JAK PODPOŘIT IMUNITU A VYHRÁT INSTAX

Tento článek byl sepsán ve spolupráci s firmou Actimel.

Před týdnem mi dorazila dlouho očekávaná pozvánka na legendární akci od Instaxu. Kdo na ní někdy byl, tak chápe. Tahle událost je vždy do posledního detailu vymazlená a vychytaná, že si jí nechce nikdo nechat ujít. S kýmkoliv jsem se tam bavila, tak mi říkal, že momentálně už nezvládá navštěvovat všechny akce, protože jich je vážně mnoho, ale tuhle by si nikdy nenechal ujít.

A tahle se nesla v duchu hudebního festivalu.
Hrála živá hudba, stoly byly obložené tácy plnými jídla, Flat white připravoval svojí legendární kávu, u Green decor jsme si vyráběli věnce z živých květin, také jsme si drhali přívěsky, vyráběli magnetky a tvořili scrapbooking, jezdili na šlapadlech nebo třeba odpočívali v relaxační zóně plné vodních dýmek.
Než ale začnu povídání o opravdu vydařené Instax párty, tak vám povyprávím o soutěži, o propojení Instaxu s Actimelem a také o propojení Actimelu s mým jménem.

Actimel a Instax se spojili. Už nějakou chvíli můžete soutěžit s Actimelem o foťáky Instax (informace naleznete na jejich webu, ale i na soutěžním balení Actimelu). Určitě to zkuste, šance je veliká a ten foťák je vážně úžasný. O tom ale budu mluvit později.

Proč je šance veliká? Hlavně i proto, protože nyní můžete soutěžit i u mě na blogu. Spojila jsem se totiž s firmou Actimel a navázala s ní dlouhodobou spolupráci. Mám vážně radost. Proč?

Abych pravdu řekla, tak na Actimelu Tobínek doslova vyrostl. Není tajemstvím, že mi v těhotenství bylo opravdu strašně moc zle a tak jsem toho moc nepozřela. Nešlo jen o první trimestr, ale i to ten druhý a třetí. A tyto malé nápoje mě opravdu zachraňovaly. Pomalu jsem si ucucávala tento mléčný drink a žaludek se lehce zklidňoval. K tomu jsem měla dobrý pocit z toho, že podporuji svojí imunitu. Samy asi víte, že v těhotenství žena nesmí brát téměř žádné léky a tak jsem volila tuto cestu prevence.

A není tomu jinak ani teď. Tobínek ho totiž pije už nějakou dobu také každý den. Sice už ne prostřednictvím mé pupeční šňůry :-), ale hezky pěkně si ho drží v ručičkách a upíjí. Vždy mu ohrnu na jedné straně víčko a pak i na druhé o trošičku víc. Tím mu tam jde vzduch, ale nevylije ho celý na sebe (člověk se stále učí, že jo). Má tak takový svůj dezertíček a vlastně i rituál, na který se každý den těší. Vždy letí k lednici a křičí "aptíííí, aptííí". Já mu ho ale většinou nedávám ráno, ale beru ho s sebou na cesty, do kočárku, auta, do parku, na piknik a tak.

Kdyby vás někoho napadlo, co to, že mu ho dávám, když je Actimel sladký a je v něm přidaný cukr. Tak mě právě strašně moc potěšil fakt, že Actimel přišel na trh s novinkou a to Actimel bez přidaného cukru. Nějaký ten cukr obsahuje, ale to proto, protože laktóza cukr obsahuje přirozeně a tak, jelikož je to mléčný produkt, tak ho také musí obsahovat. A ještě obsahuje 20 miliard probiotických kultur, vitamín D a B6 a tak mám dobrý pocit, že si dává něco, co prospívá jeho tělíčku. A mému také. Pijeme ho spolu. 

Zajímá vás, jak to chutná? Kdo jí běžně bílé jogurty, tak bude pro něj přirozená chuť. Je to dost podobné. Složení by vás také mohlo zajímat, když se tady bavíme o jídle pro děti. Je tam mléko, smetana, sušené mléko, jogurtové kultury, L. Casei a vitamíny B6 a D.

A tak díky balíčku od Instaxu jsme si si ho dali i dnešní ráno. Jakému balíčku? To vám popíši také níže. 
A vy teď pojďte soutěžit, ať ho můžete také vyzkoušet a ještě třeba vyhrát ten famózní Instax.

SOUTĚŽ
Pravidla soutěže:
Napište mi do komentáře, čím podporujete svoji imunitu nebo imunitu vašich dětí. Máte nějaké rituály? Tradice? Osvědčené tipy a triky?

