Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

neděle 15. května 2016

MŮJ VLASTNÍ BURGER V RESTAURACI? ANO MŮŽETE SI NA NĚJ ZAJÍT!

Mám pro vás naprosto úžasnou zprávu. Tedy aspoň já jsem z ní totálně nadšená. Protože sny se plní. Ano plní!

Určitě znáte restauraci Le burger (pokud ne, níže přiložím video). A právě s touto úžasnou restaurací, která připravuje americké burgry s francouzský šarmem (proto Le burger) jsem se spojila a vymyslela můj vlastní burger, který budou u nich prodávat.

Je to tak. Můj vlastní burger v Le burger, na který si budete moci zajít, ochutnat a napsat mi, jak jste si pošmákli.

K dostání bude ode dneška (16. 5.) každý všední den od 14:00 do 18:00 hodin, po dobu 14ti dní.
Cena jednoho velkého burgru je 168 Kč.
Láká vás to? Já ho miluji a jak už jsem vám jednou psala, tento burger nadchne jak masožravce, tak vege lidi. Je totiž sice bezmasý, ale je v něm steakový obrovský portobello žampion. Stále vám to nic neříká? Podívejte se detailně na recept, který jsem i pro vás připravila.
V něm zjistíte přesný popis nanášení ingrediencí a hlavně složení. A neříkejte, že vás to nezaujalo. Já ho naprosto miluji a dala bych si ho kdykoliv. Protože hovězí burger mají všude. Ale tohle?
Pokud si na něj zajdete, tak mě nezapomeňte označit na Instagramu nebo Facebooku. Ráda se na tu vaší radost z něj podívám a hlavně: "Přeji dobrou chuť!".
Příhoda z první přípravy burgerů:
Vegetarián nebo masožravec? V tomhle případě oba. Důkazem je i můj bratr (jakožto obrovský masožravec, který bez masa nepřežije jediný den).

O víkendu jsem se rozhodla dělat poprvé Portobello Burgry. Co že je to to Portobello? Jak zjistil můj drahý bratříček v okamžiku, když přišel k nám domu, tak je to obrovská houba. V jeho tváři bylo vidět trochu zklamání a hlavně nejistota.

Cože, houba? Nebude hovězí? A já s obrovským úsměvem, ne ne bude houba :-D V tu chvíli jsem ale věděla, že si to zamiluje.

Takže jsem se vrhla do přípravy a zkombinovala rajčata, pesto, majonézu, špenát, sýr a Portobello. A jak to dopadlo? Všichni jsme si spokojeně pochutnávali a na konci prohlásili, že tohle rozhodně musíme připravit znovu!

K tomu jsem připravila Domácí bulky a Domácí majonézu.

Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 5
INGREDIENCE:
  • 5 Portobello žampionů
  • 5 bulek (nejlépe domácích viz. recept výše)
  • bazalkové pesto
  • majonéza
  • 1 velké rajče
  • 100 g fera sýru nebo balkánského
  • balení čerstvého nebo zmraženého listového špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 8 sušených rajčat
  • sůl, pepř
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si  připravíme bulky. Já je pekla a určitě se to vyplatilo. Recept ZDE.
 Poté si připravíme majonézu. Já také dělala domácí. Recept ZDE.
Nakonec z přípravy si pokrájíme všechny suroviny. Takže propláchneme špenát, pokrájíme na drobno nožičky od žampionů, na plátky sýr a rajčata, na mini kostičky česnek a na kostičky sušená rajčata.
Rozpálíme si pánev, vložíme na ní na kostičky pokrájené nožičky od houby a opečeme je. Poté přidáme špenát, který podlijeme 1 dcl vody.
 Přidáme pokrájený česnek.
 Sůl.
 Pepř a spaříme. Nemusíme moc dlouho. Ať si uchová svou čerstvost. Stačí než se vypaří voda.
 Rozpálíme si gril nebo pánev a potřeme ho trochou oleje nejlépe ze sušených rajčat.
 Poté potřeme houby také olejem z rajčat.
Osolíme.

 Opepříme. A zprvu opékáme hlavičkou dolu.
 A vložíme Portobello houby na gril. Opékáme 5 minut z jedné strany a 5 minut z druhé strany.
Rozřízneme si bulky.
 Po chvíli začnou houby krásně vonět.
 Opečeme je z jedné strany.
 Po chvíli začnou  měknout a zlátnout.
 Chvíli před podáváním přidáme bulky a prohřejeme je.
 A na hlavičky hub položíme sýr.
 Spodní housku potřeme pestem.
 Přidáme majonézu.
 Přidáme plátek rajčete.
 Na rajče položíme houbu se sýrem.
 Přidáme spařený špenát.
 A sušená rajčata.
 A jdeme do finiše. Přiklopíme vrchní bulkou.
 Uprostřed propíchneme špejlí a podáváme.
 My si k burgrům dali belgické pivo.
 A tady je průřez.


Content Marketing – Elite Bloggers

5 komentářů:

  1. Ale mňam. Tak ten si doma určo udělám, jen sehnat ty houby :-). Akorát muž si asi nedá neb houby vůbec nejí takže už slyším ten "nářek" :-D

    OdpovědětVymazat
  2. To je neskutečný!!! 👌🏻 Musím na něj zajet 😊 Doma bych si to mohla udělat leda tak pro sebe, skoro všichni houby nejedí 😞

    OdpovědětVymazat
  3. Burger jsem měla jednou, ale nechutnal mi :( Tak možná jednou zkusím tenhle, protože i když jsem houby dřív moc nejedla, myslím, že už by mi mohly chutnat, budu doufat, že mě tento burger příjemně překvapí. Díky za skvělý tip :P

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá výborně :) Mě by ani nevadilo že tam není maso, poslední dobou mě bezmasé pokrmy jen a jen překvapily, v dobrém :)
    Šárka

    OdpovědětVymazat