Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

pondělí 1. června 2015

COLESLAW

Grilování bez Coleslaw salátu si nedovedu představit. A jelikož grilovací sezóna byla zahájena, tak jsem se do něm opět pustila.

Včera jsem ho ale udělala z mladého zelí. Ani nevím, zda se dá koupit v obchodě. Já ho mám od farmářů.

Salát tak byl o hodně jemnější a křehčí. Ale klasický Coleslaw se dělá z hlávkového zelí a mrkve.

K tomu jsem si připravila domácí majonézu a hned jsem tento salát povznesla o trochu výše. Ale s klasickou z obchodu si také vystačíte.

Coleslaw je výborný, jako příloha ke grilování, jako náplň do sendvičů a nebo jen tak. Když se sejde banda přátel, tak tento salát naservíruji do malých mističek, přidám k tomu vidličku a každý si může brát dané porce. Vždy to takto má úspěch.


Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 12 porcí

INGREDIENCE:
  • 1/2 menší hlávky bílého zelí
  • 1 velká mrkev
  • 1 malá cibule
  • domácí majonéza nebo 2 pytlíčky majolky
  • 1 malý bílý jogurt
  • sůl, pepř
  • 2 polévkové lžíce vinného octa
Postup aneb jak jsem postupovala já:
 Oškrabeme mrkev a nastrouháme jí nahrubo. Můžete na ručním struhadle a nebo v robotovi.
 Bílé zelí rozkrojíme na osminky a také nastrouháme.
 Oloupeme si cibuli a také jí nastrouháme.
Celou nastrouhanou směs přendáme do větší mísy.
 Přidáme majonézu.
 Dále bílý jogurt.
 Osolíme a opepříme.
 A nakonec přidáme ocet. S tím to nepřehánějte. Raději méně, nežli více.
 Celé promícháme a dochutíme. Podáváme vychlazené.
 
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
bílé zelí - Světbedýnek.cz
mrkev - Světbedýnek.cz
cibule - Světbedýnek.cz
majonéza - domácí
bílý jogurt - Světbedýnek.cz
sůl - Kotanyi
pepř - Kotanyi
vinný ocet - Kand (z Brandnooz boxu)

Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:


PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:


5 komentářů:

  1. Dobrý večer,

    tak jsme si dnes salát udělali k večeři a já si myslela, že mi na zítra zbude do práce, během pěti minut nic nezbylo:-) má osmiletá dcera prohlásila, že tohle byl nejlepší salát, jaký kdy jedla:-) Takže jsem si do práce musela udělat další várku:-)
    Mockrát Vám děkuji za úžasný blog plný úžasných receptů:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je tak krásné slyšet. Děkuji moc. My to tak s coleslawem máme také tak. Většinou ho udělám opravdu kotel a myslím si, jak dlouho vydrží. A nakonec za pár minut je pryč.

      Vymazat
  2. Mňam, tenhle salát miluju, určitě recept vyzkouším! Tvůj blog jsem objevila teprve včera a nemůžu se ho nabažit :) Zdravé recepty, krásné fotky, sympatická a čtivě píšící blogerka (která miluje Francii, stejně jako já) - ideální kombinace ;) Fandím ti a přeju, ať se daří! Btw, drze tykám, ale snad nevadí... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám obrovskou radost, děkuji moc. Jestli tě baví Francie, tak na blogu je proklik na Youtube kanál a tam denně přidávám vlogy z každého dne ve Francii :-)

      Vymazat
    2. YouTube jsem prošmejdila hned v sobotu :)) Vlogy mám rozkoukané, paráda! Líbí se mi, jak si tu dovolenou umíte s manželem vychutnat... A mimochodem, moc vám to spolu sluší ;) Jen si vždycky při záběrech na ty dortíky a spol. málem poslintám klávesnici :-D Hlavně Eclair a Mille-feuille mě dostávají - toho bych se mohla užrat. Těším se na další (nejen francouzské) vlogy! ;)

      Vymazat