Výhra:
1x Instax Mini9 + 1x karton Actimel bez přidaného cukru

Vyhlášení:
Za týden vyhlásím vítěze zde na blogu.

Počasí nám hrálo do karet. Tato akce totiž byla na půl venkovní a na půl uvnitř. Stala se ale před zahájením taková tradiční situace a to, že se strhla totální průtrž mračen. Vloni to bylo úplně stejné. Pamatuji si chvíli, kdy jsme stáli na Kolbence a já si říkala, jak je to celé zkažené a že to je vážně škoda, protože opět bylo vše nachystané do posledního detailu. Jenže průtrž se přehnala, mraky se roztrhly a nebe bylo zalité sluncem. Stejně jako tomu bylo i letos. Vzduch se vyčistil a předskokan jménem "totální liják" splnil svůj účel a odešel.
Instax je pro mě srdcovkou. Mám jak klasický mini, tak tiskárnu. Díky němu si tvořím svá alba plná vzpomínek, tisknu všelijaké povedené i nepovedené vzpomínky a tvořím přáníčka či štítky na dárky.

Když mi přišla pozvánka, tak jsem byla tématem "festival" opravdu potěšená. Abych se přiznala, tak jsem nikdy na žádném pořádném nebyla a vždy tak trochu záviděla holkám na Instagramu, jak se na ty fesťáky tak krásně vyšňořily. Ať si říká, kdo chce, co chce, myslím si, že to k tomu patří, ač je jasný, že to není nutností. Ale když se sejde správná banda holek či kluků a sladí se různými doplňky, tak to tvoří super atmosféru nejen na fotkách, ale i na samotném festivalu.

A tak jsme si s Luckou prohlídly inspiraci na Instagramu a vyrazily. Moc času na tvoření outfitu nebylo a tak jsem tak nějak pobrala, co doma bylo a vyšla. Vystoupila jsem ze své komfortní zóny, odhalila pupík a šla si to naplno užít.
Instax přišel s novinkou a to foťákem, který má displej a tedy si vždy můžete zkontrolovat, co tisknete. Zabráníte tak tomu, že si vytisknete nepovedenou fotku. Ač já jsem si schválně vybírala Instax mini proto, aby ta fotka byla autentická, ač třeba rozmazaná, tak tohle se mi vlastně líbí. Člověk si tak může vytisknout fotku kolikrát chce a dokonce se skrze bluetooth propojit s mobilem a využít foťák jako tiskárnu. Takže máte hned 2v1. Super funkce. A úplnou novinkou je zaznamenání zvukového záznamu, který si můžete s fotkou také propojit. No a skrze tento foťák Instax LiPlay jsme si tvořily s Lucku tyhle magnetky :-).
Hned po příchodu jsem ale zašli ke stolečku, kde jsme se všichni mohli tak nějak dozdobit. Byl plný třpytek, kamínků a tetovaček. Tak jsme neváhaly ani vteřinu a ozdobily se. Arty mi pak řekl, že vypadám jak Avatar :-D. Lichotník.

Nemohly jsme vynechat workshop na výrobu přívěsků. Tyhle manuální práce miluji a vždy u toho tak vypnu. A musím tedy pochválit paní, která nás to učila. Měla tolik trpělivosti, že má opravdu můj velký obdiv :-).

Ještě jsme si s Luckou vyrobily věnec z živých květin, ale už byla tma a tak jsem si ho bohužel nestihla vyfotit. Každopádně byl vážně nádherný, luční.
A hlavně si akci maximálně užily. Instax spojuje lidi a zážitky. Pokud ale chcete zažít něco podobného, tak o víkendu vyražte na Občanskou plovárnu a zkuste si xy workshopů, které jsou připraveny pro veřejnost. Vstup je zdarma.
Jak jsem ale na začátku psala, tak Instax párty je vždy dotažená do posledního detailu. A tak mysleli i na ráno. Jelikož je festival spojen s hudbou a kolikrát i alkoholem, tak ani tady to nebylo jinak. Pilo se, bavilo se, zpívalo se, tančilo se. A tak nám Instax připravil balíček na krušné ráno. Byla v něm voda, energy nápoj, prášek na bolest hlavy a balení Actimelu. To přišlo vhod.
Super byla i tato fotka, která poukazuje, že ne vždy a vše musí být dokonalé, že i fotka může být rozmazaná, ale přesto na ní může být uchovaná vzpomínka, na kterou nechceme zapomenout a něco pro nás znamená.
Tak to bylo vše. Nezapomeňte se zapojit do soutěže a já se už těším, až oznámím někomu tu úžasnou zprávu, že vyhrává.

