8. SOUTĚŽ

Dobré ráno,
dnes s lehčím zpožděním, ale přece.

A o co se bude soutěž právě v 8. soutěži? Budeme soutěžit o úžasné mouky od Babiččina volba. Už jste si totiž asi mohli všimnout, že i pro Babiččinu volbu píši recepty. A moc ráda.

Jednoho dne, kdy Babiččina volba oslovovala blogery uspořádali blogerskou akci v Chef parade, kterou vedla Janča popečníčková a Terka Foodlover. V pozvánce byla jedna informace, která mě opravdu zaujala.

Janča tam psala, že s Terkou testovaly mouky a že z jedné upekly bábovku a že i druhý den byla bábovka, jak čerstvá. To mě hodně nalákalo a těšila jsem se, až zkusím ty jejich novinky. Jednalo se totiž o dortovou, kynutou a křehkou mouku. Přesněji Mouka dortová, Mouka kynutá a Mouka na křehké těsto.

První zkušenost byla opravdu super. Kynuté těsto je opravdu krásně nadýchaně a vždy mi naprosto božsky nakyne. Quiche z křehké mouky je zase tak křehoučký a lahodný, že mu nejde odolat.

A tak jsme si s Luckou, která Babiččinu volbu zastupuje, že vymyslíme soutěž pro vás, abyste tyto mouky mohli také vyzkoušet a udělat si na to vlastní názor.

Tak jdeme soutěžit...

JAKOU MOUKU OD BABIČČINA VOLBA BYSTE POUŽILI NA UPEČENÍ TÉ NEJLEPŠÍ BÁBOVKY?


O co se hraje?
2x 10 kg mouky + 2x chňapka + 2x látková taška


Po zveřejnění všech soutěží vydám jeden článek, ve kterém uvedu vítěze všech soutěží!!!

Krásný den
Kačí 



114 komentářů:

  1. Určitě všechny ;-) , používám jen tuhle mouku a ještě se mi nestalo, že by se mi nepovedla. Nejčastěji použivám polohrubou z třeného těsta, ale už i novinku na kynuté jsem vyzkoušela na bábovku s ořechy a taky se moc povedla. Je to skvěla volba na všestrane použití .

    OdpovědětVymazat
  2. Dobré ráno přeji,
    tak já jsem v pečení absolutní začátečník, takže když už peču, tak přesně podle receptu nebo alespoň od oka podle receptu. Podle všeho to tak asi zůstane, protože máma peče leta letoucí a stejně potřebuje mít ingredience přesně na gram...:D S tou výjimkou, že ona už má recepty v hlavě (i s tou gramáží).
    No a k tématu.. od Babiččiny volby mám doma dvě klasické mouky a to hladkou (zelenou) a polohrubou (modrou). Na klasickou bábovku ke kávičce používám tu MODROU. Ale každopádně bych ráda vyzkoušela tu Žitnou...tu jsem ještě neměla...Už teda ne na bábovku, ale na chlebík nebo tak něco. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zatím jsem nezkoušela použít dortovou mouku, takže možná bych zkusila tu. Každopádně obecně nejvíce peču s hladkou moukou, takže bych volila buď tu, nebo tu dortovou, abych ji otestovala.Pravda, takových 10 Kg mouky by se mi náramně hodilo, chystají se samé oslavy, tak budu péct o sto šest :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, miluji křehká těsta, takže rozhodně bych použila mouku Babiččinu volbu na křehká těsta. Nicméně jak budu tvořit manželovi a dceři dort, určitě sáhnu po dortové :) Kynutá těsta moc nedělám, ale vyzkouším taky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Běžně kupuji obyčejnou mouku od Babiččiny volby, ale minule jsem při nákupu ve spěchu omylem vzala "Dortovou mouku". Nejprve jsem se bála, jaká konzistence těsta z toho vznikne, ale úplně zbytečně. Do bábovky jsem ještě přidala nastrouhaná jablíčka společně se skořicí a od té doby se tohoto receptu držím. Bábovka byla křehká a krásně vláčná a druhý den byla ještě lepší. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. určitě hladkou mouku dortovou, ta je na mou bábovku ta nej :)

