ZE ŽIVOTA: POKOJÍČEK - OSTATNÍ DEKORACE



Tak a máme tu jeden z posledních článků týkajících se pokojíčků. Už zbývá jen článek pro inspiraci a to "Základní lékárnička" a "Přebalovací taška a její výbava".

Tyhle články mě opravdu baví a to hlavně z důvodu, že si tak nějak zavzpomínám, jak jsme vše řešili, vybírali, rozhodovali a hlavně snili o tom, jak jednoho dne bude náš syn ležet v jeho nachystané postýlce. A tam už teď leží. Naštěstí se mu tam líbí a vypadá jako opravdu spokojené miminko.

Zatím krásně spí a tak mám energie na rozdávání. Každý mi říká, ať si to užívám, že přijde čas, kdy na to budu vzpomínat. Tak jsem to zkusila dva dny a zjistila, že já prostě ležet celý den neumím. Vždy se vzbudím v 8 ráno, to je moje maximum, do kterého se opravdu přemlouvám a pak už nevím, co dělat. Dítě spí a já koukám do stropu. A tak jsem to včera zastavila. Rozvrhla si činnosti tak, abych odpočívala, ale také abych si uvařila to, na co mám chuť, abych poklidila a hlavně, abych šla i do parku. A musím říct, že přesně tohle potřebuji. Odpočívat asi neumím, ale dávám na vaše rady aspoň částečně a nepřeháním to. Prostě od všeho trošku ke spokojenosti maminky, protože jak se říká, jen spokojená maminka má spokojené miminko.

Teď už dost o mně a jdeme na ten pokojíček, přesněji na ostatní dekoraci, která se do minulých článků nevešla.

Odkazy na minulé články:
Jak jsme stavěli pokojíček
Kolébka a její výbava
Přebalovací pult a jeho výbava
Odkaz na jednotlivé výrobky, tedy cenu, značku a další informace budete mít vždy v nadpisu daného produktu.


Tento věšák jsem kupovala už asi rok zpět. Možná déle. Byl to jeden z těch nákupů, kdy byly výprodeje a já neodolala. Stále asi sto korun a já si říkala, že pokud nebudeme mít miminko my, tak ho daruji někomu, komu se narodí. Tyhle koupě jsou super. Protože znám zákon schválnosti a ve chvíli, kdy něco sháním, tak většinou nikde nic nemají. A takhle jak když najdu.

A jak vidíte, nikomu jsem ho nedala. Ležel mi tak dlouho ve skříni, až mi zapadl do dyzajnu pokojíčku a já za něj nakonec byla ráda. Slouží spíše jako dekorace, jen vždy ráno na něj věším Tobínovo pyžámko. Tak přecijen své využití má :-)


KLIP NA DUDLÍK
Tento klip na dudlík jsme dostali jako dárek a přijde mi to naprosto úžasná věc. Vidím to totiž u bráchy. Ty ho vždy zapomínají a u 5ti měsíčního dítěte nedělají nic jiného, než že chytají dudlík, který po upadnutí na zem mění za čistý.

Takže já už od začátku nosím u sebe tento klip  a předcházím nekonečnému měnění dudlíků. Jen mám zatím jen jeden a potřebovala bych aspoň 3. Tak musím v nejbližší době pořídit. Ale za mě to je rozhodně vynález roku :-)


KOUSÁTKO
Na kousátko máme zatím ještě čas a tak momentálně slouží jako dekorace. Ale tohle mi přijde super, že se miminku dobře drží a má dvě části na kousání, jednu hrubší a druhou jemnější. Jak moc bude Tobínovi chutnat, to uvidíme v minulosti.

Každopádně mě teď napadá, že jsem chtěla připravit ještě článek o hračkách. Na ten je ale stále čas, protože zatím mu jsou všechny hračky šumák :-D


SVĚTÝLKA (místo lampičky)
Když jsem vybírala světlo nad přebalovací pult, tak jsem měla jasno. Nechtěla jsem nic ostrého, aby to prudce nesvítilo do očí mně, Tobimu, ani Artymu. Máme totiž přebalovák v ložnici a Arty by měl v tu chvíli spát. Ač se mu to zatím nedaří a aktivně přebaluje a já mu aktivně hubuji, ať jde spát, že ráno vstává do práce (je to zlatíčko a táta s velký "T").

A jelikož naprosto miluji tyhle světýlka, tak bylo jasno. Teď jen vybrat barvu. Přemýšlela jsem, zda se zaměřit na nějakou šedivobílou, bílou a nebo jít do modra. Nakonec jsem zvolila tuhle, kde jsou prvky klasické modré a takové do tyrkysova ještě v kombinaci s bílou. A jsem za to ráda. Pokojíček to krásně rozzářilo a světelnost je akorát. Na přebalení vidím ideálně a přitom mi světlo nevadí do očí.