Mějte se krásně,
s láskou vaše Kačí

80 komentářů:

  1. My utužujeme imunitu zdravou stravou, otužováním a v solné jeskyni ;-)
    Ivana

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Kaci,
    Moc děkuju za tvůj skvělý článek. Co se týká imunity, tak u děti jsem též praktikovala tyto nápoje (když byly male). Hodně chodíme ven na procházky a děti navštěvují lesní školku. Což si myslím,ze imunitu podporuje dokonale. Musím přiznat, že můj marný boj s rymou a kašlem zmizel nástupem do školky. Venku jsou skoro za každého počasí.
    Měj se krásně
    Zuzka

    OdpovědětVymazat
  3. Instax party vypadá zase dokonale, vždy dotažená do posledního detailu. Moc se mi líbil předchozí nápad s labuťovým kolotočem a další úžasnou vánoční atmosférou! Musím vzdát svůj obdiv všem pořadatelům a organizaci, fakt skvělá práce a já si posílám své přání, abych na podobné party mohla jednou taky být součástí.

    Co se týče imunity, tak na to jdu hodně citem. Vyvážená strava, pobyt na čerstvém vzduchu, pohyb, ale taky používám hodně esenciální oleje od Young living a různé bylinné tinktury, které mě vytáhly z různých komplikací. Osobně nemám ráda prášky, pokud nejsou opravdu nezbytně nutné. Snažím se dbát na instinkt, poslouchat své tělo, nepřepínat se a věnovat mu dostatečnou péči a to především teď během těhotenství. ♥

    Ester ❁
    esteronderka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  4. Minulý podzim jsem začala užívat na imunitu čerstvý BIO šípkový prášek a musím říct, že je vážně skvělý! Nachlazení mě jen tak nedožene. :) Mým stálým pomocníkem na podporu imunity je už mnoho let čerstvý zázvor s citronem a medem.

    OdpovědětVymazat
  5. Přes léto jsem ostuda, protože imunitu trochu zanedbávám. Ale s čím začínám na podzim, když začíná být chladněji, je studená sprcha. Můj večerní rituál, klasická teplá sprcha a nakonec pořádně ledová. Mám pocit, že to funguje ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Jee, instax je i moje srdcovka na svatbu jsme si ho aspon půjčili, jo pro chlapa to je zbytečnost, ale pro me nezbytnost �� jsem ulitla na fotky.
    U nas se snazime posilovat imunitu hromadou ovoce a zeleniny, kysanych mlecnych produktu a obcas pridame i probiotika. Actimel me prave tim pridanym cukrem odrazoval, ale kdyz uz delaji i bez nej, tak u nas v lednici bude mit cestne místo ❤️

    OdpovědětVymazat
  7. My doma podporujeme sumivyma tabletkama cecka + dalsi vytaminy. Obcas Actimel ale hlavne posilujeme tim ze se v zime neoblekame zbytecne moc. Takove zdrave otuzovani 😛

    OdpovědětVymazat
  8. Vzdycky jsem imunitu podporovala hromadou ovoce a zeleniny a take pobytem na cerstvem vzduchu. Nejsem uplne priznivcem leku... jinak nyni actimel ma uz mesic misto u nas v lednici protoze konecnw po 2 neuspesnych IVF pokusech se na nas usmalo stesti a actimel mi umi ulevit od zacpy ktera me trapi ale hlavne posili imunitu a tu ted potrebuji��a varianta bez cukru je TOP!!!!
    Misa
    Piskotka13519@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Kačí,
    Instax party musela být podle fotek skvělá. My se snažíme utuzovat zdraví pohybem, dostatkem čerstvého ovoce a zeleniny, mléčných výrobků (poměrně pravidelně si kupujeme právě i Actimel).
    Mej se krásně ��

    OdpovědětVymazat
  10. Krásný den, super článek a já závidím ty čelenky!! Do soutěže se ráda zapojím, my naši imunitu podporujeme taky Actimelem kupodivu, ale my máme rádi takové ty sladké s příchutěma 🍓🥭, mimču ovocem a nutrilonkem na imunitu. Ale můj osobní tip je hlavně zdravý životní styl, POHYB a být šťastný a vyrovnaný, protože kdo je šťastný není nemocný a užívá si život všemi dostupnými prostředky -no ne? Ve zdravém těle zdravý duch... ono to spolu fakt souvisí 😀
    MatkaMarťa ❤️

    OdpovědětVymazat
  11. Imunitu u dětí podporuji dostatkem ovoce a zeleniny a aktivním pobytem na čerstvém vzduchu.

