pondělí 29. května 2017

MASOVÉ KOULE S RAJČATOVOU OMÁČKOU

Doba přípravy: 35 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 19 koulí

INGREDIENCE:
Masové koule:
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 malá cibule (nejlépe jarní cibulka)
  • 2 stroužky česneku
  • hrst směsi bylinek (já použila medvědí česnek, petrželka, bazalka a tymián)
  • 1 vejce
  • 2 lžičky hořčice
  • sůl, pepř, olivový olej na smažení

Rajčatová omáčka:
  • 2 plechovky pokrájených rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • lžička balsamika
  • sůl, pepř a snítek tymiánu
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve se pustíme do přípravy masových koulí. Do mísy si vložíme maso.
 Přidáme na drobno pokrájenou cibuli.
 Prolisujeme česnek.
 Pokrájíme si bylinky a přidáme také k masu.
 Vyklepneme k tomu jedno vejce.
 Ještě přidáme hořčici.
 Osolíme a opepříme.
 A důkladně promícháme.


Rajčatová omáčka:
Pokrájíme si na drobno cibuli.
 A na troše olivového oleje ji orestujeme.
 Když je zlatavá, tak přidáme česnek pokrájený na plátky a opět restujeme cca 3 minuty.
 Zalijeme to rajčaty.
 Přidáme balsamiko.
 Můžeme přidat trochu chilli.
Osolíme a opepříme.
 Přidáme snítek tymiánu a necháme probublat.
Opět se vrátíme k přípravě masových koulí. Ze směsi si vyválíme stejnoměrné koule.
 Rozpálíme si pánev a přidáme na ní masové koule.
 Zakápneme olivovým olejem a ze všech stran opékáme.
Opečené masové koule podáváme s rajčatovou omáčkou a popřípadě bramborovou kaší. Výborná je i ta Medvědí.
  Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm. 

Žádné komentáře:

Okomentovat