ZE ŽIVOTA: NASTAL ČAS NĚCO DĚLAT!

Tento článek byl sepsán ve spolupráci s firmou Oslo Skin Lab.

ed pár dny jsem vám sepsala článek "Jdu s kůží na trh". Byl tak čtený, že trhal příčky v návštěvnosti a ještě více trhal příčky s odpovědmi. Jsem ráda, že to bylo přesně to, co jste zrovna potřebovali slyšet a že vyvolal zamyšlení. V tomto článku jsem se rozepsala o tom, že už konečně nastal čas se sebou zase začít něco dělat. Jsem totiž sice máma, ale i manželka a žena a cítit se skvěle je naprosto důležité. Už dlouho jsem se totiž ubírala myšlenkami o své postavě, o své pleti, o svých vlasech, o svém životě a vždy je zahnala odpovědí, že tu jsou důležitější věci. Ale co je důležitější, než jsem já sama? Můj syn? Můj manžel? Moje rodina? Přátelé? To ano, ale stále si stojím za tím, že když budu spokojená a vyrovnaná já, bude i mé okolí. A tak jsem si jednoho dne řekla "A dost!" a nakázala si, že musím začít. 

Kdy? 
Teď hned!

Svojí pleť jsem řešila od mala. Od mala jí mám mám extrémně suchou, v pubertě jsem jí měla plnou pupínků, v brzkém věku i plnou vrásek, poté opět plnou akné, kvůli akné plnou jizev a pigmentových skvrn a po porodu plnou dalších vrásek, unavenou, povadlou a vyčerpanou. Nabraná a zhublá kila se projevila i právě na pleti na obličeji. Mateřství jí také moc nepřidá. Asi každá žena je v tomto období velmi nevyspalá a kolikrát myslí hlavně na své dítě a tak trochu (hodně) zapomíná na sebe. Špatně se stravuje, nedostatečně pije a to má také své důsledky. I já to tak měla.

O pleť jsem se díky těmto situacím a projevům naučila starat. Poctivě si jí odličuji ráno i večer, jednou týdně si jí důkladně vyčistím a zrelaxuji maskou, alespoň jednou měsíčně se snažím docházet ke kosmetoložce, která mi jí perfektně vyčistí, ošetří, vyživí a ještě pomůže odstranit pigmentové skvrny. Nebo alespoň minimalizovat. Z těch mám totiž po vráskách asi největší trauma. Snažím se je schovávat pod make up, snažím se je pomocí různých technologií zminimalizovat, snažím se je neztmavovat opalovaním a tak se důkladně každý den před odchodem ven namažu krémem s vysokým faktorem.

Vrásky jsou ale můj strašák číslo jedna. Oproti kamarádkám v podobném věku jich  mám opravdu hodně. A to už od brzkého věku. Jak vždycky říkám, tak jsem jich ve 12 letech měla snad víc, jak moje babička a to se celý život odličuje obyčejným mýdlem. Jenže ona tu pleť má na rozdíl ode mě mastnou a já právě extrémně suchou a tak se do ní vrásky vrývají a lebedí si v ní.

VRÁSKY JAKOŽTO MAPA VZPOMÍNEK
Není ale vráska jako vráska. Každá vráska má své opodstatnění a hlavně vzpomínku. Každá vráska se zaryla do mé kůže s prožitím nějakého příběhu. A tak si nemyslím, že je vyloženě nutné vrásky odstraňovat. Zvlášť, když se bavíme o vráskách, které se zapsaly do mé pleti po prožití těch nezapomenutelných chvil. Krásných i náročných.

Mnoho jich na mé pleti zůstalo po prosmátých hodinách, dnech, týdnech, měsících i letech. Za některými vráskami se skrývají veselé historky prožité po boku těch nejbližších, nezapomenutelné zážitky, na které nikdy nezapomenu a ze své paměti nevymažu, ale i strastiplné chvíle prožité v těch nejtěžších částech života. Ač je to vráska pozitivní, ač je to vráska negativní, je to mapa života, která měla důvod se zapsat. Hlouběji či jen povrchově.

A tak jsem se postupně naučila žít s tímto vějířkem kolem očí a žlábků kolem úst od hodin a hodin smíchu a radosti. Ale i s rýhami mezi obočím a na čele od chvil, na které bych raději zapomněla.

PROČ SI ALE NECHÁVAT VŠECHNY?
To sama nevím. Miluji přirozenost a vždy hlásám, že stárnout by se mělo s grácií. Znám plno žen, které vypadájí krásně s šedými vlasy a pletí propsanou životem, ale znám i spoustu žen, které jdou proti přírodě a snaží se je odstranit. Co je dobře? Co je špatně? Nic. Každá žena i muž se musí cítit ve své kůži jednoduše skvěle. Přesněji tak, abychom byli schopni ráno vstát, podívat se do zrcadla a říct si "Dneska by to šlo.". Jen tak můžeme vykročit do nového dne s dobrou náladou a tu si po celý den udržet.

OSLO SKIN LAB THE SOLUTION
Co to je? Zázrak.

