RECENZE KUCHYŇSKÝCH ROBOTŮ

A máme tu dlouho očekávaný a hlavně slibovaný článek.
Nebylo věci, o kterou byste si psali více. Zajímá vás vše ohledně přístrojů, které používám v kuchyni. Ale hlavně se stále ptáte na roboty.

Přecijenom mi jich prošlo rukami už za dobu mého života několik a tak se ráda podělím o své zkušenosti.
Proto vám zde vypíši 5 robotů, které jsem používala, přidám odkazy, vypíši příslušenství a cenu, za kterou se nyní pohybuje, pro a proti. Seřazeny jsou tak, jak mi v určitém období procházeli rukami. Čili od nejstaršího, po nejnovější.

Jen připomínám, že tento článek je čistě o mém názoru a to, že něco nevyhovuje mě, neznamená, že to nemůže vyhovovat někomu jinému. A také dodávám, že článek není placený a neslouží jako reklama :-)

Jdeme na to...


MOULINEX Masterchef 8000 FP664G30
Cena: od 2490 Kč
K dostání: ZDE
Funkce: Hnětení, šlehání, mixování, sekání, odšťavňování, strouhání, lis na citrusy
Materiál: Plast

Když jsem se jednoho dne přestěhovala od rodičů a začala bydlet tehdy s přítelem (nyní už je to manžel), tak jsem začala vařit. Jako asi u každého to začalo různými pokusy. Ať povedenými, tak samozřejmě nepovedenými. Ale k těmto pokusům jsem začala cítit potřebuji vlastnit nějakého pomocníky.

Tehdy se blížili Vánoce a tak mi Ježíšek přinesl jednoho bílo červeného robota, plného příslušenství. Půlku z něho jsem dodnes nepoužila.
Pamatuji si, že tehdy stál 3 500 Kč. Nejprve jsem hlavně využívala šlehání a strouhání, poté i hnětení. Nakonec se ale stal obrovským pomocníkem na přípravu smoothie. Vlastně dodnes jsem neměla lepšího smoothie makera, než byl tento. Dokonce nám jednou praskla nádoba na přípravu smoothie a tak jsme jí dokoupili v příslušenství a robot fungoval dál. Nyní se nám robila znovu a tak jsme bez smoothie makeru. Ale už hledám nový.

Výhody:
Výborný mixér. Dokonale připravuje smoothie či polévky do jemného krému. Nezůstávají hrudky. Rozmixuje i slupky od jablka, pomeranče či jiného ovoce. Je to nelepší smoothie maker, který jsem vlastnila.
Dobře sekal a strouhal.
V jednom robotovi hodně nástavců.
Cena.
Tichý.

Nevýhody:
Při hnětení těsta se mi pálil motor. Měl na to slabý výkon.
Když jsem pekla například koláč. Musela jsem vyšlehat bílky a přendat je do misky. Umýt nádobu. Šlehat těsto a když jsem opět potřebovala něco připravit, tak znovu umýt nádobu. Tohle je velká nevýhoda robotů, kde je jedna místa pro přípravu čehokoliv.


KENWOOD HDM708RD
Cena: od 3 999 Kč
K dostání: ZDE
Funkce: Šlehání, sekání, strouhání, mixování
Materiál: Kov + plast

Když jsem dostala tento tyčový Kenwood, tak jsem stále měla výše zmiňovaný Moulinex. Jenže opravdu mi nevyhovovalo, že když jsem dělala více věcí najednou, tak jsem musela hlavní nádobu stále umývat. Ona byla ještě tak neprakticky tvarovaná, že to šlo hůře.
A tak jsem si opět od Ježíška přála nějaký tyčový mixér.

Dostala jsem tento Kenwood, který mám dodnes. Odvedl opravdu obrovskou práci. Ušlehala jsem s ním snad tunu těsta, vyšlehala tisíce bílků a nevím čeho ještě. Jenže po dvou a půl letech mi tento šlehač odešel. Náhradní díl jsem bohužel nesehnala. Zůstal mi tedy sekáček a strouhač a ponorný mixér na polévky, který využívám dodnes.

Výhody:
Malý, skladný, praktický.
Dobrý výkon.
Můžete s ním šlehat 10 věcí a nemusíte po každé umývat mísu.
Hlavní rukojeť, kde se nachází motor je kovová.
Kvalitní a drahý vzhled.
Tichý.