    OdpovědětVymazat
  12. Ja pravidelně piju vitamín C v podobě aceroly rozpuštěné v půl litru vody, zároveň tak aspoň nastartuji i pitný režim ����

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Kačí,
    můj tip na zvyšování obranyschopnosti není nikterak zázračný. Od té doby, co jsem se asi před 3 roky začala věnovat dost intenzivně kruhovým tréninkům, nejsem skoro vůbec nemocná. Předtím jedna rýmička a bolest v krku střídala druhou (obzvlášt na podzim), teď jsem zdravá jako řípa a ani během chřipkových epidemií mě žádný bacil nepoloží :). Do toho jím spíš zdravě - každý den obří zeleninový salát k večeři, během dne 2-3 kusy ovoce..a zatím to tak nějak stačí:). Děti ještě nemám, i když už bych moc chtěla - až se dočkám, tak se je budu snažit vychovávat k lásce k pobytu na čerstvém vzduchu, zdravému pohybu a budu doufat, že se mi u nich podaří vypěstovat kladný vztah i ke kvalitním a převážně zdravým potravinám :). A věřím, že budou stejně zdravé, jako já:)

    OdpovědětVymazat
  14. Pěkný den, Kačí, já dávala dětem od podzimu do jara probiotika a zlepšení bylo znát, proběhla maximálně rýma. A při případném začátku rýmy zvýšíme přísun vit. C. Mějte se krásně. Martina

    OdpovědětVymazat
  15. Párty vypadá opravdu skvěle! Moc se mi líbí ta spousta workshopů a aktivit, co jste si mohli vyzkoušet. :))
    Imunitu se u nás snažím posilovat hlavně spoustou čerstvého ovoce a zeleniny, pohybem na čerstvém vzduchu a občas i probiotiky nebo vitamíny. A když je nejhůř, tak vždycky pomůže čaj z čerstvého zázvoru. Je fajn, že Actimel přišel s řadou bez cukru, protože ta původní je opravdu sladká dost a tuhle bych ráda vyzkoušela. :))

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Kacenko, poslední dobou sebe zanedbavam, ale děti mají Martanky pamatuji si je i já z dětství, hodně ovoce a tedka nejlépe že zahrady jahody a třešně a díky tomu že naše Emmicka chodí do školky a začátky byly vždy takové že byla měsíc vkuse nemocná nám doktorka občas něco předepíše na imunitu

    OdpovědětVymazat
  17. Snazime se jist zdrave, i kdyz nejvic se mi to dari u syna a nejmin u manzela �� v tehotenstvi jsem brala vitaminy a syn je zvykly na bile jogurty. Nebyvame moc casto nemocni, ale to se urcite zmeni s nastupem do skolky. Actimel mam rada a myslim, ze by to bral i Honzik. Musim to zkusit! :) krasny den

    OdpovědětVymazat
  18. Už několik let se každé ráno sprchuju studenou vodou a když jsem v přírodě, snažím se sprchu nahradit rybníkem/jezerem/potokem. A řekla bych že to funguje, jsem zdravější, hlavně mě přešly časté rýmy a záněty v krku.
    Jitka
    irisss11@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Kačí, svoji imunitu podporuju v podobě vitamínu v ovoci a zelenině, občas nějakými vitamíny, ale hlavně se snažít žít zdraví životní styl, to se mi osvedčilo zatím úplně nejvíc, a je fakt znát když přijde línějši období, vždy se nějaká chřipka objeví. Děti ještě nemám, ale až mít budu chci je vest stejnou cestou! Krásný den
    Simona B.

    OdpovědětVymazat
  20. Krásné fotky ��.. Já ráno piju horkou vodu se zázvorem a citrónem. Se synen se snažíme jist dostatek ovoce a zeleniny, také chodíme ven i v méně příznivém počasí. Nemocný bývá opravdu málo. Tak to a Actimel jen podpoří :)

    OdpovědětVymazat
  21. Krásné fotky 😍.. Já ráno piju horkou vodu se zázvorem a citrónem. Se synen se snažíme jist dostatek ovoce a zeleniny, také chodíme ven i v méně příznivém počasí. Nemocný bývá opravdu málo. Tak to a Actimel jen podpoří

    OdpovědětVymazat
  22. Já svou imunitu podporuji hlavně vodou s vymačkaným čerstvým citronem po ránu, pak beru pravidelně laktobacily, což je skvělá věc :) Večer pak ještě doplňuji hořčík :)
    Každý den také chodím na procházky ať už je teplo nebo zima, pravidlně cvičím a stravuji se zdravě, každý den dbám na dostatek zeleniny a ovoce :)

