ZE ŽIVOTA: DEFINITIVNÍ VÝBĚR JMÉNA, BUDE TO ADOLF?

Nebojte :-D Adolf to nebude. Byla to jen verze, kterou jsme říkali lidem, když měli nevybíravé poznámky. Přeci jenom Adolf Kuranov by byla opravdu životní pomsta :-D

Po předchozích článcích vás určitě zajímá, jaké jméno jsme nakonec vybrali. Na jednu stranu jsem si myslela, že když to bude holčička, bude to snadnější a když chlapeček, bude to těžší. A to jen z jednoho důvodu, protože pro holku jsme měli spoustu variant a u kluka jsme si byli na 100% jistí jen u jedné.

Když na to koukám dnes, tak bylo rozhodně snadnější vybrat jméno pro kluka. Protože u té holky bych stále váhala, zda tohle nebo tamto není lepší. Prozradím vám ale, že největší favorit byla Lilien a Elizabet, s tím, že nyní bych se přiklonila k Elizabet, protože jméno Lilien pochází z tohoto jména a tak je to rovnou takové dva v jednom. Ještě ke všemu Artyho babička byla Líza a tak by to byla krásná rodinná vzpomínka. A nakonec i Elizabet se říká Lili, jako třeba královně Alžbětě říkali Lili-beth. Což je opravdu nádherné.

Ale holčičku nemáme, máme chlapečka a tak bylo jasno!

Náš výběr se sice může ještě změnit (hormony dělají své), ale já si myslím, že už máme jasno. Přes všechna uvážení a povídání si o tom jsme vybrali jméno Tobias.

Myslím si, že upřímně nebyla ani jedna varianta, která by byla aspoň 50/50. Prostě Tobias převažoval se vším všudy. U každého jména jsme měli nějaké "ale". U jediného Tobiase žádné "ale" nebylo.

Někdo nám na to řekl, že to jméno je krásné. Někdo neříkal nic. A někomu se nelíbilo. S tím jsme ale počítali a stále počítáme. S ničím v životě se člověk nezavděčí všem. Nezavděčí asi není úplně to správné slovo u tohoto tématu, ale víte, jak to myslím. Každý žije jinde a jiným životem a spojují ho jiné věci a to vše ovlivňuje výběr jména.

ZKRATKY:
A jak mu budeme říkat? Jak se znám, tak to s Tobiasem nebude mít nic moc společného. Vždy ta jména tak zkomolím, že z toho vyjde úplně něco jiného. Už teď mu říkám Bibi.

Ale celkové zkratky jsou třeba Tobi, Tobiásek, Tobeš, Tobík, Tobíček, Tob, Tobia, Tobina a nebo jak říkali Artyho rodiče, tak Toša (doufám, že si to pamatuji dobře).

ČETNOST JMÉNA:
Lidí s tímto jménem v České republice je prý od roku 1945 kolem 5300. Což se zdá hodně, ale myslím, že oproti jiným jménům to moc není. Je to 210. nejpoužívanější jméno.

Co je ale zajímavé, že od roku 1945 toto jméno bylo téměř nepoužívané, ale od roku 2000 šla křivka četnosti jen a jen nahoru. Takže momentálně je to velmi oblíbené a časté jméno. Já ale kolem sebe žádného Tobíka nemám. Ale uvidíme, až přijdeme do školky :-)

VÝZNAM JMÉNA:
Význam jména je "hospodin je dobrotivý"

A celková charakteristika je:
Mírumilovný muž, jehož život bývá naplněn zásadními změnami. I když všechny události v jeho životě rozhodně nemají pozitivní nádech, on se z toho nehroutí a nenadává na zlý osud. Naopak, chápe to jako příležitost k tomu, aby se posunul na vyšší duchovní úroveň. Profesně se mu bude dařit hlavně v podnikání a obchodní sféře, tam může opravdu vyniknout. Je vybaven schopností zažehnat spory ještě před tím, než vůbec vzplanou. Umí skvěle naslouchat ostatním.

