ZE ŽIVOTA: POKOJÍČEK - PŘEBALOVACÍ PULT

A máme tu další díl. Další díl o výbavě pokojíčku. Tento se zaměřuje na přebalovací pult. Vlastně jsem si říkala, zda vám to něco dá, protože mi přijde, že zrovna na této části není nic extra zajímavého. Ale pak jsem se nad tím zamyslela a uvědomila, že je to jako puzzle. Každý díl se doplňuje a dohromady to dá krásný celek. Takže to berte opět jako inspiraci na výbavu pultu a nějaké produkty, které v něm mám.

A kdo nečetl první díl na téma "Kolébka", tak se podívejte ZDE.

PŘEBALOVACÍ PULT

Na tento pult mi přišlo asi nejvíc dotazů. Takže jmenuje se Radek (ano opravdu, výjimečně jsem ho nepojmenovala já) a mají několik druhů. My máme druh III. Vlastně se liší jen tou částí, kde se přebaluje miminko. Nějaký je rovný, nějaký do obloučku a nějaký do vlnky.

A jak to bylo s naším pultem? Původně jsme měli vybraný jeden z Ikei. Jak už jsem vám posledně psala, jsem dost pověrčivá. A tak nějak se mi nechtělo vybavovat pokojíček dříve, než je zdrávo. Měla jsem k tomu opravdu respekt. Takže jsem to odkládala do poslední chvíle.

Většinu věcí jsem ale měla vybranou, takže stačilo je jen koupit. No jen. Právě přebalovací pult jsem měla vybraný z Ikei a to z toho důvodu, že to bylo jediné místo, kde prodávali pult se sklápěcí deskou. Jak jsem se již několikrát zmiňovala, tak mi bylo jasné, že bych desku nesklápěla každý den, ale chtěla jsem tam mít tu možnost. A to hlavně z důvodu, že když jsme přeměřovali místo, tak jsme si mysleli, že bychom pořádně neotevřeli dveře na terasu.

Jenže chvíli poté, co jsem si ho vybrala, tak ho přestali vyrábět. Ne na stálo. Ale na chvíli. Prý jim vypadl dodavatel nějaké součástky. Stále jsem se ale uklidňovala, že je dost času a tak součástku co nevidět dodají a pult bude zase v prodejně. Jenže plynul týden za týdnem a měsíc za měsícem, až mi to nedalo a začala jsem pátrat, zda pult bude či nebude. A hlavně kdy bude a nebude. Na prodejně nic nevěděli a tak jsem se úspěšně přes půl hodinový hovor a komunikaci s robotem z Ikei dovolala na živého člověka. Ani nevíte, jak jsem byla ráda, když na mě mluvil někdo živý. Slečna mi sdělila, že pult opravdu bude, ale až na konci května. A to jsme už čekat nemohli. A hlavně nechtěli.

Hned jsme tedy začali shánět alternativy a zjistili, že opravdu jiná firma skládací nevyrábí. Což mě celkem šokovalo. Nakonec jsme ale narazili na tento pult a já se zamilovala. Zaujala mě cen, ale i vzhled. Hned další víkend jsme se vydali do Tuchlovic u Prahy a vyzvedli si ho osobně. Sice nám ho mohli dovést kurýrem, ale my si udělali výlet a hlavně ho viděli ještě před koupí. A udělali jsme dobře.

Jak já říkám. Vše se děje pro něco. Nyní mám 3 šuplíky místo 2, které měl pult z Ikei, pult je stabilnější a myslím, že i hezčí.

PŘEBALOVACÍ PODLOŽKA
Odkaz na tuto podložku bohužel nemám, ale myslím, že to nevadí. Jsou to klasické podložky, které mají úplně všude. My ji koupili ve stejném obchodě, jako přebalovací pult. Stála 349 Kč. Viděla jsem podobných všude hodně. Hlavně na veletrhu ForKids.

Podložka je úplně klasická. Dyzajn vypadá, jako by byla z šedé bavlněné látky, ale je to klasický omyvatelný povlak s modrou a růžovou postavičkou. Chtěla jsem něco neutrálního, aby kdyby přišla druhá na řadu holčička, tak aby neměla vše modré. A vcelku jsem nadšená. V modré jsem se vyblbla na jiných věcech.