    OdpovědětVymazat
  23. Já svou imunitu podporuji zdravým životním stylem, každé ráno si dávám sklenici vody s vymačkaným čerstvým citronem, potom beru laktobacily, což je skvělá věc :) Každý den dbám na dostatek pohybu, chodím pravidelně na procházky ať už je teplo nebo zima, dále cvičím a snažím se jíst zdravě, každý den dbám na dostatek ovoce a zeleniny. :)

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Kačí,
    Já mám naštěstí imunitu celkem dobrou. Ale stejně si po ránu dávám ovocné freshe (ideálně z citrusů) nebo když nestíhám, tak alespoň céčko v šumivé tabletě. ��

    OdpovědětVymazat
  25. Já mám imunitu celkem dobrou samu o sobě. Ale stejně se ji snažím podporovat tím, že si dělám po ránu freshe (ideálně citrusové) nebo když nestíhám, tak alespoň šumivé céčko. 🙂

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj Kačí,

    milujeme s Michalem actimel granatový jablko. Takže actimel kupujeme pravidelně. A pokud bude bez cukru budu ho dávat i prckovi jupiii. Jinak malýmu i sobě dělám čaj s rakytnikem a vodu s citronem medunkou mátou. Zdraví zdar nazdar. Užívejte Kačí :*Janička Šobrová

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj Kačí, nás mamka vždycky dopovala spoustou ovoce a vitamíny! ..a já v tom teď úspěšně pokračuju. ��

    OdpovědětVymazat
  28. Parádní článek. ja podporuji svoji imunitu ledovými sprchami a saunováním. Malej imunitu podporuji častými pobytmi venku za každého počasí a horami čerstvého ovoce a zeleniny. Hezký den :)

    OdpovědětVymazat
  29. To je supr článek, ja podporuji denne svoji imunitu ledovými sprchami a v zime častým saunováním. S dcérou zase aplikujeme chodit ven za každého počasí a hory ovoce a zeleniny. Mej se hezky Kačí.

    OdpovědětVymazat
  30. Instax párty vypadá naprosto dokonale�� miluju lapače snů a téma festival je velká srdcovka♥️
    Co se imunity týče, dbám především na vyváženou stravu se spoustou živin, vitamínů a minerálů, omezuju cukr na minimum, snažím se jíst co nejvíce farmářské zeleniny a ovoce, piju vodu s vymačkanou citrónovou št´ávou, piju spouuustu čerstvýho zázvorovýho čaje, nebo si ho přidávám do oblíbených smoothie..když na mě jde nachlazení, tak se skoro až předávkuju kyselinou L askorbocou v prášku z dm, zabírá to přes noc!! A taky se sprchuju vlažnější vodou, nikdy ne horkou, užívám pravidelně probiotika a na lačno kombinaci mladého ječmene, spiruliny a chlorelly :)) a superfoods!
    No a nesmím zapomenout na pravidelný pohyb a výlety do přírody za čerstvým vzduchem��

    OdpovědětVymazat
  31. Ahojky Kačí, já našemu Jonymu dávám rakytníkový sirup. Aktimel jsem jsem sama užívala jako dítě, jelikož jsem byla pořád na hromadě. Pak jsem jej jednou v obchodech přestala vídat, tak jsem si myslela, že jej Danone už nevyrábí. Nebylo by nic neobvyklého, jelikož často dobré a ověřené věci ruší. Takže díky, že díky tvému článku vím, že je zase aktuální. <3

    OdpovědětVymazat
  32. Je pravda, že v létě na imunitu moc nemyslím, ale jsme hodně venku a jíme hromady ovoce ze zahrádky. Od podzimu pak syn dostává vitamin D a já zobu klasický celaskon.

    OdpovědětVymazat
  33. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  34. Hezký den, imunitu podporujeme ideálně čerstvým ovocem a zeleninou jako prevenci a v zimním období nebo v období různých epidemií přidáme Manukový med nebo sirup z rakytníku. Actimel mě zatím nelákal,dokud jsem se u Vás nedočetla,že mají i verzi bez přidaného cukru,snad brzy dorazí i k nám do maloměsta ��

    OdpovědětVymazat
  35. Denně piju kurkukový shot, jím hodně ovoce a zeleniny a cvičím jógu :-)

    OdpovědětVymazat
  36. Já hodně sportuji, snažím se jíst zdravě, skoro každý den se aspoň ve sprše otužuji a hlavně se snažím být v pohodě psychicky :-)

    OdpovědětVymazat
  37. Syn má studený odchov �������� hodně ovoce, zeleniny, celkově hodně vyváženou stravu. Já čas od času používám actimel(yum) ���� a též hodně pestrou vyváženou stravu, hodně vitamínů C :) zázvor a tak na co je zrovna chuť a samozřejmě též studený odchov ������ Lea