SVÁTEK:
Tobiáš slaví svátek 2.11. a Tobias 12.9., nevím odkud je ale tento údaj brán. V mém diáři je totiž Tobiáš 12.9. A na googlu je to někdy tak a někdy tak. Takže pokud některá z vás má doma malého Tobíka, tak budu ráda, když mi poradíte a rozlousknete tuto záhadu.

Každopádně Tobi se má narodit na konci května a tak, jestli bude jeho svátek v září nebo v listopadu, vůbec to nevadí a i tak to bude mít pěkně rozložené.


A to by bylo k našemu výběru asi vše. Ještě bych chtěla dodat, že vám strašně moc děkuji za všechny komentáře k výběru jména. Bylo jich tam přes 100. Ale je tu jedna věc, která mě opravdu šokovala a to, že tak 80% z vás mi psalo, že své jméno neříkalo dopředu, ale až po porodu. A to z toho důvodu, že se báli kritiky a nebo že tu kritiku zažili u prvního miminka.

Je smutné, jak moc nás okolí ovlivňuje a hlavně, jak moc si někteří lidé neuvědomí, že říct svůj názor je normální a lidské, ale vše je o tom, jak se ten názor řekne.

Takže držím palce všem budoucím rodičům, aby měli kolem pouze lidi, kteří budou taktní a když sdělí svůj názor, tak jen nenásilně a mile.

Ale rozhodně se nebojte jít si za svým. Přeci jenom je to vaše miminko a vy ho budete rodit, opečovávat, krmit, učit a prožívat s ním každou vteřinu jeho života.


Mějte se krásně a děkuji vám všem za neskutečnou podporu.
Líbá vaše Kačí

51 komentářů:

  1. Tobík je krásné jméno :)!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Vybrali jste krásně <3 mám z toho radost! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jééé, krásný výběr :-). My ještě nevíme, co bude, ale jména už vybraná máme tak na 90%, jak píšeš ještě se můžou poplašit hormony :-D!! A s tou kritikou okolí mě to taky mrzí, udělala jsem chybu, že jsem se jednou tak svěřila a ty výrazy nebyly moc optimistické, přitom myslím, že to co máme, není žádná pomsta a děti by nás v budoucnu za to nemusely nenávidět :-D :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivčo, nic si z toho nedělej. To je prostě okolí. Nám hodně pomohlo si s nimi promluvit a tak nějak mi přijde, že to pochopili. Jak už jsem několikrát psala, není špatné říct svůj názor, však od toho jde a proto spolu lidé komunikují. Ale jde o to, jak to daní lidé řeknou. A hlavně v našem požehnaném stavu jsme více citlivé a tak by na to také měli hledět. Tak držím palce, ať už jsou všichni k tobě miloučký a ať vyberete to nejkrásnější jméno :-)

      Vymazat
  4. Ahoj Kačí, vybrali jste krásné jméno. Se svátkem nevím jak to je, známí ho slaví na dušičky.
    Jinak já patřím k těm, co psali, že neprozradili dopředu rodině jméno :) Ale my to nedělali kvůli tomu, aby nám do výběru nekecali, kecali totiž i tak ;) Ale proto, že jsme rodině neřekli ani jestli to bude holčička nebo kluk. A rodina a okolí se bavili a uzavírali sázky, zda budeme mít holčičku nebo kluka. Bylo to veselé a my je v tom nechali až do konce. Řeknu ti, že to bylo sakra těžké se neprokecnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo tak to máš můj obrovský obdiv. Já už se prokecla i s tím jménem, protože mi nikdy nedojde, kde co řeknu a komu jsem co řekla a šup a je to venku :-D Takže já bych to asi nedala :-)
      Jinak psalo mi hodně holek, že ho slaví v to září, protože na dušičky je to blbé. Což je asi pravda, takže to vypadá na září. A aspoň to bude lépe rozložené. Narozeniny květen, svátek září a pak Mikuláš a Vánoce :-)

      Vymazat
  5. Zamilovala jsem se do této sekce! Vždycky když se objeví informace, že je nový článek - hned se na něj vrhnu :) ale neboj i "vařící" články ráda pročítám (a i zkouším - někdy zdárně, někdo nic moc :D)!
    Jméno jste vybrali krásný - hezky se hodí k příjmení. Ať se Vám daří!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. Jsem ráda, že se mohu více otevřít a sepisovat své myšlenky. Takže mě vždy moc potěší, když vidím, že se to někomu líbí :-)

      Vymazat
  6. Kacenko, jako hrda maminka Tobiase, vam gratuluju k vyberu:-) Je to krasne jmeno a da se s nim krasne hrat!
    Preju Vam, at je Vas Tobiasek stejne sikovny, zvidavy a stastny, jako je ten nas!