Nevýhody:
Nemá hnětač. Ale bez toho jsem se vždy obešla. Máme ruce a je to dobrá posilovna :-)


ECG SM 364
Cena: od 649 Kč
K dostání: ZDE
Funkce: Mixování
Materiál: Plast

Když se mi jednoho dne rozbil mixér v robotovi Moulinex, tak jsem byla opravdu zoufalá. Smoothie si dělám každý den už téměř 4 roky a najednou nastala situace, kdy jsem ho neměla v čem připravovat.
Každý den jsme tedy museli vytáhnout misku, ponorný mixér a mixovat takto ručně. Což je velmi nepraktické. Nemluvě o tom, že jsme riskovali, že budeme mít smoothie po celé zdi.

V tu chvíli jsem si posteskla na Facebooku a ozval se jeden dobrák, který se rozhodl mi darovat tento Mix and Go smoothie maker.
Byla jsem celá šťastná a jela si pro něj. Osvědčil se jako robot, který udělá za málo peněz hodně smoothie :-)

Výhody:
Malý, skladný, praktický.
Mixuje kvalitně a do hladka.
Pokud smoothie připravujete pro jednu osobu, je to naprosto úžasný pomocník.
Poměrně tichý.
Vhodný na cesty, či do práce.
Cena.

Nevýhody:
Do mixéru se vejde smoothie pro jednu osobu. Takže musíte naplnit jednu lahvičku, umixovat a poté naplnit znovu a znovu umixovat. Ráno to tedy zabírá poměrně dost času.


Russell Hobbs Creations kuchyňský robot 18553-56
Cena: od 6 999 Kč
K dostání: ZDE
Funkce: Šlehání, hnětení, mixování, výroba domácích těstovin + další zařízení k dokoupení
Materiál: Kov

Jak už jste asi pochopili, postupem času jsem sice měla 3 roboty, ale každý uměl něco jiného. Zabíralo mi to hodně místa v kuchyni, kde ho nikdy není dost. A tak jsem se rozhodla, že si pořídím velkého kvalitního robota, který bude splňovat mé nároky a hlavně zápřah. Ten je den ode dne větší a větší.

V soutěži Food blog roku 2014 jsem vyhrála poukázku na 10 000 Kč. Tu jsem se rozhodla věnovat právě do nějakého robota. Udělala jsem si průzkum, ptala se vás, co máte a s čím jste spokojeni. Na základě tohodle se mi ozvali zástupci firmy Russell hobbs a rozhodli se mi darovat tohoto robota k otestování. Nechtěli recenzi. Pouze, ať se s ním sžiji a jsem spokojená. Jelikož značku Russell hobbs mám ozkoušenou, tak jsem si říkala, proč ne. Měli jsme od této značky doma xy věcí, od toustovače, rychlovarky, kávovar a podobně a nikdy s ničím nebyl problém.

Po měsíci mi dorazil robot a já byla štěstím bez sebe. To jste i mohli vidět v jednom z mých videí. Měla jsem konečně robota, který i když mi zabíral půlku pracovní plochy, tak mi to nevadilo. Byl nádherný.

A obrovská výhoda? Měl i nádobu na smoothie. Takže splňoval opravdu všechny body, které jsem si nárokovala. Jenže...

Teď se lehce rozepíši. Nechci ten přístroj vyloženě hatit. Možná jsem měla vadný kus, vlastně dva. Co jsem musela vytknout hned na začátku, přístroj strašně řve. Měla jsem pocit, že mi spadne barák na hlavu. Po pár dnech užívání jsem si mixovala smoothie a najednou rána. Uvnitř přístroje něco uletělo. Začalo to uvnitř rachotit. V podstatě to znělo, jakoby se uvnitř urval šroub a při užívání to v něm lítalo. V tu chvíli jsem se opravdu bála, že stroj vybouchne a rozletí se na milion kousků.
Psala jsem to tedy zástupcům firmy a ti mi slíbili, že mi pošlou nový kus a tento vyreklamují. Čekala jsem tedy měsíc. Po měsíci dorazil nový robot. Já opět natěšená jsem ho vyndala z krabice, zapojila do zásuvky a stejný problém. Strašný řev. Nyní tedy už bez rachotu.
Jenže nastal další problém. Jakmile jsem chtěla šlehat například bílky, tak se mi vždy vyšlehal sníh pouze na povrchu, tam kam dosáhla šlehač, ale dole v míse zůstal nevyšlehaný bílek. Když jsem chtěla hnětat těsto, tak nastal stejný problém. Těsto se vyhnětalo, ale pouze ve 2/3 a spodek zůstal nepropracovaný. V tu chvíli jsem to s ním vzdala, zabalila ho do krabice a vrátila se ke svým třem starým, ale výkonným robotům.