    OdpovědětVymazat
  38. Jím hodně ovoce a zeleniny, procházky na čerstvém vzduchu, spím s otevřeným oknem, při sprchování střídám teplou vodu se studenou, cvičím, jím zdravě a ještě to doplňuji vitaminy. :)

    OdpovědětVymazat
  39. Jím hodně ovoce a zeleniny, procházky na čerstvém vzduchu, spím s otevřeným oknem, při sprchování střídám teplou vodu se studenou, cvičím, jím zdravě a ještě to doplňuji vitaminy. :)

    OdpovědětVymazat
  40. V zimě jsme chodili každý týden do bazénu, taky nedám dopustit na zázvor a snažíme se jíst hodně ovoce a zeleniny 🙂

    OdpovědětVymazat
  41. V těhotenství utuzuji hlavně ovocem, planuji tak pokračovat i s dcerou :)

    OdpovědětVymazat
  42. Ahoj Kaci, během těhotenství jsem se snažila udržovat imunitu hlavně ovocem a zeleninou, předpokládám, ze v tom budu pokračovat i s dcerou :)

    OdpovědětVymazat
  43. Snazim se jist dost ovoce a zeleniny + zobu i nejake vitaminky, chci i najet konecne na poradnou zdravou stravi protoze jsem to posledni dobou hodne flakala a zacit cvicit a delat i jogu a moc se na to tesim ! :-)
    Eliska

    OdpovědětVymazat
  44. Nejak se mi asi nezobrazil komentar :-( tak jeste jednou
    Snazim se jist dostatek ovoce a zeleniny, i v podobe freshu a momentalne chci najet na zdravou a pravidelnou stravu, jelikoz jsem to posledni dobou hodne zanedbavala a nemela vubec cas a budu cvicit a zapojim i jogu :-)
    Eliska

    OdpovědětVymazat
  45. Hezký den, jsme venku za každého počasí, v létě se paseme na zahradě :-) Dáváme studenou sprchu.

    OdpovědětVymazat
  46. S manzelem chodime pravidelne do sauny a na prochazky do prirody s nasim ctyrnohym mazlikem. Clovek by neveril jak jit jen do obycejneho lesa dokaze vycistit nejen hlavu ale i telo. Ted jsem tedy v 9.mesici a za chvili privitame miminko, proto nemuzu saunovat ale uz se moc tesim jak budu chodit znovu a casem i s nasim mimcem. Protoze imunita z detstvi je to nejlepsi co muze dite dostat ;)

    OdpovědětVymazat
  47. Imunitu posilujeme zdravou stravou, domácími jogurty,fermentovanou limonádou a studenou sprchou.

    OdpovědětVymazat
  48. Dvouleté dcerce dávám sem tam probiotika a snažím se jí dávat hodně ovoce a zeleniny. V poslední době jí taky sem tam koupím Actimel, ale ne vždy ho chce, někdy vypije celý, jindy mi nechá :)

    OdpovědětVymazat
  49. Ty věnečky na hlavě jsou úžasné, nemohu z nich spustit oči. :) Jinak si děláme domácí sirup z arónií, které jsou silným antioxidantem, rostou nám na zahrádce a nesmírně pomáhají, správně ochucené chutná dětem i dospělým. =) Také chodíme celoročně plavat, otužování je důležité.

    OdpovědětVymazat
  50. Proti bilym jogurtum nic nemam, u Actimelu mi vadi ty jednorazove lahvicky. Jinak s tou imunitou. Nevim, jestli je to schoda nahod, ale nam se letos nejvic osvedcilo plavani a zlaty mliko. Instax je boziiii a ten festival musel byt perfektni!

    OdpovědětVymazat
  51. My si ráno dáváme boruvkovy sirup od Nahrinu, snažíme se být co nejvíc venku a jednou za čas poradny relax a wellness odpočinek. Taky bych chtěla říct, ze zdrave jíme, ale to se ne vždy podaří... :) Lucie

    OdpovědětVymazat
  52. Muj největší recept na imunitu a zdravi je byt v pohode, nenervovat se, usmívat se na okolí. Sportem který mě baví a hlavně sportem s kamarady. A samozřejmě stravování, ale nechci psat zdravé, protože, které potraviny jsou zdrave. Proste mít vše nějak v rovnováze

    OdpovědětVymazat
  53. Imunitu jsem měla docela špatnou, ale pomohlo mi míchat citron se lžičkou domácího medu kazdy den.V zimě jsem pak nebyla nemocná vůbec :) Teď v létě pro změnu jím spoustu ovoce a zásobím se vitaminy na chladnější období.

