SNÍDANĚ: SEMÍNKOVÁ OVESNÁ KAŠE S LESNÍMI PLODY

Jakmile venku vysvitne sluníčko, my máme více než 3 minuty času na snídani, tak si uvaříme teplou ovesnou kaši, sedneme si v pyžamu ven na zahradu a snídáme. Dá se říct, že tím vítáme jaro. A to už tu je. Dnes nám to dalo vědět!

Ráno jsem vstala a na tu teplou kaši dostala opravdu chuť. A tak jsem si řekla, že vám tento recept rovnou sepíši. Protože přesně tohle je můj nejoblíbenější recept na tu mojí pravou ovesnou.

Kolikrát si k ní udělám ještě nějaké lehké smoothie, bez  mléka a s hodně ovocem a pomerančovou nebo jablečnou šťávou. Prostě to, které není těžké a hutné a spíše mi nahrazuje džus.
Jenže dnes nebylo posvícení a já měla nějaký stáhnutý žaludek. A tak došlo pouze na kaši a šálek kávy, který jsem si po snídani vypila přímo na sluníčku.

Když se mě zeptáte, jaká je moje nejoblíbenější chuť, tak když vynechám čokoládu, protože to je jasňačka, tak vždy odpovím skořice, kokos nebo vanilka. A rovnou dvě tyto moje nejoblíbenější voňavé příchutě tato kaše obsahuje.

Doba přípravy: 5 minut
Počet porcí: 2
Náročnost: malá

INGREDIENCE:
  • 40 g ovesných vloček
  • 250 ml mléka (rostlinného nebo živočišného)
  • 2 polévkové lžíce lněných semínek
  • 2 polévkové lžíce slunečnicových semínek
  • 3 polévkové lžíce kokosu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 4 hrsti lesní směsi
  • hrst oříšků
  • trocha javorového sirupu nebo roztátého medu

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si do kastrůlku nalijeme mléko. Já použila sójové.
Když je mléko teplé, tak do něj přidáme vločky a povaříme je. Vznikne nám tím základ kaše. Kdyby byla řídká, dejte více vloček, kdyby hustá, přidejte mléko. Ale tohle řešte až tak po 3 minutách vaření. Kaše začne pomalu houstnout.
 Poté přisypeme 2 polévkové lžíce lněných semínek.
 2 polévkové lžíce slunečnicových semínek.
 Také přidáme půl lžičky skořice.
 3 polévkové lžíce kokosu.
 A celou směs přendáme do dvou mističek.
 Na vrch nasypeme zmrzlou lesní směs. A jelikož je kaše horká, tak se než jí začnete jíst rozmrzne.
Ještě na kaši nasypeme kousky oříšků. Já použila kešu, protože jsou jemné. Ale občas dávám lískové nebo vlašské.
A na úplný závěr kaši zaliji trošičkou sirupu nebo roztátého medu. To ale je v případě, že mám chuť na sladší variantu. Hlavně to s tím nepřehánějte, ať z toho nemáte cumel a cukrový šok :-)
Ps: klidně si tu kaši připravte den předem, ráno si jí jen ohřejte v mikrovlnce, posypte ovocem a snídaně je hotová :-)
A tímto zahajuji jarní sezónu a snídaně venku na zahradě!!!

Dobrou chuť a jestli tu kaši budete připravovat, určitě mě označte třeba na Instagramu...


26 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Děkuji, taková klasika z věcí, které má každý doma a přitom je tak výborná.

      Vymazat
  2. VYpadá to výborně! A máš nádherné fotky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jsem si ji dneska udelala k snidani a byla moc dobra...😉

    OdpovědětVymazat
  4. Kaši jsem neměla docela dlouho, asi to budu muset napravit, tvoje vypadá skvěle <3 Já dnes snídám klasický mazanec od táty, když jsou ty Velikonoce :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko to teda naprav. Pro mě je to taková víkendová klasika přes podzim a zimu. V létě už mi tak nechutná. A mazanec? Mnam

      Vymazat
  5. Přesně takovou kaši si dělávám ! Mražené ostružiny a hořká čokoláda, která se roztéká všude po kaši, jo to je moje! :D :)

    OdpovědětVymazat
  6. A jarní design blogu moc chválím! Takový pozitivní :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ovesnou kaši snídám téměř každý den, tak jsem vděčná za jakékoli nové osvěžení této klasiky.
    K.

    www.inkpotstories.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě že je tolik možností, to je jak se smoothie :-)

      Vymazat
  8. Kaša poslúži ako raňajky úplne skvelo! A fotky sú krásne. Kika – Blog for smile

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherné fotky a jistě skvělá kaše, já jsem si včera dělala taky ovesnou kaši, ale z pražených vloček, mňam :)

    tripsandweekendactivities.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu si také dělám. Mám recept tady a je ještě nadlehčená bílky. http://www.smoothcooking.cz/2014/09/ovesna-kase-zakladni.html

      Ale fotky nic moc, jeden z prvních receptů tady na blogu :-)

      Vymazat
  10. Jako vždy vypadá recept velmi chutně! Určitě tuto variantu kaše vyzkouším. Už se těším jak si smlsnu:) A ty fotky? Taky dokonalost:)
    sofiestime.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Včera jsem si tuhle kaši dělala k snídani.Je výborná! Děkuji Ti za recept :)

    OdpovědětVymazat
  12. 40g vloček stačí na 2 porce? :)

    OdpovědětVymazat
  13. Kaše na snídani mám asi úplně nejradši, semínkovou jsem ale ještě nezkoušela :) Ovoce na kaši tedy, nerozmražuješ? Já právě lesní směs miluji, ale trápí mě, že je vždy po rozmrazení v mikrovlnce, už takový nic moc:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne ne, jak je kaše teplá, tak hezky povolí a je super :-)

      Vymazat