Výhoda:
Dobrá sestava. Málo robotů tohoto typu má i smoothie maker.
Vzhled a bytelné provedení.

Nevýhoda:
Špatné zpracování krémů, těsta.
Smoothie špatně rozmixované. Zůstávají v něm nerozmixované kusy i po 10ti minutách mixování.
Velmi hlučný.

Sencor STM Pastels 48RS
Cena: od 6 999 Kč
K dostání: ZDE
Funkce: Šlehání, hnětení, mlýnek na maso, sekání, strouhání + k dokoupení další nástavce
Materiál: Kov

Když už jsem byla ve fázi krize, tak se mi dostalo další spolupráce. Přes agenturu jsem dostala nabídku tohoto robota. Opět nešlo o žádnou psanou recenzi, ale jen o užívání. Což mě naprosto vyhovuje. Když firmy chtějí recenze, chtějí samozřejmě pouze kladné. A pro to já nejsem. Rozhodně nejsem člověk, který by za jeden stroj lhal. A tak jsem tuto spolupráci přijmula a rozhodla se otestovat další robot.

Ale abych se dostala na začátek. Když tento robot vyšel na trh, tak o něm všichni mluvili. Plno lidí mi říkalo, ať si ho koupím, že je krásný. Já říkala, že ne. Že už potřebuji robota, který něco vydrží. Nechtěla jsem další stroj, ze kterého budu zklamaná. Už jsem si chtěla i koupit Kitchen aid či Catler a investovat do něj skoro 20 tisíc. Tento robot mi přišel naparáděný kus plastu, který nic nevydrží a je dělaný, jen kvůli vzhledu. Ale jak se mi potvrdilo, nikdy nekritizujte nic, co jste si sami nevyzkoušeli.

Když jsem tedy kývla na nabídku robota a dorazil mi domu, tak jsem ho vybalila z krabice. Nic jsem od něj nečekala, tak jsem se ani extra netěšila. Jenže už po vyndání z krabice přišel první jásavý okamžik. Robot je vážně kvalitně zpracovaný. Není plastový. Je celý v kovu. Jediný plast je u metličky v té části, která se připíná k robou. Dále mě zaujal fakt, že na motor je 6 let záruka. Takže, když vám vyhoří, tak vám ho vymění. To je skvělé.

Nastal testovací moment a další obrovské nadšení. Do mísy jsem vložila těsto na cukroví a za 3 minuty jsem měla hotové těsto, na které jsem nemusela vůbec sáhnout, jen jsem ho přendala do pytlíku a dala do lednice. Když jsem ho šla vyválet, tak jsem si říkala, že na tom se pozná, jak je těsto zpracované. A bylo zpracované naprosto dokonale. Nenašla jsem v něm jedinou hrudku nezpracované části či másla. Vše důkladně a do hladka.
Také jsem v něm pak dělala pusinky. Bílky mi to vyšlehalo tak parádně, jak snad nikdy nic. K tomu je robot krásně tichý.
A nakonec jsem v tom zpracovávala těsto na kynutý chléb a to bylo také dokonalé. Bylo tak krásně zpracované, že chléb nakynul dvojnásob, než jsem zvyklá. Takže já jsem opravdu nadšená. Mluvím o něm všude, všem ho doporučuji a nejraději bych ho koupila celé rodině. Vypadá nádherné a rozzářil mi celou kuchyň. Takže ti, kteří se rozhodujete, zda do něj jít, tak říkám jednoznačně ano. Používám ho téměř denně a zatím vše splnil na 100%. Nenašla jsem na něm jedinou chybu. A to ho nyní před Vánoci testuji celkem aktivně.

Výhody:
6 let záruky.
Krásné barevné provedení a kovový design.
Drahý a luxusní vzhled.
Kvalita zpracování surovin.
Poměr cena x výkon.
Pestré základní vybavení + možnost dokoupení dalšího příslušenství.
Tichý.
Dobrý výkon.

