KOKOSOVO JAHODOVO BANÁNOVÉ SMOOTHIE + VIDEO RECEPT


Přemýšlím, co napsat do úvodu. Ale jak nad tím více a více přemýšlím, tak si myslím, že je naprosto zbytečné sem cokoliv psát.

Obrovský úvod naleznete ve článku o ALPRO VÝZVĚ (odkaz ZDE). Je tam sepsáno, proč jsem se vrhla do vaření s rostlinnými nápoji a sójovou smetanou. Jak mi to šlo a hlavně, jak mi to všechno chutnalo.

Tak jdeme vařit a péct...

Doba přípravy: 4 minuty
Náročnost: malá
Počet porcí: 1-2

INGREDIENCE:
  • 1/4 čerstvého kokosu nebo hrst sušeného
  • voda z kokosu nemusí být
  • 8 jahod
  • 1 banán
  • 2 dcl Alpro kokosový nápoj
  • 1 PL lněných drcených semínek
  • 1 PL slunečnicových semínek
  • 1 PL chia semínek

Postup aneb jak jsem postupovala já:

Do mixéru vložíme slunečnicová semínka...
 Chia semínka...
 Drcená lněná semínka...
 Čerstvý kokos...

 Banán...
 Jahody...
 Vodu z kokosu...
 Vše zalijeme Alpro kokosovým nápojem a rozmixujeme do hladka.
 Podáváme s láskou a úsměvem :-)


5 komentářů:

  1. Kokosové alpro marně sháním už od prosince,kde jste ho sehnala?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle jsem dostala v testovacím balíčku od Alpro, ale jinak ho kupuji v Globusu a Bille, tam je mají na 100%. Jinak přidala jsem ke článku videopostup :-)

      Vymazat
  2. Tak i já díky Vám uvažuji, že začnu se smoothie. Hrozně jsem si oblíbila Váš kanál a vše kolem Vás :-). Jste faakt boží :-D A tak se nechám inspirovat. Mám 8mi měsíční mimčo, je to veliký aktivec, tak nemám moc čas na jídlo, respektivě si ho připravovat a toto by byla asi ideální volba. Jak na čas, energii, tak i na figuru. Jen bych se chtěla zeptat, kdy je nejlepší smoothie pít, jestli jako snídaně, nebo svačina nebo víckrát denně? Asi by to taky šlo, střídat ovocné a zeleninové během dne? Budu postupovat dle Vašich receptů, jen škoda, video mi nelze pustit (soukromé video)... Ale popisek stačí. :-) Hezký den a díky za Váš blog a kanál!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě opravdu těší. Informace o smoothie celkově jsem psala zde:
      http://www.smoothcooking.cz/2015/01/smoothie.html

      Jsou tam v části ČLÁNKY napsané 4 články o smoothie a přesně o tom, kdy jaké pít. Samozřejmě jsem lajk, takže to píši dle svých zkušeností.

      Ale pokud člověk chce, aby si udržel určitou postavu, aby mu to dodalo energii a i přes to, že to je zdravé nijak nepřibírat (po smoothie), tak je dobré dodržovat zásadu, že čím víc ráno ho pijete, tím víc ovoce si tam dejte. A naopak, čím později blíže ke spaní si ho dáváte, tím více zeleniny tam dejte.
      Ovoce obsahuje více cukru a tak je to dobrý dobíječ energie po ránu. Ale pokud si ho dáte těsně před spaním, tělo ty cukry nestačí spálit a je to téměř, jak když si dáte kus sušenky. Samozřejmě teď to popisuji hodně jednoduše.

      Já si třeba ráno do toho dávám nějaký tvaroh, ovoce, trochu zeleniny jako mrkev, řepu, dýni (sladší zeleninu), k tomu dám ořechy, semínka apod.
      Večer si spíše dávám zeleninu, zaliji vodu a nedávám ořechy a semínka. Ovoce tam přidám jen trošku, pro lepší chuť. Jako třeba jablko, hruška, citron apod.

      Zkus si přečíst ty články a třeba ti to pomůže :-)

      Vymazat