skoci...kdo nezazil nepochopi...

      Vymazat
    3. Tu jsem právě podstoupila 2x a stejně to těhu zase rozjelo a opět to jede jak píši jednou měsíčně a i celkem dlouhé záchvaty. Tak držím palce ať to porodem přestane :-)

      Vymazat
    4. Dekuji,taky drzim palce,at se toho zbavis,,rika se ze je to casto recidivujici a musi se to podstoupit nekolikrat,ale ja mela poprve klid 5 let ,,ale zalezi na typu,ja mam wpw syndrom a draha se prej znicila ,,tak uvidime :-)

      Vymazat
    5. já jsem hlavně ráda, že vůbec přišli, co mi je. Trápí mě to od 6ti let a až ve 22 zjistili, co to je. Potřebovali natočit ekg při záchvatu a to se ne a ne podařit.

      Vymazat
    6. Tak to mas stejnej pribeh,me posilali k psychiatrovi protoze se nezachytil zachvat a tvrdili, ze mi nic neni,pak se mi to stalo primo v ordinaci a nejednou kolem me vsichni skakali,ale taky az ve 20,,nastesti to dnes jde trochu resit,,drive se o tom moc nevedelo.Ty pocity bych ale nikomu neprala

      Vymazat
  8. Krásný den, díky za bezva článek. Když to tak čtu, tak to dost flákám :-) Těhotenství jste tedy neměla vůbec jednoduché. Máte můj obdiv za zvládnutí a vytrvalost. Mně bylo při prvním i druhém "jen" špatně do 12 týdne a pak takové ty klasické bolesti a neduhy a stačilo :-) Jsem za ten průběh ale vděčn, a hlavně za zdravé děti. Můžu se zeptat, jaký krém používáte kolem očí a na tu aplikaci do mobilu na pitný režim? Děkuji moc. Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to náročné, ale když slyším příběhy kolem, tak to bylo ještě dobré. Stále jsem si opakovala, že já to zvládnu, hlavně ať je Tobínek v pořádku. A je. Je to bojovník. Krém kolem očí mám od Lancome, taková pidi růžová mistička a aplikaci Water Drink reminder a nebo také Je čas pít.

      Vymazat
  9. Kačí, super článek. Nechtěla by jsi do nějakého článku zahrnout tvoje oblíbené kosmetické produkty? Třeba jaké používáš masky, peeling, krémy na oči a tak :) Hezký den, Petra

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, podle mě upravenost hodně dělají vlasy - vždyť se i říká vlasy koruna krásy. Já chápu lidi, kteří se rozhodnou už nebarvit, proč si ale neobarví celou hlavu na svou přírodní barvou? 15 cm černé odrosty a pak najednou blond je hodně divný, jak cikánka. (1. foto)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, podle mě by barevné laky na nehty měly používat holky, které mají hezké nehty, protože barevné laky tahají pozornost. Máš-li nehty "jak dlouhé, tak široké", tak bych určitě nepoužívala nelichotivé barvy jako tu hovnově zašedlou, co máš teď. Dělá ti to z prstů špalky. Kdybys měla podlouhlá užší lůžka, tak budiž, s tvým tvarem bys ale měla používat spíš nude barvy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak tohle mě opravdu pobavilo. Ale jako fakt. Jelikož já mám nejdelší prsty široko daleko a špalky z prstů opravdu nemám a ošklivé nehty také ne. Je to jedna z mála věcí, která se na mně opravdu povedla :-)

      Vymazat