KOŠÍČKY NA PULT
Jak jsem psala o té modré, tak to jsou přesně tyto košíčky. Hledala jsem nějaké úložné boxy, do kterých vložím všemožné kousky, které budu potřebovat mít po ruce. Zatím v tom jsou vlhčené ubrousky a antibakteriální gel. Do budoucna tam budou spíše nějaké vatičky, štětičky a tak něco. Uvidíme, jak si to vše sedne.

Sháněla jsem nějaký praktický, který využiji i do budoucna. Nemám ráda kupovat věci, které po čase někam zahrabu a nevím, co s nimi. Tohle rozhodně využiji. Ať to bude na nějaké hračky pro prcka, nějaké jeho oblečení, ponožky či tak. Zatím má ale svoje místo na pultu. A kdo mám mimčo, tak mu je jasné, do jaké doby košíček bude na pultu. Bude to přesně do chvíle, kdy se začne přetáčet a sahat po všem okolo :-D Odkaz na košíček máte v nadpisu.

DALŠÍ ÚLOŽNÉ BOXY
A tady máme další úložné boxy. Vetší část jsem dala do šuplíků, ve kterých mám oblečení a další potřebné kousky. To uvidíte níže. Zde jsem zatím dala dva zbylé boxy na hračky, kterými budu prcka zabavovat při přebalování (doufám, že to bude fungovat) a pak jsem tam uložila přebalovací podložky.

Opět jsem zvědavá, jak to bude vypadat, až se to celé zabydlí. Zatím je to takhle.

ODPADKOVÝ KOŠ NA PLÍNKY A JINÉ VĚCI
Každému je jasné, že tohle je naprostá nezbytnost. A tak mě zaujala série úložných a záchytných misek s košem. Stálo to pakatel a je to vážně praktické. Odkaz máte zase v nadpisu, ať víte, o čem mluvíme.

Závěsné misky jsme si dali kolem postele, protože kvůli prostoru jsme museli zrušit noční stolky. A tak si do nich dávám, krém, balzám na rty, mobil a tak. Zbyl ale tento koš. Ten jsem umístila na pult. A myslím, že za tu cenu je super. Není to sice žádný dyzajnový kousek, ale na ty pokákošený plenky si myslím, že je úplně ideální :-)

PLENKY VZOROVANÉ A PLENKY BÍLÉ
Plenky to je téma samo o sobě. A to víte. Psala jsem totiž o tom článek a vy jste pod ním nechali desítky komentářů a doporučení. Článek najdete ZDE.

Z plenek jsem byla opravdu zoufalá. Byla jsem zvyklá na takový ty, které používaly naše maminky. Tedy s vysokou gramáží a hezky měkké. Místo toho byly všechny průhledné a na omak jak umělé.

Nakonec mě ale vyslalo doporučení několika z vás do klasické galanterie. Šla jsem tenkrát v Praze do Kotvy a koupila 10 ks. Nebylo to ale ono. Jeden kus stál 43 Kč. Já si ale řekla, že jich pár vezmu a uvidím, co seženu dál.

Pak se konal veletrh ForKids a já tam narazila na naprosto úžasné plenky. Jmenují se Staré časy, jsou z bio bavlny, mají opravdu vysokou gramáž a jsou krásně měkké. Jo a po vyprání se nescvrknou a tedy žehlení netrvá půl hodiny, ale stačí je jen přetáhnout žehličkou. Byla jsem naprosto nadšená. Vlastně to byl pro mě snad nejlepší úlovek ze všech, které jsem sehnala pro miminko. Prostě úplná heureka.

Další plenky, které mám jsou od Mama pocket shop. Odkazy na oboje máte zase v nadpisu. Tyto plenky jsou vzorované, navrhuje je jedna česká maminka a tak je to další český úlovek. Má krásné květované vzory, s anglickými nápisy a nově i s českými nápisy. Za to tleskám. Čeština je čeština :-) Sledujte tuto maminku i na Instagramu. Stále tam přidává svoje novinky.

PRVNÍ ŠUPLÍK
Do prvního šuplíku jsem si dala ty výše zmiňované boxy a do nich vše, co potřebuji mít po ruce. Zprava mám látkové plenky, uprostřed kojící potřeby, jako vložky do podprsenky, doplňky stravy na rozkojení, napuštěné čtverečky lihem na utírání pupíku a nůžky na nehty. Ty jsou od firmy Sauvinex a jsou to přesně ty, které jste mi doporučovaly.
V druhé části šuplíku mám štětičky, papírové tahací kapesníky, které používáme doma úplně na všechno a mám je v každé místnosti a vzadu ponožky, slintáky, čepičky a dudlíky.