    OdpovědětVymazat
  7. Určitě hladkou mouku dortovou! Zkoušela jsem s ní i jejich recept na Malinovou bábovku a byla prostě úžasná, doporučuju! :)) marsela.cervenakova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Já už delší dobu nekupuji jinou mouku než Babiččinu volbu. Před časem mi bylo divné, proč se z těch levných muk ze supermarketů veškeré moučníky tak divně rozpadají, nedrží pohromadě a po upečení má těsto divnou texturu. Zkusila jsem tenkrát koupit Babiččinu volbu, jejíž vyšší cena (asi nejvyšší ze všech?) je naprosto oprávněná, protože za kvalitu se prostě platí a v tomto případě se to rozhodně vyplatí. Myslím dokonce, žes mě k ní přivedla ty, Kačí :) Já bych použila všechny tři, upekla bych tři bábovky :) zajímal by mě totiž výsledný rozdíl!

    OdpovědětVymazat
  9. Zatím jsem měla možnost vyzkoušet mouku na kynutí. Pání a jaký ten velikonoční mazanec byl ! Na moji klasickou a taky nejlepší mramorovou bábovku bych použila mouku dortovou.

    OdpovědětVymazat
  10. Dobré ráno, na bábovku bych použila hladkou mouku dortovou. Tuto mouku mám již ověřenou a nikdy jsem s ní neměla sebemenší problém. Každému ji doporučuji.

    janikovapetra@atlas.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Myslím,ze bych využila všechny ale nejvíc asi tu mouku dortovou :-)Protože pecu nějaký dortik nebo piškot každý týden většinou na vikend hlavne to mého muže ,který je miluje

    OdpovědětVymazat
  12. Dobré ráno Kačí:-)
    Já bych na upečení té nejlepší bábovky použila mouku Babiččina volba dortová. Už jsme z ní pekli bábovky, dortové korpusy i muffiny a cupcakes a byly bezkonkurenční, ten rozdíl v mouce je na struktuře upečeného těsta i na chuti opravdu znát. Ale jejich mouky použivám všechny a mám jich doma pěknou zásobu, i když zásoby mi rychle ubývají :D
    Přeji pěkný den :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Dobre ráno Kaci 😄 Ja bych určitě sáhla po hladké a nebo bych vyzkoušela speciál dortovou. Ale u nás doma stejně nejvíc ocení me kynuté koláče s drobenkou. Takže bych sáhla po te na kynuté těsto.
    jackovova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. Já moji nejoblíbenější bábovku peču z polohrubé, ale z této "kolekce" bych použila dortovou:)
    Šárka

    OdpovědětVymazat
  15. Dobré dopoledne! ;)
    Vsadila bych na mouku Babiččina volba dortová :) Bohužel se mi ji u nás ještě nepodařila sehnat...

    OdpovědětVymazat
  16. Babiččiny mouky jsou super, na sušenky si nemůžu vynachválit tu na křehká těsta! A na bábovku by přišla určitě dortovä! ;-)

    OdpovědětVymazat
  17. Z Babiccine mouky mam odzkouseny a vysledky jsou zarucene nejlepsi :-) na babovku bych pouzila mouku dortovou.

    OdpovědětVymazat
  18. Ja jsem použila zatim jen mouku na křehké těsto ze ktere jsem udelala jablecny kolac a byl skvělý ;) do budoucna bych chtela vyzkoušet mouku nankynute testo tak jsem zvedava ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Já nikdy nevěřila, že by speciální mouky měli nějaký velký vliv na pečení, ale když tak čtu ty reakce všechna v instagramovém a blogovacím světě, tak si na ně začínám také brousit zuby :D
    A na bábovku? Těžko říct... Asi tu dortovou. Já bábovku delavam z třeného těsta a to že smesy polohrubé a hladké mouky. Já
    Západně by se to muselo vyzkoušet :D
    Přeji krásný čtvrtek!

