CHŘESTOVÁ OMELETA

Já osobně vajíčka k snídani nemám ráda, ale manžel je miluje. A tak jsem si řekla, že mu je jednoho dne připravím rovnou do postele.

Znáte to, otevřete oči a první, co vidíte je sklenice plná čerstvě vymačkaných pomerančů, talíř s omeletou a krásně zeleného chřestu a kousek sladké tečky. Pokud to neznáte, tak to určitě zkuste. Ať už připravit pro svou drahou polovičku (to člověku také udělá radost) nebo to nenápadně nadhoďte a třeba vám ji připraví.

Když jsem připravovala tuto bylinkovou omeletu se zeleným chřestem, tak jsem byla zvědavá na reakci manžela. A ten byl v sedmém nebi. Takže mise splněna a úžasný den mohl začít.

Doba přípravy: 10 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 1 ks

INGREDIENCE:

  • 2 vejce
  • 1 polévková lžíce pokrájené plocholisté petrželky nebo pažitky
  • sůl, pepř
  • lžička másla
Příloha:
  • 6 ks chřestu
  • 2 jahody
  • balsamico


Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si vyklepneme dvě vajíčka do misky. Nejlépe ta šťastná nebo domácí.
 Přidáme lžíci bylinek.
 Osolíme a opepříme.
 Dáme si vařit vodu a když je vaří, tak jí osolíme a přidáme do ní chřest. Ten vaříme 1,5 minuty.
Vodu slijeme a rychle chřest zachladíme. Tím se proces vaření zastaví a chřest bude stále krásně zelený a plný chuti.
 Rozpálíme pánev na střední plamen. Když je pánev rozpálená, tak na ní dáme lžičku másla.
 A nalijeme směs z vajíček.
A necháme pomalu opékat. Jakmile je omeleta upečená a na povrchu stále lehce mazlavá, tak je ta správná chvíle jí stáhnout z plotýnky.
Omeletu přendáme na talíř. Měla by díky máslu lehce sklouznout. Položíme na ní chřest a přeložíme z obou stran.

Já jsem k tomu připravila ještě malý salátek z jahod a chřestu, který jsem zakápla balsamicem. Je to výborná kombinace.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.    

6 komentářů:

  1. Jsou nádherné, úplně k nakousnutí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kačenko ty jsi svýho miláčka teda hýčkáš.Receptík je super,jednoduchý a rychlý.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak takovou snídani bych si nechala líbit. Vejce miluju a chřest se letos také zařadil mezi mé oblíbence.

    www.42stupnu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak šup do toho. Má mít sezonu jen do půlky června :-)

      Vymazat