Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

neděle 2. srpna 2015

TRESKA S GRILOVANÝMI RAJČATY

Mnozí z vás si stále psali o recept na ryby. A jelikož ryba a mořské plody jsou poslední dobou jediné maso, které jím, tak jsem se do toho pustila opravdu s radost.

Samotnou rybu se snažím, co nejméně dochucovat. Přecijenom, když koupíte opravdu kvalitní kousek dobré ryby, tak je škoda přebíjet její chuť.

A já můžu říct, že kupuji opravdu vydařené kousky. Takže je maximálně dochucují čerstvě namletým pepřem, bylinkami a trochou soli. Samozřejmě mi je jasné, že po nějaké době mě tohle přejde a budu to chtít lehce vytunit, ale zatím mě to baví.

O to více se snažím, abych k rybě podávala zajímavou přílohu. Tentokrát jsem zvolila kousky Lavash chleba, do kterého jsem vložila grilovaná rajčata s čerstvým česnekem a cibulí, dochutila dijonskou majonézou a přidal tresku. Ta byla opravdu geniální.

Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2 porce
   
INGREDIENCE:
  • 2 filety tresky (cca 300 g)
  • sůl, pepř, rozmarýn

  • 500 g rajčat
  • olivový olej
  • 1 palička česneku, já použila čerstvý
  • snítek rozmarýnu
  • sůl, pepř
  • 1 velká cibule

  • citron, lavas chleba/tortilla, majonéza, dijonská hořčice
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Předehřejeme si troubu na maximum, nejlépe na gril.

Plech pokapeme olivovým olejem.
 Rajčata si pokrájíme na malé měsíčky.
 Vložíme je na plech.
 Česnek si oloupeme a pokrájíme.
A přidáme k rajčatům.
 Snítek rozmarýnu otrháme od stonků a posypeme jím rajčata.
 Rajčata také osolíme a opepříme.

 Cibuli si oloupeme a pokrájíme na půl měsíčky. A přidáme k rajčatům.
Ještě to celé zakápneme olejem.
Celý plech vložíme do rozpálené trouby na 10 minut.
 Nyní si připravíme filety tresky.
Rozpálíme pánev a když je opravdu horká, zakápneme jí olivovým olejem. Ihned na ní vložíme tresku kůží dolů. Pečeme 4 minuty.
 Z vrchu tresku osolíme a opepříme.

 Přidáme na ní čerstvé bylinky.
 Hotová rajčata vytáhneme z trouby.
 Tresku otočíme a pečeme další 4 minuty.
A můžeme podávat.
Já zvolila servírování v lavash chlebu. Ten je podobný tortille.

Nakonec si smícháme majonézu s dijonskou hořčicí a podáváme k rybě. Samozřejmě si rybu můžeme zakápnout citronem.

Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
treska - SvětBedýnek.cz
sůl, pepř - Kotanyi
rozmarýn - SvětBedýnek.cz, nyní ze zahrádky
rajčata - SvětBedýnek.cz
olivový olej - Penny
čerstvý česnek - SvětBedýnek.cz
cibule - SvětBedýnek.cz
citron - SvětBedýnek.cz
majonéza s dijonskou hořčicí - Maille
lavash chléb - SvětBedýnek.cz

Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:


PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:


2 komentáře:

  1. To vypada uzasne !
    ve skleniku mame hrozne rajcat, a protoze tresku (zrovna dnes jsme ji meli na zelenine s parmazanovymi brambory :D) a rajcatata miluju, urco vyzkousim !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus, já to pak jedla jen tak a strašně mi to chutnalo :-)

      Vymazat