    OdpovědětVymazat
  20. Dortovou mouku.

    babocka.t@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Většinou peču z obyčejné hladké nebo polohrubé Babiččiny... Ale tipla bych si dortovou ;-)

    OdpovědětVymazat
  22. Babovku jsem vzdycky pekla s hladkou moukou. Parkrat se mi stalo, ze kdyz jsem ji mela malo nebo dokonce vubec, bodla i polohruba :D Jednou jsem zkousela bezlepkovou a nejak to nebylo ono (bezlepkari ale chutnala :D). Naposledy jsem delala babovku ze spaldove mouky a byla vyborna! :) V peceni rada experimentuji a zkousim nove veci, takze na pristi babovky bych pouzila mouku dortovou a na krehke pecivo, ty jsem zatim jeste nemela tu cest ozkouset :)
    ja.wipp@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Nestačím dnes kulit oči na informace které jsem se dnes dozvěděla, je to neuvěřitelné, ale na zítra mám péct dort a dnes odpoledne mám v plánu si nachystat korpus, vůbec jsem netušila o tom, že mouky od Babičky mají nějaké novinky, vždy jsem narazila na klasiku, ale je fakt, že jsem se ani moc nerozhlížela po novinkách. Každopádně hned po práci běžím do krámu si koupit na dortovou mouku a hned dnes mám krásnou příležitost ji vyzkoušet. A že by jsme si o víkendu udělali i nějaký Quiche, třeba tvůj slaninovo cibulový?? :-D Děkuji moc za informaci.
    Ale každopádně naši nejoblíbenější tvarohovou bábovku pečeme z hladké mouky. :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Hezký den Kačí, k pečení bábovky používám hladkou dortovou mouku je skvělá, jako všechny mouky od babiččiny volby.

    OdpovědětVymazat
  25. Ahojky:)
    Já bych určitě použila mouku na dortové těsto, protože to zní úplně báječně :-)
    cassic@email.cz

    OdpovědětVymazat
  26. na bábovku používám jedině hladkou dortovou a je to s ní perfektní :)
    Tereza.Dr@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Jelikož my kynutou bábovku neděláme, já bych použila Dortovou mouku. Ale jak tak přemýšlím o tom kynutém těstě, už jsme dlouho neměli valašské koláče, asi bych měla zadělat. ;)
    misiivanousova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  28. Na bábovku jako většina jedině dortovou, peču z ni mrkvove muffiny s orechy a skorici a je to paráda! Z mouky na krehka těsta zase dělám tartaletky. Tu na kynuta jsem ale ještě nezkoušela. :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj Kačí, už jsem vyzkoušela všechny a můžu říct, že jsou super. Jinou mouku už nekupuji. Honzovy buchty z mouky na kynutá těsta, jsou boží. Z dortové jsem pekla makovou bábovku a z křehké marcipánové sušenky. A mohla bych pokračovat. Jsem ráda, že se objevily na našem trhu. Přeji krásný den :-)

    OdpovědětVymazat
  30. Na bábovku k nedělní kávičce používám hladkou mouku dortovou, minule jsem zkoušela bábovku mrkvovou a do ní jsem dala jak dortovou mouku tak částečně žitnou, hodně perníkového koření, skořice, jedno jablíčko....a taková dobrota vláčná to byla. Pokud chtěl člověk ještě víc zhřešit, tak polít jí tmavou čokoládovou polevou a je to tedy skvostná dobrůtka :-) Ale zajímaly by mne i další mouky, které Babiččina volba nabízí...mouka na křehké těsto je tedy i pro mě další volbou při příštím nákupu :-)

    OdpovědětVymazat
  31. Zatím jsem z Babiččiny volby pekla jen jednou a to Focacciu z té na kynutá těsta a byla výborná, asi nejlepší jakou jsem kdy pekla. :-D A bábovku bych možná zkusila jak z dortové tak na křehká těsta, zajímal by mě rozdíl. :-)

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj, záleží jako bábovku. Tvarohovou bych asi použila 1:1 polohrubou a dortovou. A piškotovou z čistě dortové.