    Mavam z Corfu
    Tereza
    P. S. Mekni sem- tady jsem o nem psala:
    http://ourlifeontheseaside.blogspot.gr/2016/04/za-odmenu.html?m=0

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Terezko, děkuji moc. A kdy slavíte svátek, pokud ho slavíte?

      Vymazat
    2. 12.zari slavime:-)
      Jo a nemyslela jsem mekni, ale mrkni:-D
      T.

      Vymazat
  7. Ahoj Kačí, my v rodině máme malého Tobiase a abych pravdu řekla, nějak jsme neřešili slavení svátku, ono by se to i těžko slavilo, když je malej s rodičema v Německu a tam to mají určitě jinak :) jinak jsem ráda, že jste nevybrali žádné tuctové jméno jako David, Tomáš a tak, těch znám straaašně moc :)

    Jak jsi psala o tom názoru a že hodně z čtenářek psalo, že jméno řekly až po porodu, znám to z rodiny. Sestřenice má malého Huga a všichni ji po porodu strašně odsoudilo, že mu zkazila život a že je to příšerný atd. přitom je to tak krásné jméno! A ty zrobněliny zní taky hezky jako Hugínek, Hugísek, Gugí jak si říká sám :D Hugoušek atd :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo já mám úplně husinu, jak mi je to líto. To je tak smutné. Proč si lidi nevidí do pusy. Ach jo. Nezbývá nic jiného, než být silný a prostě to zvládnout a nenechat se ovlivnit :-)

      Vymazat
  8. Já mám v diáři Tobiáše 2.11., také máme s tímto jménem kocourka, a jeho svátek bereme jako den 2.11. (Chápu, že je divné to určovat pro kocourka, ale takhle to prostě máme :)) Tohle jméno se mi moc líbí, takže jsem ráda, že jste si ho zvolili.. jen si dejte pozor na přezdívku Toby/Tobi. Já osobně totiž nesnáším Toby a měkkým i. Ano je to sice Tobiáš, ale to neznamená, že zkrácená verze je Tobi.. je to varianta, ale záleží na každém :) Tak aby vám to zbytečně někdo nekomolil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás bude největší oříšek to, že ho máme bez diakritiky. Už teď všichni říkají Tobiášek. Což mně to nevadí, ale vím, že Arty na to bude háklivý. Proto už teď mu říkám, že si na to musí zvyknout, že to je jen další varianta toho jména :-)

      Vymazat
  9. Podle toho co jsem našla, tak Tobiáš 2.11. a Tobias 12.9. Já bych se přiklonila k listopadovému svátku a to proto, že 12.9. má svátek (a vždycky mít bude) Marie, což je krásné jméno a v klasickém českém kalendáři se ani jiné jméno k tomuto datu neuvádí. Ale ono je to nakonec jedno, klidně můžete slavit oba svátky :-) prcek by to jistě ocenil.

    Přeji klidné těhotenství a zdravé miminko :-)

    www.42stupnu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, ale je fakt, že zase 2.11. jsou dušičky a to mi přijde krásnější uctít památku zesnulých a neslavit v tento den svátek dítěte. To je ale taky děs. Proč to není jasně dané :-)

