GRILOVÁNÍ, BRUNCH, PIKNIK A FARMÁŘSKÉ TRHY + VIDEO

V pátek 8. května byl státní svátek, tedy pracovní volno. Alespoň pro většinu z nás. A proto jsme se s manželem rozhodli zorganizovat a připravit brunch.
Sluníčko a celkově krásné počasí nám k tomu nahrávalo. A tak jsme ráno udělali naše oblíbené Ranní smoothie (recept ZDE), připravili jídlo s sebou a vyrazili.

Úplně tak snadné to nebylo, proto jsem ještě musela ogrilovat v troubě ředkvičky s jarní cibulkou v medové marinádě (recept brzy na blogu), umýt, pokrájet, oloupat ovoce a zeleninu a zabalit celý piknikový koš. 

Základem pikniku a bruche je mít o všeho kousek.
Nanosili jsme košíky do auta, připoutali psy do jejich psího boxu, nasedli do auta a vyrazili na farmářské trhy na Jiřího z Poděbrad v Praze.

Tam jsme chtěli nakoupit nějaké sladké dezerty a zákusky a v Le Caveau koupit jejich vyhlášené a nejlepší na světe - bagety. Jsou obrovské, jedna stojí 29 Kč a nikdy jsem lepší na území České republiky nejedla. Jestli o nějakém místě víte, dejte mi vědět, ráda ochutnám i jiné.

Nakonec to bylo na trhu už vyprodané a nic moc sladkého lákavého tam neměli, tak jsme to vzali po cestě na Flóru do Paula. Tam mám pár favoritů a vždy si vyberu. 
Já tam nejvíce miluji Tropezienne. Jenže ten tam klasicky neměli. Nevím proč, ale všude ho mají, ale na Floře nikdy.

Takže jsem tam koukala půl hodiny do vitríny a nakonec si objednala Pařížské menu. Je v něm obrovský kus bagety, máslo, marmeláda a Nutella a k tomu čaj nebo káva. Za 69 Kč si myslím, že super.
Chtěla jsem ještě něco čokoládového, protože na čokoládě jsem absolutně závislá. A tak jsem si vybrala tento dort. Nevím, jak se jmenuje, ale byla jsem na něj zvědavá. Cena kolem 85 Kč mě celkem odrazovala, to už mi přijde celkem hodně na takový kousek, ale čekala jsem od toho čoko zázrak.

První zklamání přišlo, když jsem zjistila, že v tom jsou višně napuštěné v alkoholu. Nebo to tak chutnalo. Já totiž naprosto nesnáším sladké ve spojení s alkoholem.

Ale jinak dezert super. Skládal se z korpusu a čokoládové pěny, ale 85 Kč mi přijde stejně hodně.
A pak jsme už vyrazili na naší oblíbenou Žižkovskou louku. Je to takový plácek kousek od našeho baráku. Téměř nikdo tam nechodí a my si tam můžeme v klidu ležet na dece, mít puštěné psy a užívat si dobrého jídla.
Rozprostřeli jsme si tedy jídlo a začali snídat. Brunch se skládá ze dvou slov a to Breakfast = snídaně a Lunch = oběd.

V podstatě se musíte projíst od snídaně k obědu a nebo si dát jídlo v 10-11hod., které vystačí za snídani i oběd. A v tom si myslím, že jsme dobří :-)
Pojídali jsem sladké, slané, čerstvé jahody, pomeranče a to asi dvě hodiny, až se ozvali přátelé, že také přijdedou. Tak paráda. Jídla na gril bylo dostatek a počasí bylo úžasné.
Ještě jsem neřekla, že jsme si koupili tento jogurt s musli a čerstvými malinami. Já se do něj naprosto zamilovala a mám pocit, že ho vždy musím sníst na posezení. Jenže jsme na něj dva a musím se v půlce zastavit a podělit.
Samozřejmě horký čaj s medem nesměl chybět. Bez toho není den dnem. Nebo je, ale ne tím dobrým. Prostě a jednoduše, já bez čaje nevylezu z bytu.
 V tuto chvíli jsme měli dosnídáno a přátelé začali chodit.
Rozpálili jsme gril a začali grilovat houby. Měli jsme hlívu ústřičnou, zahradní žampiony, krémové žamipony a Portobello žampiony. Do těch jsem přidala domácí Pesto z medvědího česneku, které jsem o víkendu připravovala.
Také jsme grilovali zelený chřest a cherry rajčata. Já jsem spíše na tu zeleninu, než maso, tak té vždy musím mít dostatek.
 Také jsem připravila, jako vždy, hermelíny s argentinským kořením a olivovým olejem.
 V pozadí můžete vidět Guacamole. Na tom jsem si vybudovala závislost a dělám ho pořád.
 Grilovali jsme ale i maso. Měli jsme naložené kuřecí kousky, krevety a mušle svatého jakuba.
Na piknik nikdy nezapomínám dělat domácí limonády. Tentokrát jsem připravila zázvorovou s limetkou, medem a mátou a Citronádu s limetkou.
A po tom, co jsme vše ugrilovali jsme museli jít domů. Mno nemuseli, ale začínal hokej a mužské obsazenstvo začalo být silně nervózní, kdyby ho neviděli.

A tak jsme si nachystali variaci kozích a kravských sýrů, Prosecco a koukali na terase na hokej.
Den to byl naprosto úžasný a opět jsem si ho užila naplno. Dokonce jsem se letos poprvé spálila na sluníčku. Ale už jsem hnědá a žádné  loupání pokožky snad neproběhne.

Takže Vám všem děkuji za přečtení článku, prožití tohoto dne alespoň prostřednictvím fotek a videa a hlavně za zhlédnutí videa.

Snad se Vám vše líbilo a příště u dalšího článku Ahoj :-)



Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:


4 komentáře:

  1. To vypadá jako další nádherně strávený den :) Na ty žampiony mám opravdu chuť!!!
    Jinak, věci jako višně a třešně s alkoholem naprosto nesnáším...vždy, když kousnu do čokoládového bonbonu s alkoholem a třešní s lítostí do musím vyhodit, protože to opravdu nesním :/

    Lumiere of Fashion

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. HIH tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama :-) Já nedávám ani Amareto do tiramisu i když tam patří. Prostě ne. Alkohol zvlášt :-D

      Vymazat
  2. Mnam to je dobrot! Mohu se zeptat, odkud je ten gril? Prave nejaky shanime a tento vypada skvele;) dekuju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento je z bauhausu, ale mají ho na hodně místech. Viděla jsem ho i v Datartu nebo třeba na bonami.cz nebo na bavimevarit.cz. Asi je nejlepší zadat do www.heureka.cz Lotus grill a vyjedou všechny místa :-)

      Vymazat