FOOD AKCE: DYZAJN MARKET Z POHLEDU FOOD BLOGERA (JARO)

Tak jako na podzim, tak i nyní jsem se vydala na Dyzajn market. Opět jsem tam potkala pár z vás, některým předala výhry a nakonec si to užila po boku Artyho, bráchy, švagrové a malého Jáchyma.
Naposledy pěkně foukal vítr a tak jsem všechny ujišťovala, že to byla výjimka a že tentokrát bude nádherně. Víkend před tímhle bylo totiž úplně božsky a já seděla na farma trzích jenom v mikině.

Jenže jak už to bývá, když se na něco těšíte, tak se to trochu pokazí. Ale nijak rapidně. Sice pršelo, ale vše bylo suprově zorganizované, že jsme si to maximálně užili a i malý Jáša byl spokojený.
Na těchto akcích se mi líbí, že jsou dělané jak pro hodně malé (kvůli doprovodnému programu), tak pro náctiletý, ale i rodiče s malými miminky. Každý si tu najde své a každý se tu perfektně zabaví. A nají. Jako my :-)
Letos byl Dyzajn market rozšířen o kryté prostory a tak, pokud byla někomu trochu zima, mohl se zajít podívat na dyzajnéry ukrývající se v teple a u toho popíjet třeba svařený mošt. Ten byl mimochodem opravdu skvělý.
Tento stánek je od ILoveEspresso a byl venku i uvnitř. Já si dala mátový čaj na zahřátí, Arty svařený mošt a brácha s Domčou okusili domácí limonády a kávu. Jáša neokusil nic. Ten měl zabořenou hlavu v nosícím šátku a spokojeně spinkal.
Za mnou je stánek Traversa, který maximálně uchvátil bráchu a Domču. Oni jsou totiž takoví ekologové, že se maximálně dokáží nadchnout přesně pro tyto věci. Měli tam totiž ukázku toho, jak využít staré věci. Například stínítko na světlo ze starého struhadla, květináč z rozbité konvičky anebo věšák ze starých lžiček.
Těm Domča neodolala a koupila je. Ano, většina lidí si určitě řekne, proč to kupovat, to si můžu vyrobit. Jsou to dvě svařené lžičky a k tomu přisvařená hmožděnka (179 Kč). Jenže znáte to. Člověk to nekoupí, protože si řekne, že si to vyrobí, ale k tomu se už nikdy nedostane.

Oni neodolali a už nyní to mají přivrtané na stěně a visí jim na tom utěrka :-)
V krytých prostorách jsme narazili na stánek ProstěPrim. Je to moje srdcovka. Mám od Prim jedny hodinky, které mám jako dědictví. Vážím si jich a nosím opravdu občas.
Kluci sbírají staré hodinky, pak je renovují a dávají jim nový život. Nakonec nejsou vůbec drahé. Celé zrenovované hodinky s novým řemínkem stojí kolem 2 600 Kč, což mi přijde perfektní. A jak nám ukázali, tak jsou vážně originál. Takže pokud vás tato značka zaujala, doporučuji navštívit příští Dyzajn market :-)
Zahřáli jsme svá těla a směřovali to ven. Tam jsme narazili na stánek se starými knihami a také vinylovými deskami. Takže srdcovka.
 Kluci hned hledali pohádky pro naše malé kluky a já je z povzdálí pozorovala. Bylo to rozkošný.
Nakonec jsme se ještě zadívali do desek. Bohužel jsme žádnou do našeho milovaného přístroje nenašli.
Brácha je naprostý milovník kravat a hlavně motýlků. Tak jsme se zadívali i do nabídky tohoto stánku. Mají krásné a ručně šité kravaty a také oboustranné motýlky. To já miluji. Přijde mi totiž skvělé, když jsou věci praktické a to oboustranné věci rozhodně jsou.
 Nesměla chybět procházka dalších stánků a doplňků...
 ...a už jsme si to pomalu štrádovali k jídlu...
 Po cestě nám hrálo ještě divadlo pro malé děti :-)
Jedna z věcí, kterou na Dyzajn marketu opravdu miluji je, že sestavují stánky srdcem, chuťovými buňkami a rozhodně zde nenajdete stánky zastoupené komerční značkou.
Paellu například připravuje pojízdný restaurační stánek, který nemá kamennou restauraci. Mají svůj stánek, se kterým jezdí po různých festivalech nebo farma trzích. Já si u nich dala Paellu s cizrnou a kuřecím masem a k tomu krevety. Porci měli za 90 Kč.
Nesměla chybět návštěva Wonton knedlíčků. Ty si zde dávám téměř vždy. I když se cena zdá celkem vysoká, což je 100 Kč za 3 knedlíčky, tak opak je pravdou. Vše je ruční výroba (dokonce je motají na místě) a ještě jsou plněné výbornou náplní. O chuti nemluvě, ta je dokonalá. Ale to je jasný. To bych tam přeci nechodila pokaždé :-) A tak jsem je doporučila i Domče. Ta kojí a tak Paellu s cizrnou nemohla (luštěniny dělají u dětí divy).
Arty s bráchou zase neodolali burgeru. Ty zde snad pokaždé připravuje Frank´s. Mají je vymazlené od bulky, přes náplň, po maso. Ač na masové burgery moc nejsem, tak musím uznat, že jsou vážně super. I bych se nebála říct, že Dyzajn market od Dyzajn marketu lepší. A prodávají je za 125 Kč.
Stále pršelo a tak jsme se zašli zahřát. Samozřejmě k Herbert sirupy. V létě prodávají ledové koktejly plné ovoce a bylinek a v zimě zase horké koktejly plné ovoce a bylinek. Samozřejmě připravované z jejich sirupů.

