ZE ŽIVOTA: FOTO PRŮŘEZ MÝM TĚHOTENSTVÍM

Když jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem si řekla, že tuto cestu musím prostě zaznamenat. Bylo mi jasně, že jakmile porodím, tak budu na ty fotky koukat a říkat si, že není možné, že jsem měla takové břicho.

Zatím jsem pocítila pocit, že jsem se podívala na první fotku a řekla si, že není možné, že jsem byla tak hubená. A v tu chvíli často nespokojená. Nechápu!

Před otěhotněním jsem vždy řešila svou postavu. Ne nějak přehnaně, však mě znáte (já a sladké patří k sobě), ale vždy jsem si hlídala centimetry a jedla zdravě se zdravým hřešením a k tomu sem tam sportovala. Když jsem cítila, že nejsem ve své formě, tak jsem trochu zabrala a vrátila se do "dobrého pocitu". Teď když koukám na ty fotky, tak si říkám, proč jsem to občas tak řešila. Však jsem byla vážně hubená. Zdravě hubená.

Je pravdou, že těhotenství mi hodně otevřelo oči. Tak nějak jsem začala mít opravdově ráda sama sebe. Vždy jsem na sebe koukala a i přes nabraná kila jsem mojí postavu nosila s hrdostí. Asi tak, jako teď tlačím kočárek.

Myslím si totiž, že není nic krásnějšího, než těhotenská postava. Má to své kouzlo a je to takové ženské a něžné. Asi i proto se na mě každý tak potutelně usmíval, i když mě neznal. Takže holky, pokud jste těhotné a máte takovou tu krizi, kdy si uvědomujete, že nemůžete cvičit, tak jak byste chtěly a nemůžete se stravovat, tak jak byste chtěly a cítíte se díky tomu "větší", tak nezoufejte. Prostě si to užívejte. Tohle období jednou skončí a pak nebudete dělat nic jiného, než cvičit a vracet se do formy :-) Prostě se na sebe podívejte do zrcadla a řekněte si, jak jste krásné a jak vám to sluší. Doufám, že vám to říká i váš partner, protože můj Arty mi to opakoval denně a to mi hodně pomáhalo si to uvědomovat.

Na těchto fotkách uvidíte, jak mi rostlo břicho. Je až neuvěřitelné, co tělo dokáže. Hlavně naše kůže. Celé těhotenství jsem se mazala Bioilem a nevím, zda to je tím, ale nemám jedinou strii. A to jsem si myslela, že na ně budu náchylná. Kůže se napínala víc a víc a já čekala, kdy doslova praskne. Větší šok byl po porodu. Čekala jsem, že mi tam bude viset lalok a? Naopak. Kůže se dala hned do kupy a je téměř, jak předtím. Neuvěřitelné. Tohle mi přijde jako zázrak.

Je také zajímavé, jak jsem si myslela v první týdny, že je to na mě poznat a celé okolí to určitě prokoukne. Chodila jsem ve volných šatech a zatahovala břicho. A víte co? Nebylo vidět nic. Měla jsem do 20 týdne bříško, jak když sním svíčkovou s pěti knedlíky od babičky :-D

Asi je to tím, že člověk něco tají a tak si myslí, že je strašně průhledný. Také je to tím, že se na danou věc upínáme a hodně se pozorujeme. Měly jste to tak také?

A asi se mě budete ptát, kolik jsem za celé těhotenství přibrala. Bylo to 9,1 kg. Tato váha byla hlavně způsobena mojí nevolností. Jak už jsem vám v předchozích článcích psala, tak jsem ze začátku trpěla velkou nevolností a v druhé půlce těhotenství jsem zase hodně zvracela. Takže jsem ke konci spíš hubla, než přibírala. Důležité pro mě ale bylo, že Tobíno nabíral. Já jsem vždy říkala, že já to nějak zvládnu, hlavně ať on si ze mě vezme, co potřebuje. A také vzal. Je to šikula.