HAPPY HORSE - KRÁLÍČEK REECE
Jak už jsem vám psala v předchozím článku, tak tuto značku jsem si naprosto zamilovala a konkrétně jejich králíčky. Přijde mi to tak něžný, jako je miminko samo. Z této kolekce máme ještě přítulku, která je od 0+ a tak už chrní s Tobínem v postýlce.

U této hračky píší, že je také 0+, ale přecijenom je větší a tak mám strach, že by se mohla převrátit na dýchací cesty Tobího a způsobit nějakou neplechu. A tak sedí na poličce a dekoruje mu pokojíček.


POLIČKA
Na tuhle polici bohužel nemůžu najít odkaz, ale je z ikei. Když jsem jí tam uviděla, tak jsem přesně věděla, že pro tu se vrátím. Přišla mi super, jak má ty šuplíky (já je mám na plenky) a po stranách jsem nechala místo na odkládání různých potřebných věcí a dekorací. Zároveň úplně nahoru se dají dát další dekorace. Takže to splňuje přesně to, co jsem chtěla.


ŠUPLÍKY NA PLENKY

Tyto šuplíky se dokupují zvlášť. Takže můžete mít poličku s 6ti nebo třeba jako já jen se 2mi šuplíky. Já jsme potřebovala získat místo na plenky a tohle mi přišlo naprosto šikovný. Až bude totiž Tobíno starší, tak po stranách přebalováku moc věcí mít nebudu moci z důvodu roztahání všeho při přebalování a sem rozhodně nedosáhne :-)


SKLENIČKA NA ŠTĚTIČKY
Tahle kolekce rozhodně nepatří do pokojíčku, ale do kuchyně. Mám od ní i stěrku a mašlovačku. Jenže jakmile jsem uviděla tuto skleničku, tak mi bylo jasný, že jí musím mít a jaké využití bude mít.

No není to rozkošné? Kdo má malé miminko tak ví, že štětičky jsou potřebné. Hlavně v začátku na otírání pupíku. A tak je mám takhle krásně po ruce.


RÁMEČEK
Bez rámečku by to nešlo. To je jasný. Já jsem fotící maniak a tak mám fotky všude. A tak nyní čeká na chvíli, kdy vyberu jednu a tu Tobínovi umístím do jeho pokojíčku. Asi to bude nějaká společná, rodinná.

Ale k rámečku. Znáte určitě takový ten nordic styl. A přesně v něm se často objevují takovéto jakoby baráčky, většinou tří velikostí, které se seřadí vedle sebe. A to jsem původně chtěla. Jenže, když jsem sestavovala tuto objednávku, tak to bylo vyprodané.

Úplnou náhodou jsem narazila na tento fotorámeček a hned jsem jásala. Za prvé, ta barva? Krásně zapadá do pokojíčku. A pak spojení fotky a přesně toho, co jsem chtěla. Takže nadšenost maximální.


SVÍTÍCÍ TABULE
K této tabuli bohužel také nemám odkaz. Ale je z Butlers. Možná jí tam už neprodávají. Ale někdo mi psal, že jí mají i v Pepco a to za pár šupů.

Když vyšel tento hit a my ho měli v hubu, tak jsem věděla, že to chci mít jednou doma. Jen jsem nevěděla, kam to dát. Chtělo to místo, kde bych měnila nápisy a využívala světelnost.

A když přišla výbava pokojíčku, tak přišel i nápad, dát to sem. Je to takový malý detail, který tvoří teplo tohoto pokojíčku. Pokaždé, když nás něco napadne, tak to tam napíšeme. A ještě to slouží jako takové malé světlo třeba při kojení.


KRÉM NA ZADEČEK
Tento krém by měl spadat spíše do článku o přebalování. Ale balení od Suavinexu je tak krásný, že tvoří dekoraci samo o sobě. Mám od této značky několik věcí a vše mi maximálně vyhovuje. Dokonce jsem koukala, že i ostatní maminky si jí oblíbili. Je to takový ten krém, který je hodně hustý, co mám radši, než ty řídké (ač účinné).


TAPETA

Jelikož mi samotná polička přišla taková "chudá", tak jsem přemýšlela, jak to vylepšit. A napadlo mě dát na zadní stranu poličky nějakou tapetu. Žádná mi ale nepadla do oka, až jsme jeli do ikei a tam měli klasický balící papír. A tak jsem ho koupila a říkala, že uvidíme, jak to bude vypadat. Možná už je to díky tomu lehce přeplácané, ale mně se to vlastně asi líbí. A když mě to omrzí, tak koupím jinou a jednoduše to vyměním :-)


OBRÁZKY
Tyhle obrázky jsem si doslova zamilovala. A tak byla jasná volba, že v pokojíčku budou. Jenže měla jsem takovou naivní představu, že si je stáhnu na internetu a vytisknu. Ha omyl. Mají to šikovně vymyšlené. Sice jich na netu najdete hodně, ale rozhodně ne v tiskové kvalitě.

A tak jsem se smířila s tím, že je budu muset koupit za hříšné peníze na nějaké z nordic eshopů. Když říkám hříšné, tak pro představu jeden tam stojí kolem 600 Kč. Což mi přijde vážně úděsné. Ale tak jsem se do nich zamilovala, že jsem si řekla, že to do toho prostě dám.