Baví mě na nich to, že to vše moc dobře vypadá, ještě lépe chutná a za stánkem stojí vždy naprosto sympatičtí kluci.
Jelikož se Jáša probral, tak bylo na čase kojit. To je asi jeden malý nedostatek Dyzajn marketu. Nikdy mi to nedošlo, ale je fakt, že zde není žádné místo, kde lze nakojit dítě. Zvlášť, když prší.

Měli jsme na výběr jít do My na Národní třídě a nebo to zkusit přímo na Dyzajn marketu. Doufali jsme v to, že to lidi navštěvující takovouto dyzajnovou akci nepohorší a i Jáša byl nakonec spokojen. A samozřejmě to nikoho nepohoršilo :-)
Dítě bylo spokojené a bylo tedy na čase vyrazit opět mezi stánky. Já si to hned štrádovala k Funky dog. To jsou ty motýlky pro pejsky a teď i kočičky, kde z prodeje jde 30% na útulky.
 Katarína majitelka tam bohužel nebyla, za to tam byl tento rozkošný mopsík :-)
Znáte Ponožky od babičky? Tady nakupoval zase brácha s Domčou. Koupili si správňácké, teplé a hlavně ručně pletené ponožky. 
Věděli jste, že je pletou opravdové babičky? Mají totiž takový projekt, že se jim mohou babičky přihlásit, obdrží materiál a pletou a pletou. Tím si něco vydělají a vy je koupí podpoříte.

A co je úplně skvělé, tak na zadní straně obalu na ponožky je podpis každé babičky, která ponožky uplete :-)
Já jsem nekupovala ponožky pro nás, ale pro našeho klučíka. Narazila jsem na stánek s těmito bačkůrkovými ponožkami. Chválila mi je spousta kamarádek. Mají výhodu, že mají takovou šňůrku, která vede kolem kotníků a tak dětem nepadají, jako všechny klasické ponožky (kdo má dítě, tak asi ví, o čem mluvím).

 Pořídili jsme tyto modré a pak ještě hořčičně žluté. Jedny prodávali za 179 Kč.
A teď už nezbývalo nic jiného, než koupit musli od Janovy pece. Miluji čokoládové a makové. To ale už ode mě víte. Honzu znám od jeho naprostého začátku a vždy ho moc ráda podpořím.
Nakonec jsme ale dostali chuť na něco sladkého a tak jsme neodolali palačinkám. Já si dala čokoládovou s jahodami a Arty karamelovou s banánem. Brácha s Domčou neodolali slané verzi.
A ač bylo vážně ošklivo, foukalo a pršelo, tak jsme si na cestu museli (ano museli) dát kopeček od Creme de la Creme. Mají tu jejich úžasnou veganskou a i brácha, který na slovo vegan neslyší uznal, že to byla jedna z nejlepších zmrzlin, kterou kdy jedl.
A to by bylo vše. I přes počasí, které nám nepřálo jsme zde strávili 4 hodiny. A to s dítětem v šátku na hrudi.

Tohle mi opět otevřelo oči a utvrdilo, že i s miminkem se člověk nemusí vzdát svých zálib a naopak své dítě v tomto prostředí vychovávat. Jednou z našich kluků budou velcí gurmání :-)


Mějte se krásně a těším se s vámi na dalším Dyzajn marketu. I když mám takový pocit, že v tu dobu už nebudu 2v1. Koná se totiž na konci května, což je termín mého porodu.

Vaše Kačí

3 komentáře:

  1. Moc hezká akce. A s tím kojením je to občas opravdu složité. Proto jsem začala dávat dokupy seznam míst, kde lze v Praze vklidu kojit. Většinou to jistí zkušební kabinky :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Škoda, že mi tahle akce unikla. Snad si v květnu vzpomenu si to pohlídat. :) Všechno vypadá lákavě! Zlaté lidské ručičky! :) Moc pěkný článek.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkný článek. Všechno vypadá lákavě. Zlaté lidské ručičky. :) Škoda, že mi tato akce unikla. Snad si v květnu vzpomenu si to pohlídat.

    OdpovědětVymazat