Tuto váhu jsem v podstatě nechala v porodnici. Vážila jsem se poprvé týden po porodu a to jsem byla na své původní váze. Každopádně v centimetrech to je ještě cca 2-3 cm po celém těle. Takže buď jsem se těhotenstvím rozšířila a nebo (a to si myslím spíše) mám víc tuku, oproti svalů, co jsem měla. Takže až budu moci cvičit, tak se snad postava vrátí do úplného původního stavu. Ale víte co? Nijak na to netlačím. Cítím se skvěle, plná energie a naštěstí mi zůstalo to, že když se podívám do zrcadla, tak si řeknu, že to je dobrý :-) Jediné co dělám, že chodím do parku s kočárem. Je to přirozený pohyb, který mi dodává dobrý pocit.

Tak a teď se podívejte na průřez mým těhotenstvím a napište mi, jak to bylo u vás.
Měly jste bříško nahoře nebo jako já do porodu vám nekleslo?
Bylo to na vás vidět hned na začátku nebo by jste to s přehledem utajily do půlky těhotenství?
A jak jste vnímaly svojí postavu?
Řešily jste jí nebo si naopak užívaly, že nemusíte vůbec nic a naopak si můžete s chutí dát úplně všechno?
5. týden
10. týden
15. týden
24. týden
20. týden
28. týden
32. týden
36. týden
39. týden, den porodu
V dalším článku čekejte fotky, jak jsem se dávala do kupy po porodu. Fotím se každý týden a na konci šestinedělí se píši další článek.

Podělím se v něm o pocity z šestinedělí, zda se vyplnilo vše, čím mě mé čtenářky a okolí strašilo a nebo to bylo úplně zbytečné, protože to byla procházka růžovou zahradou.

Už teď vám ale můžu prozradit, že několik peprných dnů tam bylo. O tom ale více v dalším článku.


Mějte se krásně a těším se na vaše komentáře,
líbá vaše Kačí

19 komentářů:

  1. Super, těším se na článek o šestinedělí. :) No já si teda moc krásná nepřijdu, mám nahoře 17kg ve svém 36.tt :D shazovat to půjde těžce díky mé lásce k jídlu a hlavně ke sladkému :/ ale budu se muset snažit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se neboj, ono hodně půjde samo, dítě, děloha, placenta, plodovka a k tomu kojení hodně pomáhá na hubnutí :-)

      Vymazat
  2. Ve 36. je krasne videt, jak se tocil, protahoval nebo co tam delal :-D...jen se koukej, koukam se taky a uz to bude v srpnu tri roky, co je señor s nami. Za chvilku nebude pravda ani to miminko, uzivejte si ho, cas leti stokrat rychleji s tema mrnousema ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, uvědomuji si to už teď. Když jsem byla těhotná, tak se to šíleně vleklo. A teď? Člověk je v jednom kolotoči a najednou zjistí, že už mu je měsíc, za chvíli rok a za další chvíli půjde z domu. Šílenost :-)

      Vymazat
  3. Super fotky! Ja som moje druhé tehotenstvo už nedokumentovala, pretože som sa cítila ako veľryba a teraz trochu ľutujem, pretože nemám ani jednu fotku s bruchom. Pribrala som presne 50% svojej váhy, to je 26 kíl :D Nijak zvlášť som sa neprejedala, ale ani neobmedzovala - do 5. mesiaca som kojila a športovala som celé tehotenstvo. Teraz 3 týždne po pôrode mám 15 kíl naviac, z veľkosti 38 veľkosť 42. Takže svoje 2 cm naviac vôbec nemusíš riešiť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec je neřeším a jak to znám z minulosti, čím víc to člověk řeší, upíná se na to a kontroluje, tím stejně víc přibírá. Takže já to nechávám volně plynout. Jsem spokojená už teď a cítím se opravdu dobře.

      A ty si z toho nic nedělej. Ono to tělo si to pamatuje a postupně se to určitě vrátí. Do půl roka jsi zpět na svojí váze a uvidíš, že to půjde samo. Jak píšeš, nepřejídala jsi se, takže to chce jen čas, aby se vše vrátilo do normálu :-)

      Vymazat
  4. AHoj Kačíí, teda tobě to s tím bříškem opravdu slušelo, nedivím se, že ti Arty pořád opakoval, že jsi hezká :))
    Už se těším na další článek!

    eM.