      Vymazat
  10. Ahoj Kačí moc gratuluji k tak radostné události. Dítě je zázrak ♥ Tobias je moc krásné jméno, měla jsem Tobiase a Alexe ve výběru, nakonec mám dvě holčičky Viktorku a Sarah ;-)
    Tenkrát, když jsem dala jméno Viktorie, tak se to moc nedávalo a všichni mě zrazovali, že jí budou říkat bláznivá Viktorka od splavu. Ale já právě v dětství milovala knížku Babička a ano, tam jsem se do jména Viktorka zamilovala ;-)
    Každé jméno se dá říct hezky. A Tobias je nádherné jméno. Přeji Vám všem hodně zdraví.
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že tohle lidi vůbec napadne a naopak si přesně tato jména nespojí s takovou klasikou jako je babička, ale hlavně v pozitivním slova smyslu. Vybrala jsi nádherná jména :-)

      Vymazat
  11. Moje oblíbené jméno, taky jsem ho chtěla pro syna, ale bohužel v minulé práci byl kolega Tobias hrozný debil a to jméno mi úplně zhnusil :D M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Jo tak tohle moc dobře znám. Mám také pár takových jmen :-)

      Vymazat
  12. Ahojky ;) super výběr, byl to i můj favorit, ale po svatbě mám příjmení na Š, takže všechna jména na š, která jsou mimochodem moc krásná, nepřicházejí v úvahu, špatně by se to vyslovovalo. Každopádně varianta se S na konci mi nenapadla a je bezvadná ;) Jinak ve třídě jednoho Tobiáše mám a tak empatickýho kluka v pubertálním věku jsem ještě nepotkala, ikdyž číslo je to teda taky neskutečný ;) něco na těch popisech asi bude přece jen ;) Jo a nejčastějš mu říkam (spíš ho brzdim) Tobino!! :D tak užívej a opatruj se ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tobino je skvělé. Myslím, že to bude jedna z verzí, která bude u nás hodně častá :-D

      Vymazat
  13. Ahoj, taky jsme jména neříkali, nenechali jsme si říci ani pohlaví, takže jsme se dohadovali jak u holčičího, tak klučičího. U holky jsme si nebyly jisty vubec a ta se narodila. Poučena z blogu kusanec.cz jsem věděla že máme 1 měsíc čas, takže holčička byla první den svého života bezejmená. Ale už odpoledne jsme věděli, jen tam nebyla matrikářka. Rozhodovali jsme se mezi dvema jmeny a kdyz se holka narodila, to jedno se mi k ni vubec nehodilo, divala jsem se na ni a rikala si ta jmena a bylo jasno. Tobik je dobry, sice jich ted je docela dost, hlavne miminek, ale Kuranovů zas tolik neni:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem si hodně vědomá, že je to momentálně populární a možná do budoucna si budu říkat, proč jsem ho dávala, ale zatím nikoho neznám a tak je pro mě takové exkluzivní. Doufám, že ve školce a škole jich nebude 5 ve třídě, ale kdyby ano, tak já jsem to jako Kateřina také přežila a teď na to vzpomínám se vtipem :-)

      Vymazat
  14. Mam doma Tobiáše :) Dřív,než se dostal do kalendářů jsem vzdy nasla udaj 12.9 ci 13.9 dle tech starych....slavime tedy temer uz 8let na Marii....nezmenila jsem to ani v dobe,kdy se do kalendaru dostal :) chtela jsem puvodne Tobiase ale bilo by se to s prijmenim,proto ta diakritika.A ve skole mu stejne rikaji Tobiasi 😂 Doma to je proste Tobik,Tobula ci Tobi ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to vidím také na to září a to hlavně z důvodu, že na dušičky se mi to slavit nechce. Ráda uctívám památku zesnulých a myslím, že tento den patří právě jim :-)

      Vymazat
  15. Ahojky Kačí,
    jméno jste vybrali krásné. I já mám doma jednoho, máme teda Tobiáše. Asi tě překvapím, ale my svátek slavíme 13.6. na Antonína. V některých kalendářích je tam jako druhé jméno. Toho 12.9. je podle starého kalendáře a 2.11. se nám prostě nelíbí s čím je ten den vlastně spojený. Je pravda, že Tobiáškovi chodí gratulace na všechny 3 svátky :-).. Jestli bude po tatínkovi, tak je v dospělosti určitě rád oslaví všechny:-).. Jinak doma říkáme Tobi, Tobišku, Tobišu, Tobino a malý si sám sobě říká Bašek (jsou mu 2roky), tak se to u nás celkem ujalo:-D

