GRILOVANÝ HERMELÍN S CITRONEM A ROZMARÝNEM

A mám tu pro vás další grilovací recept, který jsem připravovala pro firmu Sedlčanský. Jak už jsem vám několikrát psala, tak maso jím minimálně a tak grilování sýrů mě opravdu baví.

Od doby, co jsem na sýr nasypala pouze koření uběhla delší doba a nyní se snažím spojit více zajímavých chutí právě s grilovacím sýrem.

Sýr mi přijde velmi dobře kombinovatelná chuť a tak ho miluji jak na slano, tak na sladko. Tentokrát jsem si vybrala spojení chutí, které miluji například v limonádě. Rozmarýn a citron. A se sýrem? Je to dokonalost. Určitě to zkuste.

Doba přípravy: 10 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4

INGREDIENCE:

  • 1 balení sýrů na grilování (4 ks)
  • 1 citron
  • 4 snítky rozmarýnu
  • olivový olej

Postup, aneb jak jsem postupovala já:
 Hermelín si rozkrojíme.
 Rozmarýn pokrájíme na drobno.
 A posypeme ho na spodní část hermelínu.
 Také opepříme.
 Nastrouháme citronovou kuru a posypeme jí na rozmarýn.
 Přiklopíme vrchní částí hermelínu a zakápneme olivovým olejem.
A zabalíme. V tuto chvíli grilujeme hermelín cca 4 minuty z obou stran. Ale záleží, jak máte gril rozpálený.

Podáváme s kouskem pečiva a třeba nějakou zavařeninou. Tak to má rád můj manžel :-)



2 komentáře:

  1. Mnam, už se těším, až budeme zase grilovat hermelín, ty mi vždycky uděláš takový chutě ;)

    tripsandweekendactivities.wordpress. com

    OdpovědětVymazat