PEČENÁ BROKOLICE S CITRÓNEM A SEMÍNKY

Příloha nebo lehká večeře? Ano!

Tentokrát vám přináším recept, který se může využít jako příloha k jídlu, ale také jako hlavní chod. Tak to mám nejradši já.

Brokolici si takto upeču, předám do mističky, usednu k televizi a chroupu si jí. Je svěží po citronu, zdravá a doplněná o pražená slunečnicová semínka. Prostě dokonalost.

Někdy, až budete hledat něco snadného, lehkého na trávení, vzpomeňte si na tento recept a zkuste ho.

Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2

INGREDIENCE:
  • 1-2 brokolice
  • sůl, pepř
  • 100 g slunečnicových semínek
  • šťáva ze čtvrtky citronu
  • 1 kávová lžička nastrouhané kůry z citronu
  • olivový olej
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Rozpálíme si troubu na 250 stupňů.

Brokolici si rozdělíme na malé růžičky.
 Brokolici rozprostřeme na plech a pokapeme olivovým olejem.
 Důkladně promícháme, aby se olej dostal ze všech stran brokolice.
 Osolíme. Opepříme.
 A posypeme slunečnicovými semínky.
A dáme péct. Pečeme cca 10 minut.
 Brokolici vyndáme z trouby a posypeme ji nastrouhanou kůou.
 A polijeme brokolici šťávou z citronu.
 A je hotovo. Můžeme podávat.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
brokolice - svetbedynek.cz
citron - svetbedynek.cz
olivový olej - Soto Vinné
slunečnicová semínka - svetbedynek.cz

Foceno na:
talíř - Butlers.cz
pekáč - fashiondays

Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:

PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Olympus PEN E-PL7
A jídlo fotím na tento portrétový objektiv:
M.Zuiko Digital 45 mm


12 komentářů:

  1. Tak toto ma ani nenapadlo, super nápad na ľahkú večeru (:

    Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Nebo kolikrát, když nestíhám, tak si to zapeču i k obědu s kouskem masa či sýra :-)

      Vymazat
  2. Brokolici mám hrozně ráda a zrovna jsem hledala nějaký lehký (zdravý) repert, takže ukládám a určitě vyzkouším! :)
    PS: Nádherné fotky! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Brokolici mám hrozně ráda,ale pečenou jsem ji ještě nikdy nezkoušela :). Se semínky musí chutnat opravdu skvěle,tak snad ji co nejdřív vyzkouším :) !

    Míša - runeatandtravel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to výborné. Jen zakápnout citronem a je to. Jen bacha. Dávat citron po upečení, jinak je hořký a ne moc. Občas si to udělám až moc kyselé :-)

      Vymazat
  4. Dneska som vyskúšala, a musím sa priznať že brokolicu nemuím, ale toto bolo fakt chutné! :)
    https://loveofbratislava.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Miluji brokolici na všechny způsoby! Takže i tento musím zkusit. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak se zrovna dodělává v troubě. Slunečnicová semínka mám solená, tak jsem nesolila. A odcházela mi limetka, zkusila jsem s ní - doufám, že nebudu za Babicu... Dala jsem přílohu brambory - já si dám možná bez nich...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hih Babicu z tebe dělat rozhodně nebudu. Jsem ráda, že mé recepty jsou inspirativní a nikdo se nemusí držet přesně receptu. Hlavně ať chutná :-)

      Vymazat