Jednoho dne jsem dostala nabídku vyzkoušet tuto absolutní novinku, která přišla na český trh. Pochází z Norska, přesněji Osla, jak už název napovídá. Zde sklízí samé ovace a hlavně úžasné výsledky. Když jsem sama viděla jednu slečnu, která před začátkem užívání tohoto kolagenu zašla na sken pleti, který odhadl její pleť o mnoho starší. Po několika měsíční kúře tento sken zopakovala a výsledek byl ohromující. Najednou pleť vypadala o několik let mladší.

CO JE DŮLEŽITÉ VĚDĚT?
Kolagen je nejčastěji se vyskytující bílkovinou v našem těle. Jeho množství ale už od 25.- 30. roku
života začíná klesat a nový kolagen se zároveň vytváří pomaleji. S klesajícím množstvím kolagenu
ztrácí kůže svou odolnost a začíná se hůře vyrovnávat se slunečními paprsky, nekvalitní stravou,
kouřením, špatným a nedostatečným čištěním a dalšími negativními vlivy. Nedostatek kolagenu se
projevuje stárnutím kůže, vznikem vrásek nebo i třepením nehtů.
Když pokožce dodáte kolagen zevnitř, bude plnější, pružnější a zmírníte hloubku vrásek. Optimálního výsledku dosáhnete v případě, že je kolagen takzvaně hydrolyzovaný, tedy rozložený na peptidové řetězce určité délky. Ty dokáže naše pokožka lépe vstřebat a využít.

To je věda, že?

Ještě je ale dobré neplést si kolagen na klouby a tento kolagen na pleť. Je to jiná technologie a jiný druh kolagenu.

LEŽITÉ INFORMACE O THE SOLUTION

           sobí zevnitř, a to na celé tělo. Tedy na pleť obličeje i pokožku celého těla. Pomáhá zmírnit vrásky i projevy celulitidy.
           The Solution nejen zpomaluje projevy stárnutí, ale pomáhá i s jejich zmírněním, pokud už vrásky a povadlou pleť máte.
           Pozitivní vliv The Solution na pleť potvrzují randomizované, dvojitě zaslepené a placebem kontrolované studie. To, zda konzumují placebo, nebo účinnou látku, nevěděli ani účastníci studie, ani vědečtí pracovníci, kteří následně vyhodnocovali výsledky.
           Výrobci věří v to, že péče o pokožku začíná zevnitř a já s tím souhlasím.

PROČ JSEM ZAPOČALA TUTO SPOLUPRÁCI?
Jednoduše proto, že už mi je přes 30. Přesněji letos oslavím Kristova léta a tak si myslím, že nastal ten správný čas se své pokožce odměnit a vrátit jí vše, co jsem zanedbala. Tento impulz jsem hledala opravdu dlouho a jsem ráda, že jsem cestu k novému, přesněji krásnější já započala. Od té doby totiž slýchám tu nejkrásnější odezvu. A to hlavně od vás. Jsem až dojatá z toho, jak umíte chválit. Na to se totiž v dnešní době opravdu zapomíná. Tak nějak si kolikrát myslíme, že to ten daný člověk ví. Ale i když je to člověk, který vypadá každý den dokonale, přesněji pro své okolí, tak věřte, že i on má své úzké chvilku a toto nakopnutí a impulz v podobě pochvaly potřebuje.

The Solution mě nutí pít. Hned ráno. To na tom vidím jako obrovský bonus. Většinou jsem totiž vstala, šla se umýt, namazala si obličej a utíkala obstarat Tobínka. Kolikrát ani to ne. On byl na prvním místě a já vše doháněla v průběhu dopoledne. A tak jsem si první pití nalila i několik hodin po probuzení. Nyní je to jiné. Mám už svůj rituál. Vstanu, naliji si skleničku vody, rozmíchám si v ní kolagen a vypiji to. Aby nešla ani špetka na zmar, tak si skleničku znovu doliji, promíchám a opět vypiji. Hned po ránu vypiji několik dcl vody a už to si myslím, že moje pleť a tělo uvítá.

Velký plus je také v tom, že kolagen nemá žádnou vůni, ani chuť a tak ho lze přidat do čehokoliv. Jogurtu, nápoje, smoothie, čaje, prostě čehokoliv, co ráno, či v průběhu dne konzumujeme. Je to nadávkované v malých pytlíčkách a tak je to i praktické balení na cesty, do práce, na dovolenou,…


UŽ JSI KRÁSNÁ, KAČÍ?
Jasně, každá jsme. Ale výrazné výsledky mají být vidět po 8 týdnech užívání. A pak je dobré u toho vytrvat.

Já jsem tomu propadla a absolutně se pro tento kolagen nadchla. Je to něco nového, něco, co tu ještě nebylo a hlavně něco, co jsem nikdy nevyzkoušela. Nyní to ale užívám teprve 3 týdny a tak tomu dejme čas.

Brzy vám sepíši mé další dojmy, a to, zda jsem u celé kúry vydržela, uviděla výsledky a zda mé nadšení neopadlo. Uvidíme. Tak se těším brzy u dalšího článku.

PS: Pokud vás to zaujalo, tak jsem dostala nabídku na spolutestování a to s 60% slevou. Stačí kliknout na tento odkaz. Nemusíte zadávat žádný slevový kód, sleva je automaticky načtena skrze odkaz. 

Mějte se krásně,
s láskou vaše (snad o kousek krásnější a spokojenější) Kačí


Žádné komentáře:

Okomentovat