SOBOTNÍ DEN PLNÝ JÍDLA (Cacao, Žižkov food festival, Pastař piknik)



Na tuto sobotu jsme si naplánovali s manželem den plný jídla. Jak jsem již  několikrát psala a říkala, tak se díky práci vídáme opravdu málo. Toho plnohodnotně společně stráveného času je čím dál méně a o to více se snažíme naplno užít každou minutu. Pokud je manžel v České republice, tak si hlavně užíváme soboty. Ráno vstaneme brzy a den začíná.

V sobotu jsme vstali brzy, nesnídali, vzali psice a vyrazili do centra Prahy. Přímo na Náměstí republiky je restaurace/kavárna Cacao. Pro mě novinka, ale prý už tam je přes rok.
Cacao jsem objevila díky jedné schůzce a ihned si ho zamilovala. Prostředí je moderní, ale ne nic přehnaného, venku je zahrádka, na kterou celý den svítí sluníčko, obsluha je vážně milá, ale pro mě to nejdůležitější - mají tam naprosto dokonalé dorty a zmrzliny. Já sladké miluji. Jsem schopná si ke kávě objednat i dva až tři dorty :-). Jelikož jsem si to tady tolik zamilovala, tak jsem řekla manželovi, že mu to tam musím pořádně ukázat.

Sedli jsme si na zahrádku, nechali na sebe dopadat paprsky ranního sluníčka, otevřeli jídelní lístek a začali objednávat. Nevím, jak to máte vy, ale my snídáme a vlastně celkově jíme tak, že objednáme několik jídel a uždibujeme. Takže žádný talíř není jenom můj nebo jenom jeho.

Objednali jsme si Acai s domácí granolou a čerstvým banánem (doporučuji), dále teplý toust se šunkou a sýrem podávaný s dipem, čokoládovou pěnu s malinami a čokokorpusem, 2x černý sypaný čaj, espresso a oranžádu. A k tomu na cestu dva kopečky jejich famózní zmrzliny.
Jejich oranžáda mě vážně nadchla. Není to žádná chemie, ale vymačkaný fresh zalitý perlivou vodou. (0,3l 45 Kč)
Měla jsem u nich už pár dezertů a všechny vážně výborné. Tato čoko pěna s malinami také nezklamala. (cenu nevím)
Tohle se rozhodně stane mojí snídaňovou závislostí. Obr miska Acai s další miskou domácí výborně dochucené granoly a banánem. (135 Kč)
A na cestu jsem si vzala kopeček zmrzliny s vlašskými ořechy a karamelem a k tomu čokoládovou. Za mě zatím nejlepší je tato oříšková a také s arašídovým máslem. (35 Kč/kopeček)
Na Náměstí republiky jsme sedli na autobus a ten nás popovezl pár zastávek na Tachovské náměstí. Na plácku u Storm clubu se konal Žižkov food festival. V komentářích jsem četla, že tam má být  málo stánků a někteří to kritizovali.

Nám to naopak vyhovovalo. Food festivalů je poslední dobou opravdu hodně a všichni organizátoři se snaží vyhovět všem. Pak se z toho stává místo plné stánků a miliarda lidí.

Tady vsadili na jistotu. Bylo zde cca 10 trucků, ale dobře vyvážené. Někde raw food, někde Burgery, někde hot dogy, někde zmrzlinu. Člověk mohl uspokojit své chutě.

My si dali sendvič s kozím sýrem, rukolou a jahodami a k tomu tento druhý. Oba opravdu skvělý a cena ještě hezčí, 90 Kč za kus.
Z Tachovského náměstí jsme se rozhodli jít pěšky. Bylo krásně, my byli najedení, až přejedení a chtěli jsme, aby nám vyhládlo.

Tak jsme to vzali opět přes Náměstí republiky, koupili si kávu do ruky, vodu pro psice a šli.
Došli jsme až do Pastaře, který se nachází kousek od Anděla. Mají tam novinku a to piknikový set. Zapůjčí vám jejich piknikové deky, stole a košík, který naplní jídlem. Mají výběr z několika variant. My si vybrali ten pro páry.
V okolí Pastaře je plno míst, kde se dá piknikovat. Na výběr je Petřín, Kampa a také Střelecký ostrov. My se vydali právě tam.
Rozprostřeli jsme si deku, sestavili stoleček, naaranžovali jídlo a začali si užívat krásného počasí a výborného jídla.
Užívala jsem si i pohledů lidí kolem. Všichni koukali stylem "Jéé to je krásné, to bych také chtěla zažít".
Netrvalo to ale dlouho, vlastně asi tak 10 minut a spadla na mě první kapka. Od první kapky to trvalo asi 1 minutu a spustil se silný déšť. Co déšť. Byla to totální průtrž.
Lidé začali běhat a schovávat se kam se dalo. My to ale neměli tak jednoduché. Měli jsme deku, stolek, psice a hlavně jídlo. Takže jsme utíkali k nejbližšímu stromu, na jídlo hodili deku, která byla naštěstí z jedné strany nepromokavá a doufali, že ten déšť odejde.
Pršelo asi hodinu, ale pak přestalo a ihned vysvitlo sluníčko. Vlastně to ve mžiku vypadalo, jako by nespadla ani kapka. Sluníčko začalo zase pražit a tak jsme oklepali deku, rozložili jít a pokračovali v piknikování.
Tento den byl opravdu úžasný. Užili jsme si ho naplno. Byla jsem plná zážitků a plná energie. Takové té vnitřní, kterou vás dobijí právě tyto zážitky.

A JAKÝ ZÁŽITEK ZARUČENĚ DOBIJE VÁS?



Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:


PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:


8 komentářů:

  1. Ten piknikový koš vypadá božsky, díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně jsou v něm použitý opravdu kvalitní suroviny a ty sýry, to nám zrálo před očima na tom sluníčku :-)

      Vymazat
  2. Kacenko ja nemusím mit přímo zážitek na dobití ... me staci jeden úsměv mych dvojčátek nebo mimiska Anynky. Ale ty Tvé jsou skvěle taky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak takové poklady bohužel ještě nemám. Ale chápu tě. Není nic krásnějšího, než úsměv vlastního dítěte.

      Vymazat
  3. Na Střelečáku jsme také piknikovali, na den matek jsem vytáhla oba rodiče a Honzíka a moc jsme si to užili, je tam krásně, občas tam jdem posedět jen tak - s láhví vína a sýrem v krabičce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pikniky jsou úžasná věc. I v Praze je už plno míst, kde je lze zrealizovat. Člověk naprosto vypne a užije si den.

      Vymazat
  4. Páni,škoda že podobne kavarny jsou jen v Praze :D !

    OdpovědětVymazat