Nevýhody:
Nemá nástavec na smoothie.


----------------------------------------------------------------------------


Tak a to je o robotech vše. Pokud mě ještě něco napadne, tak to sem připíši.
Nyní mám v plánu dokoupit poslední kousek a to smoothie maker od Catler. Stojí sice 8 500 Kč, což je strašná suma. Ale je vážně kvalitní.

A já to smoothie dělám i několikrát denně, tak jsem si řekla, že jelikož jsem vše zatím dostala zdarma, tak nyní do toho opravdu investuji. A hlavně investuji tu vyhranou sumu.

Vím, že to pro někoho bude připadat jako zbytečné, ale já od Catler mám už několik výrobků a této značce opravdu věřím.

Avšak pokud máte nějaké tipy na smoothie makery, budu ráda.
A také se určitě podělte s názory o roboty. Přecijenom jsem ozkoušela pouze tyto a na trhu toho je hodně.


Mějte se krásně a snad vám tato recenze pomohla k dalšímu rozhodnutí.

Vaše Kačí











52 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Tak to mě moc těší. Snad bude pro někoho přínosný :-)

      Vymazat
    2. Určitě :) Já jsem ten Sencorovský robot taky hodně podceňovala :)

      Vymazat
    3. Tak to ráda slyším. Já jsem z něj opravdu nadšená a chválím ho kde chodím.

      Vymazat
    4. potřebuji novou šlehací metlu balonovou a nikde ji nemohu sehnat na Sencor STM Pastels 48 RS nynější se mi úplně rozpadla, pokud někdo ví kde ji sehnat dejte vědět. tel. 774674676

      Vymazat
  2. Článok ako na zavolanie. Zvažujem tiež kúpu robota a keď ma manžel v obchodoch upozornil na SENCOR, rezolútne som ho zamietla, že ja chcem celokovový :o) Po prečítaní sa naň veru pôjdem pozrieť. Ja som rozmýšľala nad celokovovým ELEKTROLUX-om. Ale ešte nič nie je rozhodnuté. Super recenzia :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda. Nejlepší je, když člověk od toho nic nečeká a mile ho překvapí. Musím říct, že jsem v tom dělala chleba z kila mouky, plus tekutinu, droždí apodobně a uhnětalo to během chvíle parádně.
      Bohužel jiné značky, než tyto neznám nebo nemám zkušenost. Ale jsem ráda, pokud pomohla recenze v rozhodování. :-)

      Vymazat
  3. Super clanek ☺ Nemas nejakou zkusenost s Nutribulletem?? Co na nej rikas? Diky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne ne nemám. Ale přijde mi to stejné, jako to ECG. Mamče jsem koupila nějaký nejlevnější, co jsem našla na heuréce a slouží to úplně stejně. Ale nevím, jak moc do hladka to mixuje. Tohle Ecg musím říct, že mixovalo opravdu dokonale.

      Vymazat
  4. Vyborny clanek, dekuji! Usnadni mi rozhodovani pri nakupu robota :-) Asi je to mimo clanek, ale zaujala mne kuchynska vaha, kterou mas. Muzu se prosim zeptat odkud? Moje se mi prave vcera rozbila, takze shanim novou.
    Dekuji a pekny vecer,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hih tuhle mám z mall.cz, zadej do Heureky retro váha. Ale stejnou jsem viděla na Bonami.cz a také v Butlers.cz

      Vymazat
  5. Já jsem si pořídila na smoothie Nutrbullet a jsem s ním moc spokojená zvládá v pohodě i mražené ovoce. A dnes mi manžel koupil kuchyňský robot od Silvercrest v Lidlu. Tak sme ho hned vyzkoušeli na těsta na cukroví a super zítra se chystám na chleba tak uvidíme ale zatím jsem nadšená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Lidlovský koukám koupilo hodně lidí. Tak jsem zvědavá. Já Lidlovské věci mám moc ráda :-)

      Vymazat
    2. Eliško, můžu se Vás zeptat jak ten robot od SilverCrest z Lidlu uhnětl to těsto na chleba? ;)) Chtěla bych robota, ale nemám moc peněz - Sencor by byl fajn, ale cena je pro mne momentálně vysoká...