Jednou jsem se o tom zmínila na InstaStroies a byla jsem nadšená. To je přesně ono, co na mém blogováním miluji. Na jednu stranu mohu inspirovat já vám, ale na druhou i vy mě. A tak mi jedna slečna napsala, že je mají na Aliexpressu. Ha. Super. Tam jsem sice nikdy neobjednávala, ale co, vše má má zkusit. A tak jsem je tam našla za krásnou cenu a ihned objednala.

Ještě jednou slečně děkuji.


BALÓNEK
Tento balónek jsme dostali při zapíjení Tobína. Já tam nebyla samozřejmě. Ale přišlo mi to jako moc pěkný dárek. Tak když ho Arty přivlekl ve více než podnapilém stavu domu, tak ho uvázal do pokojíčku, kde na nás čekal po návratu z porodnice.

Bylo to moc krásné uvítání :-)


DALŠÍ HRAČKA
Tuhle hračku dostal Tobíno od babičky ke dni dětí. A proč jí sem dávám? Protože vám chci ukázat, jaký styl hraček naprosto miluji. Opět se opakuji, ale ty přebarevnělé (ač se jim časem nevyhnu) moc nemusím a naopak naprosto ulítávám na těchto jednoduchých.

Nevím přesně odkud je tato, ale vím, že je často vídávám prodávat na farma trzích, kde je vidět, kdo hračky šil. Což je krásné.


KOBEREC
Můj milovaný koberec. Původně jsem chtěla jiný. Tento mráčkový. Jenže, než jsem si stihla vytvořit objednávku, tak mi ho vyprodali. Alternativou byl tento méďa.

Musím se přiznat, že se mi původně moc nelíbil. Přišlo mi to trochu, jak když si lidé kupují takovou tu kožešinu na zem. Prostě tak trochu rozpláclej medvěd.

Ale když ten koberec dorazil, tak jsem byla nadšená. Za prvé, materiál je naprosto úžasný. Je to takový ten materiál, jak si schválně zouváte boty, abyste na něj mohli šlapat bosky. A za druhé, vypadá vážně skvěle. Nebo mně osobně se aspoň líbí. Je hezky velký a je to takový poslední a přitom velký prvek do pokojíčku. Takže za mě spokojenost.


KOŠ NA PRÁDLO
A tohle je poslední kousek z tohodle článku. Tento koš může sloužit na prádlo i na hračky. My ho využíváme na prádlo. Máme ho v pokojíčku a víme proč. Toho prádla na praní je opravdu hodně. Takže vždy přebalím a lupnu to tam. A jelikož peru Tobínovo oblečení zvlášť v jiném pracím gelu, tak to aspoň pak nemusím třídit.

A ten nápis mluví za vše. I love you beary much. Rozkošné. A časem se z toho třeba stane ten koš na hračky. Uvidíme :-)
A to by bylo všechno. Děkuji všem, kteří došli až na konec. Doufám, že vás to inspirovalo a už víte zase o trochu více, jak vybavit pokojíček pro to své zlatíčko.


Mějte se krásně

Líbá vaše Kačí

12 komentářů:

  1. Nádherný článek! <3 Sama děti ještě nemám, ale až mít budu - určitě sem zavítám pro inspiraci, máte skvělý vkus! Gabča

    OdpovědětVymazat
  2. To je nádhera :). Úplně se těším, až jednou budu zařizovat pokojíček pro miminko, i když to bude až za pár let, ale tohle je skvělá inspirace :). Moc ti to s miminkem sluší :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, dám ti dobrou radu, spíš než že králíček udělá neplechu na dýchacích cesách malého bych se bála že na něj spadne ta police. Nad přebalovacím pultem by nemělo být nic. Náhoda je blbec!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hih neboj, na to jsem myslela a je na tolika obr hmožděnkách, že jsem myslela, že se probourámě k sousedům :-) Myslím, že teď bych si na ní mohla sednou a stejně by mě udržela. Na vše myslím, neboj :-)

      Vymazat
  4. Kačí, máš úžasný vkus a krásně ti to všechno ladí :) Moc se mi líbí ten nápad s balícím papírem a poličkou! ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Kačí, nevím jestli to patří úplně k tomuto článku, ale nutně potřebuji vědět co máte za houpatko? Děkuji B.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, díky moc za tipy. Za pár dní (snad) budu rodit a stále dětský pokojíček není takový, jaký bych ho pro tu naší fazoli chtěla. Při malování jsem zničila podlahové lišty, tak mě ještě čeká jejich výměna, a další radosti :) Nicméně Tvůj článek mi ještě ukázal pár věcí, které nutně potřebuju, tak jdu rovnou vybírat. Díky a klidné dny, Adéla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adél, tak hlavně držím palečky, ať je porod pohodový a držíš toho svého drobečka v náručí :-)

      Vymazat