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj Kačí, zatím jsem zkoušela jenom na kynuté těsto a musím říct, že buchty byly jedna báseň. Jinak zanedlouho bude mít moje sestra narozeniny a plánuji jí upéct dort, tak to určitě sáhnu po dortové. :)

    OdpovědětVymazat
  34. Záleží na tom, jakou bábovku chceme dělat. Buď dáváme do tvarohové bábovky klasickou polohrubou nebo se na ty ostatní dobře hodí dortová :)

    OdpovědětVymazat
  35. Anna Rambousková28. dubna 2016 v 14:55

    To jsem ještě nezkoušela, ale nejspíš tu dortovou. Já používám klasickou polohrubou pšeničná od babiččiny volby.
    ana.rambouskova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  36. hladká
    terezie.simotova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Asi by som použila tú tortovú múku ☺ Doma mám múku na krehké cestá a je super ☺

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj Kačí, Já dělám bábovku půl na půl hladká a polohrubá mouka. Babiččiny mouky mám vyzkoušené asi všechny. Jsou super a ty taky. Určite se zapojím i do dalších soutěží.

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj Kačí,
    ja dělám tu naší nej bábovku půl na půl hladká a polohrubá mouka. Jinak vyzkoušené mám asi všechny. Jsou super stejně jako ty a tvoje soutěže. Určitě se zapojím I do dalších.

    OdpovědětVymazat
  40. Ráda tyto mouky používám, oblíbila jsem si dortovou, ale vždy mám doma ještě v záloze polohrubou a hladkou :-) Jana
    aquaG@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  41. Ahoj. Dortovou vidím poprvé, tak bych jí určitě chtěla vyzkoušet .

    OdpovědětVymazat
  42. já bych zkusila dortovou... už jen proto, jak se jmenuje... když je někde slovo dort, tak se to přeci nemůže pokazit :D

    OdpovědětVymazat
  43. Ahoj Kačí...Babiččina volba je pro mě jasnou volbou při rozhodnutí kterou mouku koupit...a na naší oblíbenou bábovku že šlehačky používám Babiččinu volbu hladkou prémiovou.Na velikonoční beránky jsem použila hladkou dortovou a musím říct že beránci byli jako obláček,takže příště zkusím i na bábovku:-)No a chystám se v co nejbližší době zkusit i mouku na kynutá těsta na bábovku bavlněnou, což je recept mojí prababičky,která ho předala mé babičce, babička mojí mamince, maminka mě a já ho někdy předám třeba i své dceři a takhle to s naší "bavlnkou" bude pokračovat dál...

    OdpovědětVymazat
  44. Naší zatím nejoblíbenější bábovku pečeme z obyčejné hladké mouky, ale věřím, že když příště použijeme křehkou nebo dortovou mouku od Babiččiny volby bude bábovka ještě lepší😊👌🍰

    OdpovědětVymazat
  45. Babiččinu volbu používám jen ty tři základní druhy, takže bábovku dělám z hladké. O dortové už jsem četla, někdy určitě zkusím. Ale když jsem teď najela na jejich stránky, tak jsem koukala, že dělají i chlebové mouky, což mě překvapilo, tak snad ji u nás seženu, ta mě zajímá :D.

    OdpovědětVymazat
  46. Na bábovku bych asi použila obyčejnou hladkou :) A nebo bych zkusila kouzlit a mixovat a smíchala bych více druhů :D Určitě bych ale někdy chtěla vyzkoušet (na dort) dortovou mouku, protože by mě zajímalo, jak moc by se korpus lišil od korpusu z obyčejné mouky :)

    OdpovědětVymazat
  47. Ahoj Kačí nejraději dělam z té hladké mouky od babičiny volby . Jsou velmi dobré i vsechny krásně se s nima dělá ale taky mam rada mouky Bio a celozrne a spaldlové

    OdpovědětVymazat
  48. Tyhle mouky mám moc ráda - líbí se mi jak jejich marketing, tak hlavně to, jak skvěle fungují v jakémkoli těstě, a jak se s nimi dá kouzlit :) Na bábovku bych použila určitě dortovou, a přihodila bych do těsta trochu nastrouhané mrkve, a navrch tvaroh. Carrot cake bábovka je top! :)

    OdpovědětVymazat
  49. Většinou jsem pekla z pšeničné polohrubé,ale naposledy jsem vyzkoušela dortovou a bábovka byla (trochu se budu vychloubat :D ) dokonalá. linda@stejskal-cz.com

    OdpovědětVymazat
  50. Na bábovku používám hladkou mouku :) a je výborna :)
    liondande@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  51. Páni, opravdu druhý den jako čerstvá? Určitě bych použila mouku dortovou. Už si představuju, jak se taťka po buchtě olizuje, to je jeho. Budu ji muset zkusit a porovnat!

