LIŠKOVÉ RAVIOLI S TYMIÁNOVOU OMÁČKOU A VLAŠSKÝMI OŘECHY



Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 2

INGREDIENCE
  • 200 g hladké mouky 
  • 2 vejce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce vody 
  • sůl
Náplň:
  • 2 ks jarní cibulky
  • 50 g lišek (nebo jiné tvrdé houby)
  • máslo
  • 1/2 mozzarelly
  • pepř
Omáčka:
  • lžíce másla
  • 1/2 cibule
  • 10 vlašských ořechů
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 3 snítky tymiánu
  • sůl, pepř

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Mouku smícháme s vejci, olivovým olejem, vodou a špetkou soli. Vypracujeme těsto, které necháme hodinku v lednici odpočinout.

Mezitím si připravíme náplň. Na rouzpálenou pánev přidáme máslo a pokrájenou jarní cibulku. Po minutě přidáme pokrájené lišky a orestujeme. Vyjmeme a tyčovým mixérem nebo nožem na hodně jemno rozmělníme a vrátíme na pánev. Přidáme mozzarellu a necháme rozpustit a spojíme. Opepříme a náplň je hotová.

Vyválíme těsto na pomoučeném vále na 2 tenoučké pláty. Na jeden přidáme lžičkou bochánky náplně a okolo každého bochánku potřeme vodou. Přiklopíme druhým plátem a lehce přitlačíme. Vykrajovátkem vykrojíme raviolu a položíme na pomoučený vál.
Příprava omáčky:
Na rozpálenou pánev vložíme máslo a
 přidáme na jemno pokrájenou cibuli.
 K ní přidáme posekané ořechy a restujeme do zlatova.
 Zalijeme smetanou.
 A přidáme tymián.
 Osolíme a opepříme.
Dáme vařit osolenou vodu.
Do vroucí vody vložíme ravioli a vaříme cca 4 minuty.
Uvařené ravioli vložíme do smetanové omáčky a promícháme.
Podáváme s troškou nastrouhaného parmazánu.



Žádné komentáře:

Okomentovat