Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

úterý 11. října 2016

NOKY S DÝNÍ A ŠALVĚJÍ

Dýňová sezóna běží v plném proudu a na dýni narazíme dnes všude. Ať je to velký supermarket, malý krámek či farmářské trhy.
Já kupuji dýni Hokaido, protože je pro mě nejchutnější a vymýšlím s ní jeden recept za druhým.

Dělám muffinky, koláče, polévky, těstoviny a teď i noky. Vše naleznete u mě na blogu.
Tuto dýni kupuji na farmářských trzích každou sobotu za 15 kč/kus. Což je pro mě směšná cena, když si vezmu jaké kouzlo se z ní dá udělat.

A jelikož moje těstoviny s dýní a šalvějí mají u nás vždy obrovský úspěch, zkusila jsem udělat i noky.

Výsledek byl úžasný. Souhra šalvěje, nočku a pečené dýně je opravdu úžasná. A vege lidi mohou tleskat :-)

Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 4

INGREDIENCE:
  • 350 g bramborových noků
  • polévková lžíce másla
  • 1 cibule
  • hrst šalvěje 
  • 1/2 dýně hokaido
  • parmezán, sůl, pepř
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve se vrhneme na dýni, to trvá nejdéle. Vydlabeme a nakrájíme dýni na kostičky. Cca 2 cm x 2 cm.
Pokrájíme cibuli na jemno.
A přidáme na plech.
Zakápneme olivovým olejem.
Rozpálíme troubu na 200 stupňů, osolíme, opepříme a dáme celý plech opéct.
Nakonec si uvaříme noky.
Rozpálíme pánev a když je rozpálená tak na ní dáme lžíci másla. Já používám přepuštěné ghíčko.
Na máslo dáme noky a upečenou dýni a lehce prohřejeme.
 Podáváme s trochou parmázánu a lístků šalvěje.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.


4 komentáře:

  1. recept vypadá super..jen nevím,proč dýni loupete..hokaido se neloupe,škoda vitaminů,které se slupkou vyhodíte..slupka vždy krásně změkne..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože, ten recept byl psát pár měsíců po založení blogu a v té době jsem ještě téměř nevěděla, co je to vaření :-D Ne že dnes už to vím, stále se učím. U všech nových receptů už radím, že se neloupe, tak já to jdu smazat :-) Děkuji za upozornění.

      Vymazat