Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

úterý 9. června 2015

RESTOVANÉ ŘEDKVIČKY S KRÉMOVÝMI ŽAMPIONY

Nedávno jsem připravovala Grilované ředkvičky s jarní cibulkou a tento recept mě tak nadchl, že jsem se rozhodla udělat další variantu.
 
Spojila jsem chuť krémových žampiónů a ředkviček, které po orestování chutnají podobně, jako cibule. Lehce štiplavé, nasládlé a výborné.
 
Celé jsem to orestovala na olivovém oleji, osolila, opepřila, zasypala bylinkami a podávala s opečenou bagetou potřenou Pestem z medvědího česneku.
 
Vše se dokonale doplňovalo a rychlá večeře byla na stole. Tohle bych, ale volila i jako přílohu k masu nebo ke grilování. Prostě dobrota.
 
Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2
 
INGREDIENCE:
  • 1 svazek ředkviček
  • 250 g malých žampiónů
  • čerstvé bylinky
  • olivový olej
  • sůl, pepř
Postu, aneb jak jsem postupovala já:
Očistíme si ředkvičky a žampiony.
 
Ředkvičky pokrájíme na plátky cca 0,5 cm tlusté. Žampiony necháme vcelku, pokud jsou velké, tak je rozkrojíme napůl.
 
Rozpálíme si pánev na střední plamen nebo kontaktní gril. Poté ho zakápneme olivovým olejem a vložíme na něj plátky ředkviček a žampiony a opékáme z každé strany cca 3 minuty.
Osolíme.
Opepříme.
Poté rozpálíme pánev ještě více a vše promícháme. A trochu ještě více orestujeme. Po dalších 2 minutách stáhneme pánev z plotýnky.

Mix ředkviček a žampionů přendáme na talíř.

Nakrájíme si bylinky a posypeme je po směsi. Na talíři směs ještě zakápneme olivovým olejem.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
ředkvičky - Světbedýnek.cz
žampiony krémové - Světbedýnek.cz
čerstvé bylinky - Globus
olivový olej - Světbedýnek.cz
sůl - Kotanyi
pepř - Kotanyi

Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:


PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:


2 komentáře:

  1. Vypadá to náramně a taky krásně barevně! Navíc na pesto by se daly zužitkovat i ty listy z ředkviček, takže brzy určitě vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, přesně tak. Pesto z listů z ředkviček je moc dobré. Jen ne vždy jsou bohužel lístky pěkné a čerstvé.

      Vymazat