      Vymazat
  6. Moc moc moc děkuji za článek! Už od mala moc ráda peču různé dobroty a vždycky mě bavilo zadělávat těsto rukama, ale co si budeme povídat, na určitě věci to chce pomocníka! Už hrozně dlouho toužím po robotovi do kterého člověk vše jen přihazuje a vše se míchá 'samo':D Jak píšeš, bicák na pravé ruce je jedna věc, ale... Sencor na mě na první pohled působil úplně stejně jako na tebe, mamka už také uvažovala o 'konečně kvalitním' od kitchenaid a pastelová edice u ní nevzbudila mnoho důvěry, ale po přečtení tvého článku asi Sencor přeci jen ještě nadhodím, protože jsme ho evidentně podcenily! A navíc i tak hezký vypadá :)
    Měj se hezky,
    Lucka z JustBeBonita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem byla také zastánce dělat vše ručně. Přecijenom vůně másla z lineckého těsta, či hnětení těsta na chléb vařečkou, jako to dělávala babička má své kouzlo. Proto jsem vlastně donedávna neměla robota na hnětení. Ten Moulinex to vážně nedával. Ale řekla jsem si, že už dost. Za prvé to vše naházím do mísy a je čisto. Když jsem to dělala ručně, byla všude mouka, cukr a tak. A teď je čisto.

      Měla jsem v ruce od této kolekce ještě další věci a do těch bych asi nešla. I když ten tyčový mixér asi jo. Ostatní je takové plastové a forové, ale zase je pravda, že je to levné. Tak co od toho čekat. Ten robot je dražší a je to na něm znát.
      Ale hodně lidí chválí i Etu. Třeba Kačka z Katescuisine jí má a je velmi spokojená.

      Vymazat
  7. Ahoj, děkuji za super článek. Přemýšlím nad koupí nějakého robota a teď si mě fakt nahlodala 😃Jinak jsem se chtěla zeptat jaké výrobky od Catlera používáš. Chtěla bych si od něj koupit konvici, ale nevim jestli to ma cenu kupovat tak drahou. Diky za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám od Catler rychlovarnou konvici, friťák a kontaktní gril. A za vše bych dala ruku do ohně. Konvici mám už přes dva roky a neudělal se v ní ani trošku vodní kámen. Jinak samozřejmě je to konvice, takže co od ní čekat jiného. Ale rozhodně jsem pro si jí koupit :-)

      Vymazat
    2. Tak to jsem rada, ze jsem konecne nasla nekoho kdo ji ma :) tak asi ji koupim. Dekuju. Jinak ten gril maji nasi a musim rict, ze je nejlepsi.

      Vymazat
    3. Přesně tak. Ten gril jsem také nevěděla, zda do něj jít. Pak jsem koukala na cenu a druh. Nakonec jsme vzali ten nejdražší největší. Mám ho už asi 5 let a nedám na něj dopustit. Je prostě úžasný. Jediné co, že mám už lehce opotřebovanou tu desku, plotýnku. Ale jde to za 1000 Kč vyměnit :-)

      Vymazat
  8. Ahoj, dekuji za super clanek, uz nejakou dobu o nejakem robotovi premyslim a porad si rikam, ze ho urcite nevyuziju, ale ted si me fakt nahlodala 😃 Jinak jsem se chtela zeptat, jake vyrobky od Catlera mas? Ja bych chtela koupit novou konvici a libi se mi ta od Catlera, ale nevim zda to ma cenu kupovat tak drahou. Diky za odpoved

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám od Catler rychlovarnou konvici, friťák a kontaktní gril. A za vše bych dala ruku do ohně. Konvici mám už přes dva roky a neudělal se v ní ani trošku vodní kámen. Jinak samozřejmě je to konvice, takže co od ní čekat jiného. Ale rozhodně jsem pro si jí koupit :-)

      Vymazat
  9. Moc díky za srovnání! Ten Sencor robot vypadá perfektně ;-) Koukala jsem tedy i na ten v Lidlu, cena byla preci jen příjemnější. Na smoothie mám Nutribullet a prozatím spokojenost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chválí si ho hodně lidí, tak jsem zvědavá na nějaké reakce, jaký je. Kolik vlastně stojí? Nutlibulet je ale také malý ne? Nebo je to takový ten s dvoulitrovou nádobou?