    OdpovědětVymazat
  52. Dortovou...mňam, když se mluví o bábovce, hned bych ji upekla, teď už jen chybí ta mouka :-)

    OdpovědětVymazat
  53. Používám a použila bych i v budoucnu speciální Dortovou mouku - s ní těsto hezky "drží pohromadě" a nedrobítkuje se :-)
    Pěkný večer přeji
    mishaoriflame@post.cz

    OdpovědětVymazat
  54. dortovou! Miluju babovku s nutellou a s touto moukou se rozplyva na jazyku, ještě vic, nez předtim :) a to jsem si myslela, ze uz to vic neni možné :)

    OdpovědětVymazat
  55. Pro sebe vetsinou pecu zdrave babovky z mrkve a vlocek ale dceri pecu klasiku trenou babovku z dortove hladke mouky.

    OdpovědětVymazat
  56. Osobně tuto mouku znám pouze od vidění a ne tak často, takže je tohle dělení pro mě novinkou.. Zvládnu, hladká, polohrubá, hrubá a pak ještě možná žitná celozrnná, když jsme pekli zdravé cukroví na vánoce ;-) Ale podle popisku, bych nejspíš použila dortovou, kdybych objevila, a nebo hladkou ;-)

    OdpovědětVymazat
  57. dortovou :) ps: miluju pečení! ♥

    OdpovědětVymazat
  58. Značku mouky Babiččina volba jsem si už několikrát všimla, jak b obchodě, tak u tebe na instagramu, ale sama jsem si jí nikdy nekoupila. Zrovna koukám na jejich stránky. Hladkou, hrubou, polohrubou..jasně klasika znám. Já nejraději peču z celozrnných, kokosových, špaldových, žitných atd. Peču hrozně ráda a mouku klasiku jsem úplně vyřadila. Ale nestačím koukat, že existuje mouka dortová, kynuté těsto nebo křehké pečivo. Když peču, nepřidávám do těsta pouze jeden druh, ale navážím si mouky alespoň dvě nebo tři a kombinuji. Takže bych je určitě vyzkoušela v kombinaci a dortová mě moc láká. I když nevyhraju, tak až na ní narazím , tak jí okamžitě kupuju.
    Má nejoblíbenější bábovka je levandulová, letos si určitě vyžádá změnu složení:-)

    Gábi

    gaabinnka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  59. No já bych ji upekla asi z pohankové, ale znám spoustu lidí, kteří by tento dárek ocenili. A jsem si jistá, že by volili v tomto případě dortovou:)

    OdpovědětVymazat
  60. Já osobně bych použila mouku na křehké těsto. Třená bábovka by byla po ní určitě ještě křehčí a na jazyku by se rozplývala ještě více. No prostě mňam :)

    OdpovědětVymazat
  61. Ahoj Kačí:) já bych bábovku upela pro sebe z ovesných vloček, ale pro rodinu rozhodně z té dortové:) Anežka

    OdpovědětVymazat
  62. Sáhla bych po dortové. A jak tak přemýšlím nad bábovkou, dostala jsem na ní hroznou chut :) !!!! U nás je bábovka absolutní symbol dobré pohody a víkendu! A zbožnuju to neuvěřitelné množství variant, jak lze udělat.

