PASTAŘ


Malostranské nábřeží 558/1, Praha 1
Zastávka tramvaje Újezd

Jednoho dne jsem se vydala do restaurace Pastař. Chystala jsem se tam opravdu dlouho. Ale stále ne a ne si vzpomenout v ten správný čas. Pak jsem na něj narazila na Bookio.cz a konečně tam zašla.
 
Opravdu se mi tam líbilo, jako dlouho nikde. Bude to velký konkurent Le Caveau. Je to středomořská restaurace nabízející vybrané pochoutky z čerstvých surovin, ale za přijatelné ceny. A s Bookio ještě lepší.

Při vstupu do Pastaře mě zaujalo určitě prostředí. Na jednom místě je obchod s potravinami, jako paštiky, zavařené ovoce, koření, pesta atd., v další části lahůdky, vinárna a restaurace.

Objednali jsme si tedy víno a bylo výborné. Značku bohužel už nevím.
První na řadu přišla Caponáta. Je to taková směs z lilku, paprik, myslím i rajčat a na vrchu bůvolí  mozzarella. Dochucené to bylo perfektně. Nic bych tomu nevytkla a naopak to dokonale navodilo chutě k dalšímu jídlu.
 Dále nám na stole přistál Steak z mečouna s hráškovým pyré, pečenou baby karotkou a omáčkou z vína Marsala. U toho jsem ztratila slova. D-o-k-o-n-a-l-é!
Další z jídel bylo Pomalu pečené jehněčí kolínko s lanýžovou krémovou polentou. Já úplně masová nejsem, takže jsem si to nevychutnala, asi jako kdybych to naservírovala mému bráchovi. Ale krémová polenta byla něco neuvěřitelného. Recept na ní potřebuji teď hned. Byla vláčná, krémová, smetanová, lehká, nadýchaná a dokonale dochucená. Och.   
Chitarrini alla carbonara s chipsem z panchetty byla úžasná těstovinová tečka. Těstoviny tu člověk určitě musí ochutnat. Mají čerstvé, které i můžete zakoupit s sebou na doma. Ujistila jsem se, že do tohoto jídla nedávají smetanu. A i přesto to bylo tak vláčné. Takhle dobré Carbonara jsem nikdy nejedla. Za to můžu dát ruku do ohně :-) 
A třešnička na dortu byl dezert. Já sladké miluji a mohla bych ho po tunách. Klidně bych vynechala všechny předchozí jídla, kdyby mi dali 5 po sobě jdoucích těchto skleniček.
Višňová granita s vanilkovým mascarpone a kakaovým bisquitem mě opravdu dostala do kolem.
 
Krém z mascarpone byl krásně dochucen vanilkovým luskem a přitom tak lehce namražený. Ale ne zmražený, jako zmrzlina, ale zase ne studený jen z lednice. Něco mezi a bylo to skvělé. A na tom rozčvachtané ovoce. Mnam.
Druhý dezert bylo Makové sufflé s rybízovým a mascarponovým coulis s jogurtovou zmrzlinou. Suflé bylo krásně teplé a okraje křupavé. Ve spojení se zmrzlinou - dokonalost. A k tomu byl jedlý květ z růže :-)
Toto jídlo jsme jedli ve dvou. I tak je to hodně a odcházeli jsme totálně přejedený. Jen, abyste si nemysleli, že jsem to zblajzla celé já :-)


A teď Vám sem dám pár fotek z interiéru restaurace
Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Olympus PEN E-PL7


6 komentářů:

  1. Vypadá to krásně ale asi jsem přehlidla kde to je? ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi nepřehlédla, spíš jsem to tam nenapsala :-D Je to v Praze na Újezdě, když se jede z Národního divadla, přejede se most, tak první barák a roh vpravo :-)

      Vymazat
  2. ty jo ten steak z mečouna vypadá skvěle, ale nebyl až moc syrový?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá to tak, ale nikdy jsem snad lepší rybu nejedla.

      Vymazat
    2. Dnes jdu zkusit tak se tesim:)

      Vymazat
    3. Paráda, dej vědět, jak se ti tam líbilo? A udělala sis rezervaci přes Bookio.cz? Pokud to uděláš, budeš mít 30% slevu na celou útratu. Jen takový tip :-)

      Vymazat