DRUHÝ ŠUPLÍK
Druhý šuplík obsadilo oblečení. Tohle je vlastně naše kompletní výbava na první 3 měsíce. Na jednu stranu mi přijde, že toho je hodně, na druhou stranu hodně záleží, zda budeme mít blinkací mimčo nebo ne.

Mám tam nějaké oblečky od 0-1 měsíc. To si myslím, že moc nevyužijeme, jelikož čekám větší mimčo. V 38+0 měl 4 kg. Tak uvidíme, jaká bude nakonec porodní váha.
Pak mám oblečky 0-3 měsíce. To už unosí. Aspoň trošku.

A co pro něj všechno mám? V šuplíku jsou různé overaly s uzavřenou nožkou, bodýčka s dlouhým rukávem a otevřenou nožkou, bodýčka bez nohavičky s dlouhým rukávem, tepláky s uzavřenou nožkou a pár s otevřenou, nějaká trička a svetry.
Trička bych normálně nekupovala, protože vím, že se to miminkům vyhrnuje a tak je lepší bodýčko. Ty jsme ale dostali. Tak uvidíme, zda je unosí. Zase bude ale léto a tak si myslím, že by mohl. V zimě by to bylo asi horší. Tepláky jsem kupovala hlavně s uzavřenou nožkou, protože vím, jak je to s miminky a ponožkami. Většinou leží vedle mimča a to má holá chodidla.

A kde jsem to vše koupila? Je mi jasné, že maminky se dělí na ty, které chtějí mít všechno nové a na ty, které nakupují i použité. Ani na jednom nevidím nic špatného. Je to každého rozhodnutí a v mateřství musí každý dát na svůj pocit. Aby byla spokojená a tím pádem i miminko.

Já jsem taková napůl. Samozřejmě jsem "musela" koupit něco nového, ale také jsem se domluvila s kamarádkou, že si od ní koupím balík věcí, které její chlapeček už neunosí. Upřímně jsem nevěděla, co v tom balíku bude, ale věřila jsem jí. Nakonec jsem byla nadšená. Bylo tam od každého něco a dokonce i pár kousků, na které jsem koukala v obchodě. Jen jsem nemusela dát 300 Kč za tepláky, ale stálo mě to 1 500 Kč a to balík asi 30ti kousků. A na ty první měsíce to bohatě stačí. Stejně si to většinou vezme miminko jednou na sebe a pak mu je to už malé. Takže se to nestačí onosit. A pak byl ještě třetí zdroj a to rodina. Ti samozřejmě nevydrželi a i přes mé informace, že na první 3 měsíce toho máme až až, tak nakoupili různé oblečky.

Takže můj pocit? Myslím, že toho je opravdu hodně. Ale je dobré, že většina je v neutrálních barvách a tak to bude i pro případnou holčičku, která snad přijde po Tobínovi :-)


TŘETÍ ŠUPLÍK
Třetí šuplík je jeden velký chaos. A to doslova. Je tam od všeho něco. Zatím jsem tam dala vše na koupání, jako osušky, žínky a podobně. Dále zavinovačku, odsávačku, hrací kostky, vlhčené ubrousky a celou lékárničku.

Tohle všechno zatím nebudu rozepisovat, protože zrovna na lékárničku budu psát samostatný článek a v něm bude informace i o nahřívacím polštářku proti prdíkům, který můžete vidět vpravo dole. Na ten jsem slyšela samou chválu a tak se "těším" až ho vyzkouším, i když doufám, že ho nebudeme potřebovat a napíši vám svůj vlastní názor na něj.

A to by bylo všechno. Více toho tu za zmínku nestojí. Už se ale těším, až vám sepíši další článek a to na téma "Dekorace". Tam jsem se totiž vyřádila úplně nejvíc.
Tak se mějte krásně a určitě mi napište, co vás zaujalo, co si myslíte, že určitě nevyužiji a třeba to, co mi tu chybí a měla bych ještě dokoupit.
Mějte se krásně,
líbá vaše Kačí s břichem stále 107 cm přes pupík.