    OdpovědětVymazat
  63. Tak na babovku pouzivam Babickinu volbu Polohrubu, ale nabuduce urcite planujem vyskusat Tortovu :-). Kazdopadne zakladom je, akukolvek muku Babickina volba pouzijem, vysledok je vzdy perfektny ;-). Dakujem.
    alzbeta.jaloviciarova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  64. Ahoj Kačí, tak když bych pekla bábovku, na kterou se uz strašně dlouho chystám, tak určitě z mouky Babiččina volba dortová, protože tu jsem odkoukala od mamky, vždy když dělala nějakou třenou buchtu, bublaninu nebo dorty, tak jedině z ní. A já tomu u dortů nedělám jinak, takže na bábovku jasná Babiččina volba :-)

    OdpovědětVymazat
  65. ahoj Kačí! já bych z jejich čirokého sortimentu volila nejspíše klasicky hladkou a nebo bych vyzkoušela tu dortovou :) ale myslim ze jakykoli druh mouky Babiččina volba by nebyl špatnou volbou! :)

    OdpovědětVymazat
  66. Záleží na tom,jakou bábovku bych chtěla dělat.Buď na kynuté těsto nebo na křehké.

    OdpovědětVymazat
  67. Ahoj, na výrobu té nejlepší bábovky bych použila Babiččinu volbu mouku hladkou dortovou pšeničnou :)

    OdpovědětVymazat
  68. Bábovku peču medovou s jogurtem a určitě se neobejde bez hladké mouky.
    sunemanka@atlas.cz

    OdpovědětVymazat
  69. Babiccinu mouku jsem jeste nezkousela, ale pouziva ji segra a chvali si ji.Na moji babovku bych pouzila babiccinu volbu hladkou dortovou. Lenka lenka.polakovicova7@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  70. Ahoj Kačí, doma už nějakou dobu používáme s mamkou jen Babiccinu volbu a vždycky se nám bábovka povedla, ale používáme nejvíce polohrubou mouku na bábovku:)

    OdpovědětVymazat
  71. Mouky Babiččina volba jsou moje nejoblíbenější, jinou kupuji jen v případě, že v rychlosti sháním a Babičku (jak říká syn) zrovna nemají. Ale u Babiččiny volby mám vždy 100% jistotu, že se vše povede. Na bábovku bych určitě zvolila dortovou mouku, ale výtečná je i třená bábovka z polohrubé mouky, po které se vždy zapráší ;)

    OdpovědětVymazat
  72. Na bábovku bych vybrala klasickou, hladkou :-), bez debat.
    e.juzova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  73. Už jsem vyzkoušela babiččinu na kynutá těsta ppři přípravě velikonočního mazance a musím to potvrdit, že fakt nejen druhý den, ale i třetí je těsto stále vláčné :) Navíc mi přišlo, že to i strašně nakynulo :) Já se těším, až vyzkouším mouku na křehká těsta na nějaký ovocný kláč s drobenkou.. :)

    OdpovědětVymazat
  74. Múku Babičkina voľba som ešte neskúšala, ale viem, že moja babička, ktorá pečie najlepšie koláče, s ňou pečie pravidelne.
    Na bábovku by som určite vyskúšala polohrubú, pretože máme v rodine najlepši recept na bábovku, kde sa všetky ingrediencie "vážia" hrnčekami, a preto je príprava veľmi jednoduchá a možná kdekoľvek, aj keď so sebou nemám váhu :)

    OdpovědětVymazat
  75. Pečení Miluji!!! Často používám dortovou, hladkou,... na bábovku ;) (kreminek96@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  76. Tuhle mouku používám a mám moc ráda, líbí se mi jejich obaly...použila bych polohrubou :-)

    OdpovědětVymazat
  77. Tyhle mouky jsem již vyzkoušela a jsou opravdu super.
    Na bábvku bych použila hladkou mouku dortovou. Klidně i mouku polohrubou pšeničnou.
    lencaklimova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  78. Dortovou....asi:-) jinak hladkou.Nika nika.urbanova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  79. Ahoj Kačí, na tu nejlepší bábovku bych určitě použila Babičinu volbu dortovou. :) A taky se moc líbí, že vedou různé typy mouky na pečení, určitě ještě vyzkouším ty na pečení chleba :)

    OdpovědětVymazat
  80. Ach bože, to je krásná výhra! Nejradši mám mouku dortovou, ale na bábovku rozhodně i tu hladkou. :-)

    OdpovědětVymazat
  81. Já tedy vůbec nevím jaký má být rozdíl mezi jednotlivýma moukama - zda rozdílným množstvím lepku nebo různá hrubost polohrubé? V podstatě tohle neřeším a většinou používám polohrubou - bábovky, piškoty (i rolády)- neb vše většinou třené, do šlehaného těsta může přijít hladká, do odpalovaného na věnečky dávám hladkou, do kynutého podle toho co - hladkou, někdy polohrubou nebo namíchat. Zdá se mi, že polohrubá lépe vyběhne...