    Jinak jsem si všimla na insta, že můžeš rodit přirozeně. Už nějakou dobu tě sleduji a vím, že máš problémy se srdíčkem, tak jsem na tebe myslela. Jsem za tebe moc ráda, je to nádherný zážitek i když velmi bolestivý.:-)Přeji ti, aby vše proběhlo tak jak má:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verů, máš naprostou pravdu, na dušičky se mi to také slavit nechce. O 13tém jsem vůbec neslyšela. Koukám, že to je luxusní jméno, když má hned 3 svátky :-D
      Ano ano, už od 7 let mám s ním problémy, až ve 25ti letech mi přišli na to, co mi je a šla jsem na dvě operace. Myslím, že nejhorší mám za sebou, ale stejně mám trochu strach, aby to srdce to zvládlo. Přecijenom tyhle testy většinou dělají v klidovém režimu a ne zátěžovým, co si myslím, že by měli. Protože porod není snadný. Ale věřím, že ví co dělají a oba budeme štastní a v pořádku :-)

      Vymazat
    2. Určitě to zvládnete. Oba jste silní.:-)) A další dny s miminkem jsou dost náročné, tak pak uvidíš, že oproti tomu byl porod úplná hračka :D:-D

      Vymazat
  16. Bydlim na Slovensku a v mem okoli je ted Tobias hodne popularni. V poslednim roce si toto jmeno vybrali 3 kamaradky. Jmeno je to krasne a volila bych variantu bez diakritiky. Preju pohodovy zbytek tehotenstvi a tesim se na dalsi clanky Ze zivota. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je hodně populární. Tady to asi také přijde, nebo spíš už přišlo, ale mě se to ještě nedotklo. Ještě nikoho neznám a nikdo z těch, které mají rodit tohle jméno v plánu nemají. Tak uvidíme. Ale je možné, že se jednou přestěhuji a bude přetobiášováno :-D

      Vymazat
  17. Překrásné jméno . Moc krásné hlavně to jsméno se moc už nevidí :) a hlavně hodně štěstí a zdaravý Vám obou Kačí :)

    OdpovědětVymazat
  18. Krásné jméno :) My mame doma Otakara - jiného jsem zatím toho jména nepotkala. :) Jinak je to Otas, Otan...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé to je také krásné. Takové jméno, na které se skoro zapomíná a přitom je moc pěkné :-)

      Vymazat
  19. Ahoj. Je čtvrtek ráno a před přečtením tohoto článku, jsem si v koupelně na tebe vzpomněla :-) a říkala si: mohli by dát jméno Tobiáš/Tobias. :-) Podotýkám, že jsem nečetla žádný předchozí článek, jen zkouknu na Insta nějaké fotky. Takže tak. Nějaká telepatie, či co :-) Ale někdy se mi to tak stává ... Vybrali jste krásné jméno. Pěkný den vám všem <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je naprosté ujištění, že jsme udělali správně :-) Děkuji :-)

      Vymazat
  20. Tobias je nádherné jméno, také jsem jej měla v záloze ještě s Tadeášem...Uvidíme, třeba ještě jednou...;-)

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj Kačí,

    nemám moc, jak bych přispěla k tématu (zatím! :)), jen jsem ti chtěla napsat, že je radost číst tyto články. Jsou tak úžasně milé, láskyplné a "normální" (v tom nejlepším slova smyslu) :). Přeju vám, abyste byli zdraví a stále si to takto užívali. A Tobias je nádherné jméno :). Měj se krásně, Tereza

    OdpovědětVymazat
  22. My máme Tobiase ;-). Bylo to jediné jméno které připadalo v úvahu, ani na chvíli jsem nepochybovala a teď si neumím predstavit, ze by se jmenoval jinak! Jinak svátek slavíme 2.11., me to prave prijde fajn. Navic je narozený v pátek 13. , takze se to k sobě hodí :-D! Katka Taborska

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Kačí, podle mě vám to k příjmení ladí a určitě jste vybrali moc dobře :) I jména pro holčičky jste vybrali moc hezky, obě se mi líbí, možná trošku víc Lilien, protože Lilinku jsme měli taky ve výběru :) Taky jsme řekli jména dopředu a je pravda, že jsme té kritiky slyšeli hodně, ale nám to názor stejně nezmění, bude to naše miminko, nám se musí jména líbit, nevybrali jsme nic, s čím by mohlo mít děťátko problémy v budoucnu, takže co :)

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Kaci,
    krasne jmeno jste vybrali!