17 komentářů:

  1. Myslím, že to máš vymyšlené dobře 😃 samo že i já jsem si časem přeskládala věci v přebalovacími pultu a dokoupila další blbiny 😃

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím se počítá :-D protože kdo by odolal všem těm nástrahám v obchodě :-D

      Vymazat
  2. Parádní! Máte to krásně připravené, to bude radost přebalovat. Přebalovák mám v podobném stylu a vím, jak na něj zálibně koukám už teď :) :) a co teprve, až tam bude to malé štěstí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jsem ho měla tu čest pár dní otestovat a jsem nadšená. Vše perfektně rozmístěné a pohodlné :-)

      Vymazat
  3. Je to krasne cele to babatkovske hniezdocko...a prosimta odkial su tie odkladacie boxiky modre

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vše je v proklidu v nadpisu nad danou fotkou. Proklikne tě to hned na daný proudkt :-)

      Vymazat
  4. Krásně zařízeno, Kačí :) tuším správně, že je Tobias teď právě na cestě? (celý den nejsi na instagramu, mám takové tušení...) Držím palce a myslím na tebe celý den, hlavně ať jde všechno hladce a ať je to brzy za vámi (třemi) a ať už se prcek brzy podívá do svého krásného pokojíčku <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačí odhadla jsi to správně. Narodil se 23.5. v 10:10 hod :-)

      Vymazat
  5. od te doby co jsem se dozvedela ze vlhkace pro deti doporucuji čističi sedaček na kuži a propisku, tam jsem s nimi opatrná. .. Nektere maminky je radeji pouzivaji jen na cesty.. Pultik je krasnej a ty modre kosicky taky 👍🏼

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je také používám jen nouzově a také s nimi už x let utírám celý byt :-D
      Koupila jsem Perlan a ten namáčím v teplé vodě. Ale už u nás byla pediatrička a naučila mě mýt zadeček v umyvadle, takže to děláme tak nebo tak. A vlhčené ubrousky máme na cesty.

      Vymazat
    2. Ahoj, zaujal mě ten perlan, tak jsem se chtěla zeptat, jak praktikuješ, jestli máš nějakou vychytávku.. nebo jsi nastříhala a pokaždé si doneseš misku s teplou vodou? Díky za info.. 😊

      Vymazat
  6. S balíkem oblečení jsi udělala dobře, mám pocit že do 3 let je to rozumné. Jediné co u onošeného oblečení pak může být problém jsou kolena - když lezou, prošoupou kalhoty, tepláky, punčochy, resp. je to třeba zeslabené, nebo vetché - to si dávám pozor při nákupech na bazaru. já jsem si kolem přebalováku nakonec vše musela několikrát přeorganizovat, něco jsem měla přes ruku, něco daleko, občas je to pekelné, jednou rukou držet nohy a hledat např. nové ubrousky atd....co já na přebalováku měla je lampička, na noc, to tam máte? Malé světýlko? Na rozkojení bych nevěřila těm potravinovým doplnkum ale čajům kojícím a psychické pohodě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On je to přírodní produkt a fakt to pomohlo, pila jsem to tři dny a měla jsem mlíka, že bych mohla nakojit celou porodnici :-D Pak jsem to raději stopla a už to neberu.
      Jinak světlýko máme. Ty koule co tam visí. Není to ostré světlo a tak i člověku se zalepenýma očima to nevadí a přitom je krásně vidět na přebalení.
      Jinak musím říct, že rozmístění jsem asi trefila napoprvé. Vše je na stejném místě. Jen jsem si přidala do modré ošatky líh, olej, biogaiu. Takže mám radost.

      Vymazat
  7. Jééé máte to opravdu překrásné :) Díky za inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  8. Prozradis mi prosim, kde jsi koupila ten nahrivaci polstarek? :) nemuzu ho nikde najit, at hledam jak hledam :) jinak pokojik je prekrasny :) diky!

    OdpovědětVymazat
  9. Kačko, moc děkuji za tento článek :) pultík už máme doma akorát se skládá, mě se líbí už rozloženej :D už se těšim až si ho naplním věcma pro tu naši princeznu co mi zatim řádí v břiše, ale už brzo tu bude s námi za 6 týdnů máme termín :)

    OdpovědětVymazat