    OdpovědětVymazat
  82. Jo, abych odpověděla na otázku - na bábovku rozhodně POLOHRUBOU - tak jak jsem psala TŘENÉ těsto!

    OdpovědětVymazat
  83. Jediné 00 aneb podle pana Svěráka dvounulku :-)

    OdpovědětVymazat
  84. Babiččinu volbu jsme si doma oblíbili, dokonce ji kupujeme i do sdružení na programy pro děti o druzích obilí a výrobě chleba kdysi a dnes. Jinak mouku kupujeme nejčastěji hladkou,ale na bábovku by se asi více hodila polohruba..

    OdpovědětVymazat
  85. Tyto konkrétní typy mouk se jim povedly :-) Jen je smutné, že dřív taková byly všechny mouky a nemuseli být nějaké přímo na kynuté atd. :-(
    Co se týče bábovky, Ty jsi použila Babiččina volba dortová ;-)

    OdpovědětVymazat
  86. Ahoj Kači... Před nedávnem jsem s přítelem prolézaly starý dům po jejich tetě, a objevili jsme krásnou hliněnou formu na bábovku. Samozřejmě jsme ji tam nemohli nechat jen tak, takže už je krásně umytá u nás v kuchyni. Miluju staré věci s duší. Takže se už moc těším, až si upečeme nějakou výbornou bábovku, možná právě z Babiččiny volby (dortové). :) Hezký den. Katka
    kgoisova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  87. Babiččina mouka je ta nejkvalitnější mouka, která se dá sehnat v supermarketu! Jinou mouku už ani s mamkou nekupujeme. Líbí se mi, jak dělají mouku speciálně právě na kynuté těsto nebo na křehké pečivo atd :-) do bábovky bych dala asi obyčejnou polohrubou ;-)

    OdpovědětVymazat
  88. Mamka je cukrářka a peče doma každý víkend dorty na přání většinou známým. Určitě bych ráda zusila dortovou mouku, abychom mohly porovnat, jaký je rozdíl :) Měj hezký den.
    akiklopa@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  89. Já bych asi vyzkoušela všechny. Třeba by mi s touto mouko to pečení i šlo :)

    OdpovědětVymazat
  90. Kdyby to neměla být klasická hladká mouka, která funguje vždy zaručeně, asi bych zkusila hladkou mouku dortovou. Ale asi bych za klasiku neměnila. Můj tatínek z ní vždy bábovku peče (vážně, nekecám, chlap co peče bábovku!) a neměla bych to říkat, ale ani moje babička tak výbornou neudělá.

    OdpovědětVymazat
  91. Babiččinu volbu kupujeme, peču vlastně pořád - velká rodinka si žádá své. Do bábovky používám polohrubou.Někdy už mám pečení fakt dost - ale mám zástupkyni - dcerku - sice nerada, ale přec musím uznat, že její výrobky jako cheescake, muffiny, dortíky, kokosová bábovka - nemají chybu. No, není nad to, když ochutnáte prostě od někoho jiného, než od sebe - to pak vše i lépe vychutnáte

    OdpovědětVymazat
  92. Zuzana Melicharová3. května 2016 v 23:21

    Na pečení bábovky bych určitě sáhla po dortová mouce. Poprvé jsem se s ní setkala, když mi přišla v brandnooz booxu, který jsem dříve odebírala, ale protože nebyla v tu dobu žádná oslava, abych se pustila do dortu, tak jsem se rozhodla pro bábovku. Já jsem úplně ujetá na tvarohovou, která je pěkně vláčná i z polohrubé mouky, ale když jsem ji upekla z mouky dortové? Slasl, nikdy bych tomu nevěřila, ale i obyčejný člověk jako já pozná rozdíl mezi moukami i po chuti! Babiččina volba je jasná volba.