      Vymazat
  10. Katko, super recenze, mně se minulý týden rozbil ponorný od braun, jen teda ten tyčový sekací, takže zbytek můžu používat a nechtěla jsem si kupovat nic drahého a koupila jsem si v lídlu za 399.- silvercrest, tak snad budu spokojená. A mám nádhernou barvu takovou růžovo-vínovou. Jsem strašně ráda, že chválíš ten Sencor, protože bych si ho přála. Jen mně by stačil hnětač a šlehač. Tak nevím zda se dá koupit nějaká levnější verze, snad jo, musím se podívat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidl je super. Mám odtamud také několik výrobků i nářadí a se vším jsem spokojená. Bohužel ten sencor se prodává jenom takhle a dají se pak dokoupit ještě další věci. Za mě to je určitě nejlepší hnětač, co jsem kdy měla. Ale měla jsem jen tři, tak nejsem dobrý recenzista. Ale mnoho lidí chválilo i ten Lidlovský robot.

      Vymazat
  11. Ahoj, tak koukam, že nás bude víc, co pod stromečkem najdou robota pomocníka... Skvělý článek... Soce nemám zkušenosti s těmito přístroji - robota mi částečně nahrazovala pekárna DOMO, sekacek a mixer skleněný z lidlu. Letos jsme s manželem sedli k netu a vybírali robota a vyhrál Kenwood... Ještě jE zabalený, ale strašně se těším, až mu dám šanci.. Ještě byla na výběr Eta Gratus, ale neměla příslušenství, co jsme chtěli. Kitchenaid jsme zavrhli kvůli plastovemu příslušenství.. Dám pak vědět, jak jsme spokojeni.. Manžel chce na něm dělat klobasky.. Krasny adventní čas... Jsem ráda za tento inspirativní blog... Edita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kenwood je super. Myslím, že super volba. Pro mě je opravdu srdcovka Catler, ale z dostupnějších Kenwood. Myslím si, že má super poměr cena a kvalita. A jak jsem psala, vážně mě překvapil Sencor. Moc jsem této značce nevěřila. Ale určitě budu ještě informovat v průběhu používání :-)

      Vymazat
  12. Hezký večer tak jsem po videu kde jsi ho ukázala vzala elektru na průzkum a pořádně ho prozkoumala a hodně mě oslovil a i ta barva je to moc hezký kousek a tak jsem napsala Ježíškovi celé rodině :) a zaslechla jsem,že by nějak složila celá rodina a tak možná budu juchat u stromku ,ale prý musí obden něco dobrého vytvořit :) vyděrači :) ale on za to stojííí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale uvidí, že jakmile ho budeš mít, tak z něj budeš tak nadšená, že ti to vadit nebude :-)

      Vymazat
  13. Aahooj, skvělý článek! My jsme si teď s přítelem pořídili náš první a to tento http://www.levneelektro.cz/p444037-pomocnici-do-kuchyne-kenwood-fpm-250-multipro-compact a už tři dny jsem se od tohoto robota nehnula :D pořád něco mmixujeme a vše skvěle funguje! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám moc dobře. Když jsem měla jakýkoliv, tedy krom toho Russla, tak jsem to měla stejně. Najednou člověk pochopí, jak je to vaření snažší :-)

      Vymazat
  14. Dobrý den, super recenze na ten Sencor. Už jsem pro něj téměř rozhodnutá, jen v recenzích hodně často lidi zmiňují velkou hlučnost. Co je na tom pravdy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, myslím, že už jsme si psaly ve zprávách. Já už ho mám asi půl roku a hlučnost mi nevadí. Po tvé zprávě jsem se na to zaměřila a přijde mi to normální hluk. Ale nevím. Možná je někdy zvyklí na super tiché stroje. Měla jsem předtím Russell Hobbs a ten řval, že mi málem spadla střecha na hlavu. Tohle je procházka rájem proti tomu :-) Ale nevím, zkusila jsem tyto stroje viz výše a jsem spokojená :-)

      Vymazat
  15. Suprový článek, děkuji. Já ještě vybírala na nejlepsi-spotrebice.cz. :) jsou tam taky zkušenosti od těch, co už robot mají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si to chce projet více recenzí. Já se hodně i řídím Dtestem. Denně dostávám xy dotazů na spotřebiče, ale sama moc hodnotit nemohu. Ještě mi toho rukama neprošlo tolik. Ale třeba od Catler mám už 5 spotřebičů a kvalita je úžasná.