    Ja budu mit jednou Barnabáše 😃 A uz ted-a to to bohuzel jeste neni aktualni zalezitost-se vsichni kolem chytaji za hlavu! I muj pritel, ale vi ze s tim nic neudela a ze si on muze vybrat jmeno pro holku. Az to bude nechcem vedet co to bude... Takze jsme zvedeva co extra vybere on! Ale on je hrozna konzerva a myslim ze vybere neco hrozne normalniho... 😜

    Klidne dny s briskem preji!
    Misa

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj Kaci a Arty :-) tim poslednim dovetkem jsi me dostala. Uplne si pamatuji, kdyz jsem cekala Johanku a tchyni se to jmeno strasne nelibilo. Dokonce mi dala jako darek maly kalendar a v nem zakrouzkovany seznam jmen, ktere by nam doporucila! A to rozhodlo - i kdyby se mi nakonec splasily vsechny tehu hormony, tak Johanka byla jasna volba :-D a jsem stastna do ted.
    Tobiskovi i vam prejeme krasne prospivani a brzy se zase tesim :-*

    OdpovědětVymazat
  26. Skvělá volba. My do dnes výběru Tobiáš nelitujeme! Jen mi tenkrát bylo řečeno, že Tobiášové jsou pěkný lumpové. Mávala jsem nad tímto rukou, ale teď po dvou letech, co ho máme doma, to musím za nás potvrdit :-D Je to neskutečnej ďábel, osobnost a lumpík :-D Je ho všude plno, ale je s ním velká sranda! :-) Držím palce, ať je vše v pořádku! Pěkný večer!:-)

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj Kačko, gratuluju vám k výběru jména - také máme doma Tobiase a říkáme mu hlavně Tobísku, ale taky Tobčo, Tobouši, a všelijak jinak. Je to jméno, ze kterého se dá vytvořit spousta zdrobnělin. Svátek slavíme 2.11., a to proto, že má v ten den mají narozeniny Tobíkův děda a prababička. Myslím, že v českém kalendáři má právě 2.11. svátek Tobiáš a 12.9. vychází z německého (rakouského) kalendáře, kde je v ten den uvedeno jméno Tobias.
    Přeju pohodový zbytek těšení se na Tobíska :-) Kristýna

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj Kačí, objevila jsem tvůj blog a instagram teprve před pár dny a už teď vidím, že jsme měly stejné potíže s otěhotněním a teď i stejně nahlížíme na ty naše poklady jako na největší zázraky (a oni jsou!!) Tím, že nám nešlo téměř rok počít miminko, tak si teď mnohem více ceníme naší malé princezny a nyní jsem vděčná, že jsem pochopila, že spousta věcí na světě nejsou samozřejmosti. Mateřství si tak užívám mnohem intenzivněji, než kdyby otěhotněla hned po prvních pokusech. K výběru jména pro vašeho chlapečka jen tleskám. My měli pro chlapečka totiž úplně stejné, také ve znění Tobias. Pro holčičku, která se nám narodila jsme vybrali jméno Ella a pokud bychom někdy měli další holčičku, tak by to byla Lily. Včera jsem do noci hltala tvé články o cestě k miminku. My šli s partnerem paradoxně řešit také umělé oplodnění do ISCARU a když jsem četla tvé negativní zkušenosti, tak jsem hrozně šťastná, že jsme jejich služeb nakonec využít nemuseli. Jsme ten případ, který to šel řešit a už jsem byla těhotná. Díky Bohu!! Ráda bych se tě zeptala, zda po článku Cesta k miminku 10 je nějaké pokračování? Další články jsem už nenašla....Moc děkuji a moc ti fandím. Ahoj Markéta

    OdpovědětVymazat