    OdpovědětVymazat
  93. Babiččiny mouky jsou na pečení to nejlepší. Po vyzkoušení u nás jiná mouka už neměla šanci. Na bábovku používám mouku dortovou.

    OdpovědětVymazat
  94. Asi tu na křehké těsto, ale úplně nejvíc se těším, až vyzkouším tu dortovou ;)

    tripsandweekendactivities.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
  95. Ahoj Kačí, asi bych použila kalsiku hladkou, protože nerada měním něco, co maˇm vyzkoušené a funguje to ;) ale v tomhle případě bych třeba udělala výjimku a zkusila bych třeba tu dortovou ;) bari2@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  96. Asi klasika hladkou, s tím člověk nic nezkazí..halfarová.jitka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  97. Tak mě rozhodně zaujala ta nová mouka na křehká těsta. Doma dělám bábovku pravidelně, všichni u nás milují tvarohovou, tak by mě zajímalo, jestli by z tohoto těsta od Babiččiny volby mohla být ještě lepší než obvykle? :)

    OdpovědětVymazat
  98. Tuto mouku používám moc ráda a nejradši mám dortovou mouku :).

    OdpovědětVymazat
  99. Já se přiznám, že nějak na to pečení moc nejsem, ale poslední dobou mě to docela baví a zkouším nové věci. Asi bych použila dortovou mouku :D natty101@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  100. Ahojky, použila bych hladkou mouku a po přečtení komentářů tady bych asi vyzkoušela i tu dortovou :) Šárka B. bambs@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  101. V poslední době jsem si velice oblíbila bábovku z kynutého těsta, proto bych upekla jí a pekla bych jí z babiččiny mouky na kynutá těsta ;)
    Zdravím do Prahy.

    OdpovědětVymazat
  102. Nejlepší bábovku na světě peče moje babička a to podle toho nejobyčejnějšího receptu, který snad na bábovku existuje..a výsledek je vždycky tak dobrý, že se tomu pořád dokola už roky nepřestávám divit. Vím, že babička tuto bábovku peče z polohrubé mouky, proto si myslím, že k dokonalosti bábovku dovede jedině babiččina volba - polohrubá mouka :-)

    Eva
    evarei@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  103. Urcite Mouku dortovou, protoze uz jsem z ni babovku delala a byla vynikajici! :)

    OdpovědětVymazat
  104. Babiččinu mouku jsem nikdy nezkoušela, proto bych bábovku vyzkoušela s každou moukou zvlášť:)

    OdpovědětVymazat
  105. Určitě bych zkusila mouku dortovou, abych zkusila tu vynikající bábovku, kterou všichni chválí!! :)

    OdpovědětVymazat
  106. Ahoj Kačí, Babiččina volba je naše oblíbená mouka, nicméně ráda bych zkusila ty nové speciální mouky. Zatím máme vyzkoušené jen ty klasické. Jen ještě takový tip, taťka hodně peče a v poslední době si dost oblíbil Předměřickou mouku. Možná by bylo zajímavé udělat nějaké srovnání. :) Hezký den. Noemi x
    noemi.mottlova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  107. Bábovka se mi zatím vždy povedla a dávám obyčejné mouky, vždy tu, která je napsána v receptu. Ale určitě bych se nebránila tomu vyzkoušet jejich speciální dortovou mouku :)

    OdpovědětVymazat
  108. Na bábovku bych si vybrala "dortovou mouku" ;-)

    OdpovědětVymazat
  109. Já bych použila hladkou dortovou

    OdpovědětVymazat
  110. Určitě bych šla do dortové mouky. Zatím jsem používala jen na kynuté těsto a hladkou a jinou uz si nekoupim.

    OdpovědětVymazat
  111. Ahoj Kačí,

    jéééé tak tady budu vedle jak ta jedle ale nevadí. Já totiž nikdy bábovku nepekla a to jí má přítel tak rád. Nemám ani formu. Budu se muset polepšit. Tak vůbec nevím jakou mouku bych zvolila :-) Ale i tak se měj božsky :-D sobrovajana@seznam.cz

    OdpovědětVymazat