    OdpovědětVymazat
  54. Imunitu podporuji C vitaminem a taktez v obdobi nemoci a rymicek hlivou.. jinak samozrejme cerstvy vzduch, sport a zdrave jidlo je taktez + :)

    OdpovědětVymazat
  55. Vitamínem C, vitamínem D, vařením doma z hodně zeleniny, čerstvým ovocem, pobytem venku a naše skorobatole má ještě kojení :-)

    OdpovědětVymazat
  56. Vitamínem C, vitamínem D, vařením doma, čerstvým ovocem a zeleninou, pobytem venku a naše skorobatole má ještě kojení :)

    OdpovědětVymazat
  57. Snazime se jist ovoce a zeleninu, kdyz uz na me neco skace, beru co je po ruce - tu hlivu, tam ginger shot, ejhle cecko... ;)

    OdpovědětVymazat
  58. Ahoj Kači, já imunitu podporuju vitamínem c rozpuštěným ve vodě, snažím se trávit hodně času venku na čerstvém vzduchu a od podzimu přes celou zimu se snažím pít celkem často čaj z čerstvého zazvoru:)

    OdpovědětVymazat
  59. Ahoj Kači, já se imunitu snažím podporovat vitamínem C rozpuštěným ve vodě, pak trávit hodně času venku na čerstvém vzduchu a od podzimu přes celou zimu se snažím hodně pít čaj z čerstvého zazvoru :)

    OdpovědětVymazat
  60. Kombinace pohyb a vyvazena strava. Pres zimu kapeme vitamin D, do caje rakytnikovy sirup (rada bych do budoucna domaci).Kazdy den jime kysane mlecne vyrobky a delam domaci pickles. To mi tedy syn letos pres zimu jeste nejedl,ale doufam ze dalsi zimu uz ji bude s nami.U mladsiho syna zatim jen kojeni. alzbeta.davidova at gmail.com

    OdpovědětVymazat
  61. Jeee, jak mi chybí festivaly �� "Za mlada" jsem obrážela několik festivalů za rok, ale co máme synka, tak jsem nebyla. Ale chodíme na takové ty jednodenní akce s hudbou, dobrým jídlem a pitím a syn už si to užívá �� samozřejmě v dostatečné vzdálenosti pd pódia, ale aby slyšel hudbu a mohl tancovat ��
    A co se imunity týče, jsme každý den venku, pokud vyloženě celý den neleje nebo tak. Taky jíme pravidelně kysané výrobky, dělám "nekončící" jogurty Viili a Filmjölk, skvělá věc �� a syn ještě e dostává každý den rybí olej od Mollers, dělají i pro děti od jednoho roku.

    OdpovědětVymazat
  62. Skvělý report z akce :) Na imunitu u nás asi nejvíc platí domácí jídlo, co nejmíň polotovarů, spaní s otevřeným oknem, v létě ovoce a zelenina, v zimě kysané zelí.Pak už jenom čaj s citrónem a nejsme nemocní. Díky za soutěž! zuad_seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  63. Imunitu se snažím udržet jednoduchými základními kroky, které muže učinit každý. Zásadním bodem všech kroku je strava - zelenina, ovoce, dostatek bílkovin, vlákniny a vitamínů. Dále je důležitý zdravý pravidelný pohyb. V neposlední řadě si dávám pozor na to, abych se zbytečně neoblékala do moc vrstev, jen tak, aby tělo mohlo dýchat a bylo uvolněné (důležité jsou taky materiály oblečení - nejlépe len, bavlna, konopí. Dále se pravidelně otužuji chladnou vodou, snažím se často chodit bosá a pobývat na čerstvém vzduchu v přírodě. Veškeré nemoci a neduhy se snažím řešit přírodní cestou a pokud to nejde teprve sahám po moderní medicíně ��

    OdpovědětVymazat
  64. My chodime hodně vem a dávám dětem spoustu čerstvého ovoce a zeleniny ��

    OdpovědětVymazat
  65. Snažím se jíst zdravě, hodně vitamínů a především často používáme zázvor.. jen výjimečně cca 2x za měsíc se stravuje mě v restauraci, jinak si vaříme z čerstvých surovin... kvalitní strava je podle mě základ dobré imunity.

