ZÁZVOROVÁ DOMÁCÍ LIMONÁDA

Zázvor je pro mě celoroční ingredience. Než do jídla, tak ho používám převážně do pití. V zimě z něj dělám horký nápoj a v létě zase studený.

V podstatě tento recept je stejný, jak pro studenou, tak pro teplou variantu. Jen ten studený je dobrý pořádně vychladit přes noc a nebo zasypat pořádnou dávkou ledu.

Pokud nemáte v zimě mátu, tak doporučuji si v létě aspoň jeden pytlíček mátových lístků zamrazit.

Tento nápoj se velmi hodí na letní pikniky, či grilovací párty. Nakonec zachutná i těm, kterým připomíná nemocné zimní chvíle v posteli.

No tak jdeme na něj.

Doba přípravy: 5 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2 l
  
INGREDIENCE:
  • 60-80 g zázvoru
  • 3 lžíce medu
  • šťáva z 1 citrónu
  • voda
  • 10 lístků máty
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Zázvor si oloupeme a nakrájíme na malé kousky, nejlépe ho nastrouháme. Tím z jeho chuti dostaneme maximum.
 Zalijeme ho 2 litry vroucí vody a necháme louhovat cca 30 minut.
 Poté vyjmeme kousky zázvoru a nalijeme do vývaru med.
 Přidáme šťávu z citronu a celé pořádně promícháme.
Pokud volíme horkou variantu, tak přidáme lístky máty a ihned podáváme.

Pokud volíme studenou variantu, tak dáme zázvorový vývar do lednice pořádně vychladit, mátu dáváme těsně před podáváním, aby nám nezhnědla.

Pro zvýraznění chuti máty, jí lehce natrháme.
 V opravdu horkých dnech přidáme do sklenice pár kostek ledu.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
zázvor - Světbedýnek.cz
máta - ze zahrádky
citron - Světbedýnek.cz
voda - kohoutková
med - od včelaře
Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:


PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:


2 komentáře:

  1. Už se mi chladí v lednici a teplá chutnala úžasně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě těší. Já si na ní vybudovala závislost :-)

      Vymazat