    OdpovědětVymazat
  5. 9,1 kg? Tak já 22 a to se sakra blbě dávalo dolu ;-D...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím. Tohle bylo vážně jako prd. V podstatě 4 kg díte, něco placenta, plodovka, děloha a je to pryč :-) Ale zase si říkám, zda to za ta muka v těhu stálo. Tohle se dá brát za takovou odměnu za to neustálé zvracení.

      Vymazat
  6. Krásný článek a moc se mi líbí, jak ses hezky o své tělo starala a hýčkala tím i svoje vzrůstající sebevědomí :). Určitě to musí být krásný pocit, nosit v sobě další život :), i když sama jsem ve stavu, kdy si říkám, že si nic takového nikdy nedovedu představit, že by mělo nastat :D.
    Těším se na další článek se změnou :))).
    Přeji ať jste všichni zdraví a šťastní ♥!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně mi to celé těhotenství nedocházelo. Věděla jsem, že tam mimčo je, ale nedocházelo mi, že to je opravdu ten život, který nyní držím v náručí. Je to opravdu požehnaný stav, ve kterém by se každá žena měla hodit do pohody a neřešit zbytečnosti. Natož postavu :-)

      Vymazat
  7. Je pravda že v těhotenství na mě byli všichni nějak hodnější a milejší, v práci, rodina, i cizí lidé - obchod, pošta,....bylo to příjemný, kdyby byl svět takový jako v těhotenství a stačí tak málo - usměv, podržení dveří, puštení místa ve frontě....vzhled a kila jsem neřešila, ale nakonec jsem hubenější než před otěhotněním.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to stejně, také jsem nyní na kg hubenější než před porodem. To je asi to kojení :-) Ale máš pravdu. Kdyby byl svět tak milý jako v těhu, vše je hned krásnější :-)

      Vymazat
  8. Ahojky Kačí, po tom prvním dítěti to jde vždycky tak nějak samo:-D ale s každým dalším dítětem (těhotenstvím) to jde hůř dolů :-D moc mi pomohlo cvičení od profesionálů, kteří se zaměřují na cvičení po porodu. Jednu takovou máte v Praze, určitě doporučuji se na to podívat.. Hodně maminek cvičí špatně a pak se diví, že to není ono.. posílám info
    http://www.ivafis.cz/
    je nejlepší..mějte se krásně Verča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, já sice zatím cvičit nemohu, tak jen chodím na prochajdy, ale do budoucna se to určitě hodí.
      Jako máš pravdu, ale znám spoustu mamin, které vypadá dokonale i po třetím dítěti a zase i některé, které i po prvním mají x kg nahoře a nejde jim to dolu. Takže je to asi i individuální a dost o nastavení pohybu a stravy :-)

      Vymazat
    2. Ano je to individuální a všechno jde v ruku v ruce..všechno jde, když se chce :-D A cvičit můžeš i v šestinedělí a i po císaři, když víš co..Zpevňování pánevního dne můžeš dělat kdykoli:-) mrkni na ty stránky, když budeš mít chvilku i na ten blog, je tam všechno. Ať se daří:-D moc ti fandím:-)

      Vymazat
  9. Kaci zdravim, moc hezke fotky :-) taky si ty sve musim hezky seradit. Ja nabrala cca 18kg, a to jsem prvni 3 mesice spise trpela nevolnostmi, ale pak se to uplne otocilo, ne ze bych jedla za dva, ale telo proste chtelo zasobu nebo nevim... kazdopadne mam nyni po 6tinedeli a nahore zustaly 4kg, coz jde :-) Chtela bych se pomalu vrhnout asoon na domaci cviceni, ale uvidim jak to pujde. Mrnouska trapi prdiky, tak hodne nosim a tulime se. Uzivej si krasne dny s Tobinkem ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak 4kg to je pohodička, to půjde dolu samo si myslím. Prdíky jsou zlo. Člověk by chtěl těm miminkům pomoci a neví prostě jak. Tak vždy masírujeme a cvičíme s nožičkama a občas něco vyletí. Ale je to děs. Nejhorší je, že to většinou přijde ve chvíli, kdy mám pocit, že jsem nic nadýmavého nejedla :-)

      Vymazat