Už jsme hlasoval/i?

úterý 17. října 2017

CIZRNOVÁ POMAZÁNKA SE SUŠENÝMI RAJČATY A BAZALKOU

Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: střední
   
INGREDIENCE :
  • 800 g sterilované cizrny
  • 1 lžíce tahini pasty
  • 4 lžíce láku z cizrny
  • 1 stroužek česneku
  • šťáva z citronu
  • sůl a pepř (nejlépe kajanský)
  • olivový olej
  • 20 ks sušených rajčat
  • hrst bazalky
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Do mixéru vložíme jednu sklenici cizrny.
Dále přidáme tahini pastu,
česnek,
trochu šťávy  z citrónu,
trochu olivového oleje,
sůl, pepř a trochu šťávy z cizrny. Vše důkladně promixujeme do hladké hmoty.
Ochutnáme, popřípadě dochutíme citrónem, solí, pepřem a olivovým olejem a přidáme druhou sklenici cizrny.

Nyní nemixujeme do hladka, naopak jen lehce promixneme, aby v pomazánce zůstali kousky.
Přidáme pokrájenou bazalku a
pokrájená rajčata. Promícháme a je hotovo.
Podáváme nejlépe na plátku upečeného chleba.


4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. nedivím se :-D Hlavně mě nejvíc těší, že kdokoliv i masožrouti, kteří tuhle pomazánku zkusí, tak jí miluji na první sousto :-)

      Vymazat
  2. Pomazánka vypadá opravdu lákavě, určitě ji brzy vyzkouším :) Zatím jsem si v troubě pouze připravovala praženou cizrnu s kořením a mám ji na tenhle způsob moc ráda.

    OdpovědětVymazat