VELIKONOČNÍ ZAJÍC

Tak, konečně i já mám formu na velikonoční zvířátko. Skoro každé Velikonoce si říkám, jak mě mrzí, že nemám formu na velikonočního beránka nebo zajíce. A letos se to za mě vyřešilo samo. Dostala jsem formu jako dárek. Dokonce součástí balení je i recept a tak jsem to zkusila podle něj.

Recept jsem si nakonec trochu poupravila, ale musím říct jedno. Ta dávka citrónu mě v tom hodně baví. Konečně je to zase trochu něco jiného. Je to svěží, akorát tak sladké a když se to podává s dávkou pěkně našlehané šlehačky, není tomu co vytknout. Aspoň dle mého, tak ho zkuste a uvidíte sami...

PS: nadále testuji robot Bosch MUM9BX5S61, takže jakmile ho ještě více zapřáhnu, tak na něj sepíši recenzi.

Doba přípravy: 15 minut
Pečení: 15-30 minut (dle trouby)
Náročnost: malá

INGREDIENCE:
  • 80 g cukru
  • špetka soli
  • 80 g másla pokojové teploty
  • 2 vejce
  • 140 g hladké mouky (špaldové, pšeničné)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 kelímku bílého jogurtu (cca 80 g)
  • šťáva  a kůra z 1/2 bio citrónu

Na servírováni:
  • vyšlehaná smetana popřípadě zamíchaná s kelímkem smetany
  • moučkový cukr na posypání
  • mašle na ozdobení

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si odvážíme a do robota vložíme cukr a 
máslo pokojové teploty a vyšleháme.
Když je cukr s máslem vyšlehaný, tak do robota přidáme vajíčka a opět šleháme do pěny.
Dále přidáme jogurt a
za pomalého míchání přidáváme mouku.
Nakonec přidáme kypřící prášek, na jemno nastrouhanou kůru z bio citrónu a
také šťávu z citrónu.
Opět vyšleháme.

Nyní si vymažeme a vysypeme formu hrubou moukou. Zajíc je veliký cca 20 cm.
Těsto přendáme do formy.
A pečeme cca 15 minut na 170 stupňů.
Vychladlého zajíce ozdobíme mašličkou, posypeme moučkovým cukrem a podáváme se smetanou.
Tento recept vznikl ve spolupráci s firmou Bosch.
Robot, který používám je Bosch MUM9BX5S61.


Žádné komentáře:

Okomentovat