      Vymazat
  16. Děkuji za článek o Sencoru. Chtěl bych se zeptat: jak je to se šleháním malého množství? Lze vyšlehat sníh z 1 bílku nebo třeba 100 ml šlehačky? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, nemá s tím problém. I když jako u všeho je lepší to šlehat ve větším množství.

      Vymazat
  17. Dobrý den, ahoj, ráda bych Vás oslovila křestním jménem, ale nikde na blogu ani na FB jsem nenašla jméno, tudíž se omlouvám.
    Chtěla jsem se zeptat na robot Sencor, o kterém zde píšete a doporučujete ho. Na několika místech jsem našla kritiku uživatelů Sencoru, že špatně strouhá zeleninu. Proto jsem se chtěla zeptat přímo Vás, zda strouhání na robotu využíváte a zda máte podobné dojmy. Moc děkuji za odpověď a radu.
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zuzko a já myslela, že naopak to jméno je všude :-D Jmenuji se Kačí. Jinak upřímně jsem ještě na něm nestrouhala. Využívám ho pouze na hnětení a přípravu krémů a těst a šlehání bílků. Na strouhání mám zvlášť food procesor. Ale jsem s ním stále spokojená. A to ho mám v zápřahu téměř celý den. Pokud chceš ale investovat, tak doporučuji firmu Catler. Mám od nich 5 spotřebičů a vše naprostá bomba a super kvalita.

      Vymazat
    2. Ahoj Kačí, tak jména jsem si opravdu nikde nevšimla. Ani v sekci "O mně". Možná jsem jen zbrklá. Nechce se mi kupovat na hnětení jedna věc, na strouhání jiná a na další funkci ještě něco jiného. Děkuju moc za odpověď a zprávu stran strouhání. Na Catler se tedy podívám. Velký dík! Zuzka

      Vymazat
    3. To naprosto chápu. Já potřebovala dobrý sekáček. A ten u toho nebyl. Tak jsem šla ještě do food procesoru. Ale já jsem blázen. Já dělám několik receptů skoro denně :-) Ale myslím, že ten Sencor je dobrý. A nebo ještě Kenwood. Ten si také lidé chválí. Ale ten bude asi také dražší :-)

      Vymazat
  18. Já si pořídila mixér Vitamix a taky velká spokojenost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, tak značka je super :-)

      Vymazat
    2. Také máme vitamix a moc se mi na něm líbí, že je multifunkční. Oni totiž existují i smoothie, ale u těch se dá právě dělat jen to smoothie.

      Vymazat
  19. Zdravím Kačí, měla jste možnost mezitím vyzkoušet více nástavce na strouhání? Šlehání a hnětení bude fajn, ale dělám často pickles a téměř vše strouhám ručně a 3 kila zeleniny už dá celkem zabrat :) Tak bych to ráda využila u robota. Děkuji a mějte se hezky! Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel ne, to vůbec nepoužívám. Mám ještě foodprocesor od Catlera a tam používám právě tohle.

      Vymazat
  20. Zdravím Vás, Kačko, nemáte prosím zkušenost nebo z doslechu o mixerech Kitchen Aid??? Mám už robot, s kterým jsem maximálně spokojená a ráda bych koupila mixer na smoothie, ale mám obavu, aby byl opravdu dobrý a pěkně vše rozmixoval... Přeji krásný den! Simona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám, ale mám zkušenosti s firmou Catler. Je vážně bytelná, kvalitní a rozhodně vydrží. Mám od nich smoothie maker, food procesor, rychlovarku a kontaktní gril a se vším naprostá spokojenost. Je to cenově podobně jako Kitchen Aid, ale za tu značku bych dala ruku do ohně.

      Vymazat
    2. Pěkný den, Kačko a moc děkuji za odpověď. Dodatečně bych Vám ráda pogratulovala k narození miminka, užívejte si to plnými doušky než vyroste ☺,protože než se otočíte, bude běhat nejdříve kolem Vás a za chvilku za holkama... A to už jsou potom jiné starosti...�� Mějte se mooooc hezky! Simona

      Vymazat
  21. Hezký den přeji.. Chci se zeptat jaký názor máte s odstupem času a používání na robot Sencor? Vyplatí se koupit? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stále stejný. A to musím říct, že ho používám téměř denně na hnětení a šlehání. Ke krájení ho nepoužívám, to mám jiný přístroj. Takže určitě doporučuji.

      Vymazat