DYZAJN MARKET VÁNOCE Z POHLEDU FOOD BLOGERA


V neděli jsem se opět vydala na Dyzajn market. Je totiž na vánoční téma a tak jsem se tam o to víc těšila. Jak už jsem vám několikrát psala, já jsem spíše podzimní a zimní člověk a tak si naplno užívám chvíle, kdy je zima, já si mohu koupit horký čaj na zahřátí a čerpat atmosféru ze všech světýlek a celkově vánoční výzdoby.

V neděli bylo trošku zákeřné počasí. Chvíli pršelo, chvíle ne, ale hlavně foukal strašně moc silný vítr, že jsme si mysleli, že nás to unese. Po příchodu na Dyzajn market jsme zjistili, že tento pocit nemáme jen my, ale i stánky.

Vydali jsem se projít stánky v podchodu, které vítr šetřil. Tam jsme narazili například na tyto úžasné lahvičky.
Nebo také různé brože.
Ale také krásné keramické kousky. Jak nádobí, tak třeba tyto prasátkovské kasičky.
Narazila jsem tam i na ponožky. V dnešní době jsou tyto vzorované velmi populární. Já je tahám také, ale úplně je miluji na mužích, když je mají třeba do obleku. Hned je to takové veselejší.
Vzorované válečky asi už znáte. Je to super tip na vánoční dárek. Já ho mám doma a jsem s ním maximálně spokojená. Stačí vyválet placku. Pomoučit váleček a převálet placku. Pak jen vykrajujete a máte krásně vzorované cukroví nebo sušenky.
Všude kolem bylo i hodně porcelánu. A také tohoto rozkošného.
Nebo také přírodní mýdla. Zase super tip na dárek.
Potěšil mě i tento stánek. Naposledy jsme na tyto trička koukali a mají úplně úžasný nápisy i materiál. No a nyní měli i velikosti pro děti. To bylo úplně roztomiloučké.
Aaaa konečně se blížíme k těmto hračkám. Já je tak miluji. Až jednou budu mít děťátko, tak budu rozhodně ujíždět na tomto stylu. Je to jednoduché a přitom tak krásné. Takže, že by zase další tip na dárek? :-)
Hned vedle se nacházel stánek PsiMotylek.cz. Už jste o této značce ode mě mohli slyšet. Protože jí moc ráda podporuji.
Z prodeje jde vždy 30% útulkům, takže pokud koupíte motýlka nebo dnes už i šátek pro svého pejska nebo kočičku, tak automaticky jste udělali dobrý skutek a podpoříte útulky. Není to krásný nápad.
Já už mám doma dva pro moje psí holky a jsou vážně úžasný.
Dokonce připravili i vánoční kolekci.
A dokonce i naušnice a brože pro paničky. Ať se k sobě hodíte :-)
A úplnou novinku mají reflexční motýlky. Takže svého hafana uvidíte i ve tmě.
Kačka vyrobila naprosto úžasné logo a to od nového roku začne přidávat i na motýlky. Takže vždy uvidíte, kdo všechno podporuje útulky touto značkou.
A tohle jsou ty šátky, o kterých jsem mluvila. Jsou oboustranné. Takže máte hned dvě varianty. A musím uznat, že jsou opravdu slušivé.
A další stánek, za kterým jsem letěla s otevřenou náručí je Luckavo.cz. Lucka je moje bývalá kolegyně a naprostá šikula.
Vyrábí porcelánové kousky. Ať misky, vázy, naušnice a nebo třeba porcelánové plecháčky.
A přesně tyhle tři plecháčky jsem si také z Dyzajn marketu odvezla. Pije se z nich naprosto úžasně. Lucka vyrábí velikost na čaj, na kávu s mlékem a také ne espresso.
Tyhle misky jsem také obdivovala a jestli se vám také líbí, tak se podívejte na https://eshop.luckavo.cz/.
A tyhle hrníčky mají také příběh, jako vše z Lucčiný kolekce. Říká jim ranní hrníčky a každý hrníček má zespoda natisknutý čas. A záleží už jen na vás, jestli si koupíte čas pro sovy nebo třeba spáče. Prostě jaká je ta vaše ranní hodina.
Tyhle koule mě také baví, postaví se to na vázu a krásně v tom kytičky drží.
Poté, co jsme si prošli stánky, tak jsme to mířili k food zóně.
Po cestě jsme si poslechli živé vystoupení kapely.
A zašli pro nápoj k Herbert sirupy. V létě běžně dělají úžasné perlivé limonády plné ovoce a bylinek a nyní dělali úžasné teplé nápoje opět plné bylinek a ovoce nebo kusů zázvoru.
Jeden ze stánků, který málem odletěl byl Na italské farmě. Prodávali čerstvé těstoviny nebo různé skleničky plné italských pochutin na doma.
Třeba tuto skleničku, kde je rizoto pro dva nebo také rajčatové pesto.
Po chvíli jsem neodolala a zašla k asijským dobrotám. Objednala jsem si tyto vepřové knedlíčky. Minule jsem měla kachní a to mi chutnalo mnohem více.
Arty jako vždy přišel k Frank´s. Pokaždé, když tam jsme, tak dělají jejich výtečné burgery. Musím uznat, že už to mají vychytané.
Jedna z novinek ve stáních je tento knižní koutek. Myslím, že to je úžasný nápad. Najdete tam spoustu knih z antikvariátu, které opět můžou udělat obrovskou radost pod stromeček.
A abychom to slané něčím zajedli, tak jsme si zašli na palačinku. Jednu čokoládovou a druhou se skořicovým cukrem.
Skořicová byla lehce suchá a z čokoládové to zase teklo všemi stranami. Takže jsem byla jako co? Jako čuně.
A tady už je pár fotek z ostatních food stánků.
Krásné kousky z Upekla.
Dokonalé cupcakes z Cupcake land.
Tak a teď mi prozraďte, kdo jste tam byl a kdo se tam chystá tento víkend? Protože mám pro vás dobrou zprávu. I tento víkend se koná Dyzajn market a opět na Náměstí Václava Havla čili vedle Národního divadla, na bývalé Piazetě.

2 komentáře:

  1. Nádherné fotky... tiež by som šla, keby som bola v Prahe.


    Zvláštne dievča
    Čítanie je sexy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koná se 5x do roka, tak třeba stihneš alespoň nějaký. Já už se těším na ten jarní :-)

      Vymazat