Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

úterý 5. dubna 2016

TĚSTOVINY S RUKOLOU, ŽAMPIONY A SUŠENÝMI RAJČATY

Jednoho večera jsem stále přemýšlela, co vařit. Lednice celkem prázdná, chutě na jídlo veliké a ještě větší něco uvařit.
Jak je známo Italové a Francouzi vy3užívají k těm nejlepším jídlům jen pár surovin. Musí být kvalitní, chuťově výrazné a ladit k sobě. Jakmile toto všechno splňují, vzejde vždy to nejlepší a nejchutnější jídlo.

V ledničce jsem našla sušená rajčata, žampiony a rukolu, v šuplíku těstoviny a cibuli. Proč to tedy nezkusit smíchat a vytvořit z toho chutnou večeři? Šla jsem do toho a toto byl výsledek.

Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4 porce

INGREDIENCE:
  • 1 ks červené cibule
  • 1 ks Salsiccia (může být slanina)
  • 3 stroužky česneku
  • pepř
  • chilli
  • 50 g sušených rajčat
  • 4 ks velkých žampionů
  • 3 - 5 lžic vody z uvařených těstovin
  • 1/2 balíčku těstovin
  • rukola
  • olivový olej
Postup aneb jak jsem to dělala:
Nejprve si dáme vařit těstoviny dle návodu.

Rozpálíme si pánev. Když je horká, tak na ní přidáme olivový olej a cibuli a orestujeme dozlatava.

Když cibule zlátne, tak k ní přidáme pokrájenou Salsicciu nebo slaninu, pokrájený česnek na plátky a žampiony pokrájené také na plátky.

Chvilku restujeme, podlijeme 0,5 dcl vody, přidáme sušená rajčata a chilli.

Celé to necháme lehce podusit a vyvařit většinu vody.

Nakonec celou směs osolíme a opepříme, smícháme s uvařenými těstovinami.

Celé to nandáme na talíř, na vrch dáme trochu rukoly, pokapeme trochou olivovým olejem a ihned podáváme.



10 komentářů:

  1. tak to musím zkusit. to bude dobrota :-)) děkuju za inspiraci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abych se přiznala, tohle byl jeden z mých prvních receptů na blogu. Nedávno jsem ho objevila a nafotila znovu úvodní fotku. A stále chutná dokonale. Inspirovala mě jedna italská restaurace v zahraničí. Je to snadné, rychlé a výborné :-)

      Vymazat
  2. Já dělám podobně studený salát :)
    Těstoviny, schwarzwaldskou šunku, sušená rajčata, parmazán a rukola. Vše zamíchám.
    U nás to má obrovský úspěch :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucy to věřím, protože jen jak to popisuješ tak to zní skvěle :-)

      Vymazat
  3. Tohle jidlo je absolutne dokonale, nejdrive te dostane po strance esteticke a hned potom po te chutove !!!! Varila jsem ho hned dva dny za sebou....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Leni. A máš pravdu. Když jsem si ho dělala poprvé, tak jsem měla naprosto stejné pocity. Vlastně i teď je mám :-D

      Vymazat
  4. Tak to musíme doma vyzkoušet, i když houby moc nemusím, myslím, že kvůli takovéhle dobrotě je zvládnu ;)

    tripsandweekendactivities.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D tak schválně pak napiš, jak to chutnalo :-)

      Vymazat
  5. Díky bohu mamka zrovna koupila žampiony, protože tohle si musím udělat ještě dneska! Vypadá to skvěle! :)

    OdpovědětVymazat