    OdpovědětVymazat
  66. Ahoj, my dávalai dětem preventivně probiotika a na doporučení kamarádky, která si ho nemůže vynachválit, také dlouhodobě rybí tuk. A když přeci jen dojde na rýmu nebo nějakou nemoc, dáváme ještě ve vysokém množství vitamin C. Od příbuzné dostáváme i takový ten odvar z mladého jehličí, ale jestli to má nějaký účinek, to tezko říct. :)

    OdpovědětVymazat
  67. Pravidelně s budoucím manželem sazime na zázvor + plus ja nedám dopustit na zelený ječmen (prášek), každé ráno si jej dělám s vodou a už mi mnohokrát pomohl od nasazení léku. Trpím srdeční arytmii a špatnou stitnou zlazou, zdraví je pro mě na prvním místě. Navíc se chceme snažit o miminko takže vždy ocenim radu. Také už 4 roky pijí každé tano bylinné čaje podle Kalendáře Krásné paní (jsou podle znamení) a bývám nemocná max 1 do roka a někdy vůbec. Moc mi tahle zmíněna kombinace pomáhá. Samozřejmě pak ovoce a zelenina, pohyb a vyvážená strava. Klaris

    OdpovědětVymazat
  68. Co se imunity tyče , tak se snazim hodne hýbat na čerstvém vzduchu (beh kolo), jim ovoce, citrusy a zeleninu. Obcas se rano osprchuji chladnou vodou a celkové se snazim nejak zdravě žít ��Prave actimel si kupuji v zimě. Aby ma imunita vydržela , protoze učím v MŠ. Tam je spousta bacilu :)

    OdpovědětVymazat
  69. Ahoj Kačí, nevim z jakého důvodu se mi sem nenahrála včera odpověd :-( tak jeste jednou protože instax je muj sen :). Díky catleru doma děláme často freshe, jinak synovi nabízím denně ovoce a zeleninu a miluje bílé jogurty. Actimel jsem koupila včera poprvé na zkoušku, tak uvidíme :)
    Přes jaro jsem mu dávala ještě Glukánek, kde je hlíva a sobě rakytníkový sirup. Denně jsme venku na čerstvém vzduchu. Snažím se k tomu přistupovat selským rozumem, ale naštěstí moc často nemarodíme :)
    Hezký den Nikola K.

    OdpovědětVymazat
  70. Ahoj,
    U nas doma nejvice plati bylinky a az potom nejake leky. Uzivame tinkturu z lichorerisnice a sirup ze smrkovych vyhonku. Pravda, ze syn nedavno taky dost casto pil actimel protoze mu hodne chutnal a k tomu ma moc rad martanky takze ty se u nas kupuji porad. Moc dekuji za nadhernou soutez. Konr.katka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  71. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  72. Našťastie som nikdy nemala problém s imunitou, ale odkedy sa mi narodila dcérka zvýšila som príjem ovocia a zeleniny + prechádzky vonku. A od podzimu si každé ráno ordinujem doma vyrobený sirup z rakytníka alebo čierneho rybízu a som celý rok zdravá ako ryba :)

    OdpovědětVymazat
  73. Iminutu nepodcenuji ze vsech stran. Vitaminy, zdrava strava a cviceni. Zatim se mi dari, janahornova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  74. Imunitu podporujeme tím, že se snažíme vařit domácí jídla z kvalitních potravin a občas dávám malýmu rybí tuk Mollers. Actimel mu kupuje děda :-) a co to jde omezujeme chemii....ekzém nás naučil :-(

    OdpovědětVymazat
  75. Na imunitu mám hlívu ústřičnou a v období chřipek vitamíny, zázvor a česnek:). E-mail: smittinka@post.cz

    OdpovědětVymazat
  76. Jime oranzove zele ve tvaru rybicek- rybi tuk, nebojime se studene vody a jsme hodne venku 😊

    OdpovědětVymazat
  77. Hezký den���� Imunitu podporujeme ovocem a zeleninou každý den. �� Občas koupíme i Actimel. ��Také každý den trávím čas venku. ����

    OdpovědětVymazat
  78. Hezký den :) imunitu podporujem každý den ovocem a zeleninou, na podzim vitaminama s hlivou. Každý den trávím čas venku. 🌲 Občas také koupíme Actimel. :)

    OdpovědětVymazat
  79. Zdravý životní styl celkově, kvalitní strava, pohyb na čerstvém vzduchu, odpočinek... Snažím se otužovat, i když v tom mám ještě rezervy. Ale co praktikujeme každou zimu je pravidelná konzumace kysaného zelí. Pěkně "ze škopku", jak se říká. Přeji krásný den :-)

    OdpovědětVymazat
  80. Imunitu své dcery posiluji od narozeni castym pobytem venku, v podstate za kazdeho pocasi, uz od kocarku. Samozrejmosti je zdrava strava. Ona sama si ji buduje tim, ze odmita spat prikryta, vzdy se stejne odkope :-) A ja sama mam tajnou zbran - med. Na tom jsem asi zavisla, ale chripkove epidemie me vzdy miji bez povsimnuti.

    OdpovědětVymazat